Melanija Tramp
Printscreen
 Melanija Tramp

Printscreen

Melanija Tramp, Foto: Printscreen

Dizajner Stefano Gabana pohvalio je izbor garderobe supruge američkog predsednika na društvenoj mreži Instagram, dok su se ostali, mahom pripadnici srednje klase u SAD, pitali zbog čega je jakna tako skupocena, navodi list Vašington post.

Slično "zgražavanje" javnosti izazvala je i bivša prva dama Mišel Obama 2009. godine kada se na jednom događaju u Vašingtonu pojavila noseći patike marke Lanvin od 540 dolara.

Američki list ocenjuje da je razlika u ceni između skupocene jakne Melanije Tramp i patika Mišel Obame očigledna, ali da je poenta ista - "modni stid".

Izbor garderobe može da bude veoma simboličan, tako da izbor garderobe marke Dolče i Gabana, italijanskog brenda koji je duboko inspirisan sicilijanskom kulturom, ima smisla. Dizajner Stefano Gabana jasno je stavio do znanja svoj entuzijazam i spremnost da sarađuje sa prvom damom, i to u trenutku kada su joj mnogi dizanjeri okrenuli leđa zbog neslaganja sa politikom i temperamentom njenog supruga Donalda Trampa.

Vašington post dodaje da je osnovno pitanje koliko moda zaista vredi i kakvu je poruku Melanija poslala noseći jaknu od preko 50.000 dolara.

Predsednik SAD u kampanji se obraćao radničkoj klasi i predstavljao one koji smatraju da ih je finansijski napredak zaobišao, navodi američki list i dodaje da bi bilo poželjno da lideri pokazu empatiju sa siromašnima, kao i da skupi stanovi, automobili i dizajnirna garderoba mogu da pošalju pogrešnu poruku ljudima koji se bore za egzitenciju.

Melanija Tramp je nosila i tašnu u istim bojama kada je bila na ručku sa ostalim supružnicima lidera Grupe sedam u Slonovskoj palati u Kataniji gde ih je ugostio gradonačelnik.

Eksplozija boja usledila je posle uglavnom crne odeće tokom turneje predsednika Donalda Trampa po inostranstvu, uključujući čipkanu crnu haljinu i maramu koju je nosila prilikom susreta s papom Franjom i taman mantil sa zlatnim detaljima na manžetnama i kragni prilikom dolaska u Italiju.

 

Komentari (3)

baš je briga

27.05.2017 20:04

Kad ima onakvog bizona pored sebe žena mora u nečemu naći zadovoljstvo,u ovom slučaju u trošenju njegovih para.

Djurdja

27.05.2017 22:09

Kad moze Dragica da se bahati, ovoj barem pristaje

Anonimus

28.05.2017 00:07

Ne treba kriviti zenu sto je to kupila i obukla, vec dizajnera i uopsteno ovo drustvo i sistem, gde je moguce da jakna kosta 50.000 eura.. Klasicno "daj da lupim cenu, moze mi se, ima budala koje ce da kupe".. I ima.