Kiša Vreme Vremenska prognoza
Profimedia
Nevreme Grad Vremenska prognoza

Profimedia

Na Milanovac se sručio grad, Foto: Profimedia

Jaka kiša padala je u Čačku i Kruševcu, dok je Ivanjicu i Gornji Milanovac tukao grad, a prema prvim podacima nije bilo težih posledica.

Nemanjina ulica, jedna od centralnih gradskih saobraćajnica u Čačku, zbog nevremena bila je potpuno poplavljena, a pojedini delovi grada ostali su i bez struje.

Most u centru grada kod bivše Ishrane je još neprohodan zbog visoke vode, a više automobila je zaglavljeno na tom mestu. Bujica se kretala Lominom ulicom, dok je u Atenici voda skoro zaustavila saobraćaj.

Nevreme je zahvatilo i Takovski kraj, gde je sa jakom kišom padala i šipraga koja oštećuje šljivike. Do sada je palo blizu 80 litara po kvadratnom metru u Takovu, Klatičevu i Ločevcima.

Jaka kiša padala je i na području Topole, ali bez grada.

Nevreme sa vetrom i jakim pljuskom je zahvatilo i okolinu Kragujevaca, sela Luznice i Ramaća, a krupan grad padao je u selima na planini Rudnik.

AMSS: Kiša otežava saobraćaj

Auto moto savez Srbije (AMSS) saopštio je večeras da kiša otežava saobraćaj u pojedinim delovima Srbije i pozvao vozače da prilagode vožnju uslovima na putu. AMS je naveo da je saobraćaj na putu Ljig-Rudnik u mestu Reljinci usporen i da se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Dodaje se da se uskoro očekuje potpuna normalizacija saobraćaja na toj deonici.

U Požeškoj opštini bila je provala oblaka, voda je nosila neke oranice, a pojedini putni, makadamski pravci su teško prohodni.

Kako javlja naš dopisnik u Gornjem Milanovcu se sručio i obilan grad.

Još se ne zna da li ima štete na usevima i poljoprivrednim kulturama.

Grom koji je udario u štalu porodice Đukić u Maloj Ježevici nedaleko od Požege izazvao je požar sa ogromnom štetom. Stradalo je pet bikova i dve krave, ali i poljoprivredna mehanizacija. Prema prvim procenama šteta premašuje iznos od 70.000 evra.

Grom je udario u deo štale gde je bilo smešteno seno, pa je požar buknuo velikom brzinom. Iako su domaćinima pritekle u pomoć i komšije, vatrena stihija bila je kobna za sedam grla, ali je nekoliko krava zadobilo teške opekotine.

Vatrogasci spasioci u Požegi danas su imali pune ruke posla, dve ekipe su bile angažovane na gašenju požara u Mađeru, dok se treća borila protiv vatrene stihije u Čestobrodici, gde je na jednoj kući izgoreo krov. U oba slučaja uzrok požara je udar groma.