Jelena Marjanović sa ćerkicom Janom
Privatna arhiva
Jelena Marjanović sa ćerkicom Janom

Pod sjajem zvezda

Jelena Marjanović sa ćerkicom Janom, Foto: Pod sjajem zvezda

Teodori jer oduzet status oštećene strane u istrazi koja se vodi protiv Jeleninog muža Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo.

- Iako je ranije bila odlučna u tome da Zoranu neće oduzeti Janu, sada je promenila mišljenje.

Uključila se u rasvetljavanje zločina isključivo kako bi se saznala istina o svirepom ubistvu njene sestre, sa kojom je bila izuzetno bliska. Nakon onoga što je doživela u tužilaštvu, Teodora se pita da li je porodica Marjanović sposobna da brine o detetu - kaže naš izvor upućen u slučaj.

Predrag Savić, Teodorin pravni zastupnik, objašnjava da će ona zvanično zahtevati da se porodici Krsmanović dodeli privremeno starateljstvo nad Janom.

Šipka: Radim rekonstrukciju

Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja u Novom Sadu, koga je porodica Krsmanović angažovala kao stručnog saradnika, kaže da im je tužilastvo stavilo do znanja da su nepoželjni u postupku. - Da li to znači da će tužilac tako odustati i od krivične prijave protiv Zorana? - pita se Šipka. On navodi da neće odustati od rada na ovom slučaju. - Meni niko ne može da zabrani da radim forenzičku rekonstrukciju na osnovu informacija koje sam dobio. Tužilaštvo se protivi saradnji sa nama, iako po zakonu mogu da koriste pomoć stručnih lica kako bi se razjasnile nedoumice. Oni ne žele našu pomoć, a zbog čega je ne žele pitanje je za njih. Bio sam im na raspolaganju i ostajem pri svim tvrdnjama koje sam ranije izneo u javnost - kaze Šipka i dodaje: - Imamo rešenje za rekonstrukciju Jeleninog ubistva, Zoranovi advokati to naslućuju i pokušavaju da nas diskredituju. Ako u optužnici bude stajalo da je Jelena ubijena u kanalu na nasipu, a dokaza za to nema, optužnica se odbacuje i Zoran je slobodan čovek i više ne može da odgovara za isto krivično delo. Mislim da advokati idu na to, što je njihovo legitimno pravo, ali ovo nije izbor za mis, ovo je ozbiljna borba, pa mi je nejasna uloga tužioca. Pitam se zbog čega podleže pritiscima Zoranovih advokata.

 

Teodora Krsmanović

Rajko Ristić

Teodora Krsmanović, Foto: Rajko Ristić

- Sada je pitanje procene centra za socijalni rad da li je ambijent u kojem se dete nalazi povoljan za njega. Da li dete može da živi sa porodicom o kojoj u medijima kruže razne priče - od toga da su članovi porodice Marjanović upleteni u zločin, do toga da se bave vradžbinama ili čime već. Mi se ranije nismo bavili ovim pitanjem, gledali smo da se dete maksimalno zaštiti, ali posle svega verujem da će se centar za socijalni rad pozabaviti ovim pitanjem - ističe Savić.

Radio  noću, spavao  danju: Zoran  Marjanović

Dejan Briza

Zoran Marjanović, Foto: Dejan Briza

S druge strane, Aleksandar Zarić, advokat iz tima branilaca Zorana Marjanovića, kaže da se starateljstvo nad Janom ne dovodi u pitanje.

- Mala Jana je poverena na čuvanje babi i dedi i starateljstvo uopšte nije dovedeno u pitanje! Teodora Krsmanović ne bi ni mogla da bude njen staratelj. Ima samo 19 godina, student je i nema posao, kako bi se starala o njoj?! Advokati hoće da Teodora Krsmanović preuzme starateljstvo samo da bi ušli u predmet! - ističe Zarić.

On tvrdi da se od ubistva pevačice prave skandali.

- Jelenino ubistvo je savetnicima i punomoćnicima porodice Krsmanović nebitno! Njih interesuje samo lična promocija, dok ubica posmatra sa strane i smeje se. Porodici Krsmanović treba punomoćnik da bi preko Nenada Šipke plasirali senzacije. Oni su u dogovoru sa pojedinim medijima i izmišljanjem skandala im podižu tiraž. Istragu vodi tužilaštvo kao državni organ, a oni su se našli pametni da lupetaju. Neka ih, što više lupetaju, nama je bolje - kaže Zarić i dodaje da je Teodori Krsmanović osporen status oštećene jer po zakonu nisu bili ispunjeni uslovi za to.

Zorica: Neću reći ni reč o sinu

Vladimir i Miloš Marjanović, otac i brat osumnjičenog Zorana, prekjuče su odbili da svedoče u istrazi, a kako nezvanično saznajemo, to zakonsko pravo iskoristiće i Zorica Krsmanović, Zoranova majka. - Ona bi sledeće nedelje trebalo da dođe u tužilaštvo i da iskaz. Ipak, po svemu sudeći, ona neće biti od velike koristi jer odbija da kaže bilo šta što bi moglo da šteti njenom sinu. Zorica će se, po receptu svog supruga i drugog sina, samo pojaviti u tužilaštvu kako bi rekla da kao najbliži srodnik osumnjičenog neće svedočiti - kaže naš izvor i dodaje da to ne treba da čudi jer Zorica ni do sada nije želela da sarađuje sa nadležnim organima. - Odbila je poligrafsko testiranje, jer je tvrdila da to loše utiče na njenu bioenergiju - kaže on.

 

Osumnjičena: Zorica  Marjanović

Zoran Ilić

Osumnjičena: Zorica Marjanović, Foto: Zoran Ilić

 Predrag Savić juče je Državnom veću tužilaca, Apelacionom javnom tužilaštvu i disciplinskom tužiocu podneo niz pritužbi na rad postupajućeg tužioca.

- Upozorili smo da je zamenica višeg javnog tužioca prvo priznala status oštećene Teodore, pa ga na volšeban način ukinula na zahtev odbrane - kaže Savić.

ALO! ANKETA

 Šta mislite, kome treba da pripadne mala Jana?

 

 

Komentari (30)

Zoki

18.10.2017 05:49

Na osnovu cega je Teodora ostecena i na osnovu cega ona hoce da uzme dete od oca koji je jedino osudjen od zute stampe i raznih vestaka iz hrvatske, detektivki iz parova, crvenog vojvode i drugih kretena koji ne priznaju sud i ne cekaju ishod vec sami donose optuzbe i osude.

Bojana

18.10.2017 07:46

@Zoki - Po tome sto si glup!

Pravda je spora ali dostizna

18.10.2017 09:51

@Zoki - Zoko,ti li si?

Me

18.10.2017 11:16

@Zoki - Zorice Zoko, tvoj Zoran ima sansu u zemaljskom zivotu samo jer zivi u Srbiji.. mozda ce se i izvuci ali glavni sud ga ceka kao i svakog od nas. Zivot prodje kao tren..

Psihijatar

18.10.2017 11:50

@Zoki - Otac je u pritvoru, sudi mu se za ubistvo, ostavljao je dete sa macehom radi ucesca u rijaliti programu (postoji krivicno delo nasilje u porodici-zanemarivanje deteta), maceha pravi scene pri hapsenju, porodica je pod medijskom ujdurmom. Ima zakonsko pravo da pokrene postupak i trazi starateljstvo. Nadlezni organi ce odluciti sta je za dete najbolje. Da li u ijednoj razvijenoj zemlji otac ostavlja malo dete kome je majka svirepo ubijena da bi ucestvovao u rialiti programu?

Andja

18.10.2017 11:57

@Zoki - Kako na osnovu cega ? Jelena potice iz te porodice .. krvni su srodnici ..Marjanovici joj nisu nista .. Uvek se iznova iznerviram kad procitam ovako glupave komentare .. Ljudi Boziji zar ne shvatate da Jelena nema vise blizih srodnika medju zivima koji bi mogli da potegnu pitanje resavanja njenog ubistva .. logicno je da to cini sira familija ..ona nije pala sa kruske ..

Lea

18.10.2017 12:22

@Zoki - Pa posto vidim da ne razumes evo ukratko da ti objasnim. Zato sto je jedina koja je ustala da se bori da nadje ubicu jer je videla da to niko ne cini ,jedina se udostojila to da ucini za razliku od Marjanovica koji samo gledaju kako ce jos deset advokata da angazuju da ne bi proveli ostatak zivota trunuci u zatvoru jer su svesni da su krivi!

meda

18.10.2017 12:50

@Zoki - I od 95% naroda! Samo.

Snezana

18.10.2017 13:39

@Zoki - Ostecena je iz razloga sto njena pokojna sestra Jelena nema nikoga blizeg u srodstvu a da je ziv! Otac joj je preminuo, majka preminula, baka takodje.. Sada cak ni Teodora nece moci da prisustvuje saslusavanju svedoka niti da ima uvid u sudsku dokumentaciju!!! SRAMOTA ZA SUDSTVO!!! Pitam sve gradjane Srbije, ko je ostao da brani pokojnu Jelenu? NIKO!

Jedina razumna@Snezana

18.10.2017 17:30

@Zoki - Svaka cast .

ivan

18.10.2017 23:11

@Zoki - I sam ne vidis koliko si glup I ne pisi nista posto si nepismen

Porota

18.10.2017 07:17

Kakvo zadovoljstvo! Uroniti u neciji zivot da bi ispunili svoju unutarnju prazninu,spasavali nesto sto bi bilo izgubljeno bez nas,porusiti sve zato sto mi smatramo da je tako bolje.Svoje halucinacije smo pretvorili u licnu misiju! A,sopstveni zivot i deca?Neka sacekaju do sutra,dok ovo ne resimo!

lea

18.10.2017 07:20

Iskreno dete je u problemu cim je ostalo bez majke.Jedna devojka od devetnaest godina tesko da moze biti staratelj.Sta ce biti kad dobije svoju decu?Da li ce njen muz prihvatiti dete nad kojim ona ima starateljstvo?Da bar Jelena ima rodjenu sestru ili brata to bi bilo nesto drugo.To bi isto bilo kada bi staratelstvo dobio Zoranov sin.Najbolje da je usvoji neka zdrava porodica bez dece koja ce joj pruziti svu ljubav,da je postede svih stresova i sa jedne i sa druge strane.

To

18.10.2017 15:37

@lea - Bi tek bila trauma za dete .. strana lica oko nje..sa naseg aspekta to bi bilo najbolje resenje ali sa aspekta tog deteta je bolje da je uzme neko od familije koja nije kompromitovana::

Danči

18.10.2017 07:28

Trebalo bida s eorganizuje peticija,da se Teodori vrati status svedok-oštećena.Ovo je sramno.Evidentno je da su se Marjanovići poitrudili i d aimaju jake veze da zataškaju ceo slučaj i izvuku se.Oni da nisu umešani ne bi imali problem da svedoče,nego su to vešto izbegli.Stvarno sramota.Da je ker ubijen drzava bi se više potrudila da pomogne.Ubijena je jedna zena,nečija majka,sestra i nikom ništa.

ivan

18.10.2017 23:07

@Danči - Svaka cast za komentar svaka rec je zlatna .Potpuno receno.Marjanovici lazovi manipulatori ubice ne trebate izlaziti iz kuce .kada ste mogli ostaviti dete bez majke.zaboravite da svet postoji ubite se.

lela

19.10.2017 01:00

@Danči - Svaka cast potpuno tacno odavno nisam procitala ovakav komentar.

Sasa

18.10.2017 07:34

Ovde je policija ocigledno lose uradila uvidjaj I sve se oteglo. Neverovatno je da tuzilastvo odbija strucnu pomoc. Sve ukazuje na intervencije koje nemaju veze sa pravdom.

Astralna projekcija

18.10.2017 08:02

Ovde vec pocinje nesto opasno da zaudara i to na ozbiljnu korupciju.Bojim se da ce ovo ici do Strazbura.Pravdo,ima li te.

ccccc

18.10.2017 08:59

ANKETA kome ce dete???

cccc

18.10.2017 09:11

Dete treba da ima redovne posete centra za socijalni rad.Pa ako se nešto primeti onda reagovati.Nije Jana više tako mala.Zamisli te kakva bi stresna situacija bila za nju da mora da napusti kuću i okruženje oko nje.Ovo sve pod uslovom da je sve ok.A ovo za anketu što ste stavili pa to je sramota.Ko smo mi da se mešamo u dečiji život. Sa kojim pravom će neko da glasa.Ljudi nije ovo rijaliti ovo je stvaran život. Nemoj te se igrati sa ovim.

objektivno

18.10.2017 13:42

@cccc - A Vi mislite da je OK okruzenje pored oca ;;ubice'' dede lazova jer je do sad menjao plocu nekoliko puta i babe vracare koja odbija poligraf da joj ne naskodi energiji , bolje nego u porodici njene pokojne majke

Nesto se mulja ispod zita

18.10.2017 10:00

TRAZITI SMENU JAVNOG TUZIOCA

DA LI

18.10.2017 14:13

@Nesto se mulja ispod zita - iko veruje, da su Marjanovići toliko moćni i da mogu da utiču na tužioca , policiju itd.? Jasno je da iza svega stoji neko moćan. Uz pomoć medija sve je otišlo u pravcu, koji je taj neko moćan naredio. To dete će da odraste i imaće šta da čita o celom slučaju, jer evo već godinu i više ovaj slučaj puni novine. Odjednom su svi brižni za njenu sudbinu i njeno odrastanje. Šta ako se desi, da njen otac nije kriv (nisam niko da bih ga branila ili osudjivala)? Čitanje svega pisanog je pakao u najavi.

Pa

18.10.2017 22:46

@Nesto se mulja ispod zita - @DaLi.. ja verujem .. kod nadrilekarke su dolazili ljudi razlicitog profila zanimanja od obicnih do politicara .. estrade, a verovatno i policije .. oni su zaradili kucu baveci si tim pozivom sto ne bi mogli da kupe i " nevinost" ..

ljuba

18.10.2017 10:42

Da otac Zoran deluje normalno ne bi u zatvoru. Da je policija odradila svoj posao ne bi od ovog ubistva pravili cirkus!

Darija

18.10.2017 12:12

Eto koliko su Marjanovici nevini stite ih pet advokata da b ih izvukli iz s*anja ! Zao mi je malog deteta napunit ce joj glavu glupostima jos u ovim godinama pa dete kad odraste nece znati kome da veruje i ko je kriv za smrt njene majke. Dete treba da bude kraj postenih ljudi koji ce je uciti pravim vrednostima a ne astralima i vracanju.

Trebinje

18.10.2017 12:16

Cak se i u nasem kraju mnogo prica o ovom ubistvu. Ljudi ja sam samo jedno zakljucio a to je da Marjanovic porodica iskljucivo tezi da zorana izbavi iz zatvora a nikako da sazna istinu jecinog ubistva i da ustraje na tom. A zasto zakljucite sami..

Agata

18.10.2017 20:39

Delibašić laže. U ZKP-u nije taksativno određen status oštećenih lica, već je to lice koje je oštećeno krivičnim delom, što Teodora jeste. I to je jedina definicija oštećenog u ZKP-u. Za taj status dovoljna joj je i nematerijalna šteta-gubitak sestre. Pitam se da li su Marjanovići platili SAMO advokate. imalo se tu para za još ponekoga.

Gordana

19.10.2017 01:07

Da li neko moze da mi odgovori zasto je Zoranov sin spavao u istoj sobi sa Jelenom I Janom? Jelenu su unistili sada treba spasiti dete sto pre.