Sajam nautike
Milan Ilić
Sajam nautike

Milan Ilić

Sajam nautike, Foto: Milan Ilić

Prvi dan sajma nautike, lova i ribolova, koji će trajati do 12. marta, posetilo je 2000 ljudi.

- Ove godine sajam je porastao pošto smo razdvojili nautiku od lova i ribolova. Nautika je zauzela Halu 1, najveću halu Beogradskog sajma. Plovila koja su izložena su u rangu naše platežne moći, od nekoliko stotina evra do nekoliko desetina hiljada evra-kaže za “Alo!” Filip Kočić organizator ovog sajma. - Imamo dosta evropskih premijera, ali je vrlo zastupljena i domaća proizvodnja kojom se ponosimo.

Atrakcija sajma je gliser “Igra anđela”, od preko 3 miliona evra, oslikan ikonama, od kojih je najvažnija slika Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca. Vlasnik, Nedeljko Dražić, koji je gliser dobio na poklon, uživa u njegovoj brzini od preko 100 nautičkih milja na sat.

Veliku pažnju su privukli i novi modeli skutera čiji je raspon cena od 5.000 do 25.000 evra, kao i ekskluzivne jahte, glisere, jedrilice, čamace, čije se cene kreću od 20.000 do 109.000 evra, što je u svetu nautike povoljno, dok u realnom svetu za taj novac možete priuštiti stan.

Sajam nautike

Milan Ilić

Sajam nautike, Foto: Milan Ilić

Pored redovnih izlagača iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, prvi put izlažu Italija i Turska, kao i Mašinski fakultet, odsek za brodogradnju, sa izložbom “Mala istorija srpske brodogradnje”. Posetioci mogu naći i stručna predavanja, promocije, radionice i izložbe kao i poznate regate, spavarenja i druge vodne potencijale Srbije.

Lov i ribolov u hali 4 pored velikog izbora vatrenog oružja, štapova za pecanje i lovačke opreme, nudi program probnog pucanja u pokretne i nepokretne mete. Najskuplja izložena puška je model Antonio Zoli, kalibar 9,3 x 74r čija je vrednost skromnih 9.000 evra a odmah za njom austrijski Štajer Aug, od 7.500 evra. Predstavljene su i replike starih pištolja, cene variraju od 270 do 360 evra.
-Da izađete na vodu dovoljno je 10 do 15 evra za štap, mašinicu i najlon. Opseg cena je od 450 dinara za obični štap za plovak do 5.000 evra za profesionalne, takmičarske štapove.- kaže za “Alo!” Ranko vlasnik prodavnice za ribolov.

Cena pojedinačne karte je 300 dinara, grupne 200 dinara, a cena parkinga započetog po satu je 100 dinara. Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova, u nedelju od 10 do 18 časova.

Komentari (2)

Nautika

10.03.2017 14:00

Zato nikad kraja državnom dugu.

XXL

11.03.2017 09:39

Naravno kad je taj sajam organizovan za 2600 osoba milionera u Srbiji. Zar nismo na ovim stranicama čitali statistiku koliko ih ima u odnosu na ostatak Srbije. Živim u gradu na Dunavu pa građani toga grada ne mogu da priušte ni čamac 'apatinac' koji je bio nekad sastavni deo svakog porodičnog domaćinstva.