Ana Brnabić i Jadranka Joksimović
Tanjug/sava radovanović

 

Ana Brnabić i Jadranka Joksimović

Tanjug/sava radovanović

Ana Brnabić i Jadranka Joksimović, Foto: Tanjug/sava radovanović

Nakon što je pre mesec dana ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, za naš list poručila premijerki da će ako ona bude izbačena iz Vlade, leteti i Ana, članica Vlade se juče ponovo obrušila na svoju šeficu, ovoga puta zbog EU!

Joksimovićeva je, naime, javno na televiziji iskritikovala premijerkine izjave date u Briselu. Govoreći o pristupanju Srbije EU, i tome da “paket-aranžman” Zapadnog Balkana znači usporavanje Srbije u tom procesu, ministarka je istakla da je razočarana što se u četvrtak u Briselu govorilo o tom paketu, a ne o ŠP-u koji se tiče svih važnih reformi.

Na pitanje da li su njene zamerke upućene samo na račun predstavnika EU ili i na račun premijerke Brnabić budući da je ranije izjavila da se ne slaže sa premijerkinom izjavom da nije važno koliko je poglavlja otvoreno, Joksimovićeva je odgovorila:

- Kao ministar za evropske integracije ne smem da dozvolim u ime svih koji se bave tom oblašću da kažem da je svejedno da li ćemo otvoriti jedno ili četiri poglavlja - navela je Joksimović dodajući da je otvaranje poglavlja dokaz da se radilo na reformama.

Ona je istakla i da, budući da je prepoznat ekstreman napredak, očekuje da će Srbija otvoriti najmanje tri poglavlja do kraja godine.

- Sve drugo bi bilo tumačeno kao usporavanje procesa evropskih integracija - navela je ona.

Ovo, naime, nije prvi put da Joksimovićeva bez dlake na jeziku odbrusi predsednici Vlade. I nakon što je premijerka Brnabić kazala da će biti smena u Vladi ako izostanu rezultati, ministarka za evropske integracijde je za “Alo!” poručila da je mandat dobila od stranke kojoj pripada i da ako izostanu rezultati u više oblasti treba svi da snose odgovornost, pa i sama premijerka.

- Kada je reč o smenama, njih može da bude samo ako izostanu rezultati. Mi smo tu da sprovodimo zajedničku politiku koja će dati bolji poslovni ambijent i omogućiti bolji život naših građana. Samo to mi je važno - rekla je Brnabićeva.

Sa druge strane, Jadranka Joksimović koja je i visoka funkcionerka SNS-a, komentarišući izjavu predsednice Vlade istakla da je mandat dobila od stranke kojoj pripada.

- Ja svoj posao radim odgovorno i predano, a mandat sam dobila od stranke kojoj pripadam, a koja je ubedljivo pobedila na parlamentarnim izborima. Ako izostanu rezultati u više oblasti, onda svi snosimo odgovornost, uključujući i premijerku kao prvu među jednakima - kazala je za “Alo!” Joksimovićeva.

Šta je zaista rekla premijerka!

Premijerka Ana Brnabić rekla je u Briselu da je Srbija spremna za otvarnje pet poglavlja, ali da očekuje da se u decembru otvore tri ili četiri poglavlja.

“Pokušavamo da se ne vezujemo za brojeve, već da ostanemo fokusirani na primenu reformi i na to kuda idemo kao društvo”, poručila je Brnabić iz Brisela

 

Komentari (8)

Đole

18.11.2017 20:57

Koja državna službenica u EU ima silikonsko-botoksovane usne, koja ???? Sramota...

Sofija81

18.11.2017 22:22

Još malo ženske sujete na meniju vodećih funkcionerki

Duterte

19.11.2017 07:33

A morala je da naglasi ono "prvu medju jednakima". Sto to Vucicu nije rekla dok je bio premijer?

Pera Detlic

19.11.2017 10:19

Nabodem ih obe na moj njih i evropske integracije.

Тртрћко

20.11.2017 14:48

@Pera Detlic - Перо Детлицу,блесав си за све паре!Плаћам пиво чим се сусретнемо!Хрватска буквално очајава од када је ушла у Евро зезанцију а војници јој се веџбају за напад на Русију.Тако наредио НАТО или ти нафтне компаније са пензионисаним генералима Америке која мисли да је Сједињена?Као да су заборавили колико су усташе са немцима најебанли у нападу на Русију под командом сулудог јеврејина Адолфа?Хитлер је презиме његовог очуха!Немци су мислили да су усташе руси издајници јер је српски језик сличан руском.

Goran

19.11.2017 12:25

Mandat jesi dobila od stranke ali te sa mesta ministra smenjuje premijer a ne stranka kao i svakog drugog ministra ili možda ne

kazu ljudi

19.11.2017 13:27

puci ce SNS iznutra, kako ce to da leti perje. koliko li struja tamo ima, kad se ne podnose tomini, seseljevi i acini za sad ih fotelje drze. prica se da mnogi po ministarstvima i ne govore

momazver

19.11.2017 14:55

Ani je mesto predsednice Vlade dato jer je školovana i drilovana na Zapadu,zna znanje i dokazala ga je.A pride je i lezbos/što je u trendu ,ima otvorena sva vrata visoke politike i biznisa sveta. gde se *NE ZNA* ko šta voli./ Jadranka je mesto dobila kao kompenzaciju/što joj Vučko svojevremeno nije spasio brata OPRAVDANOG robijanja. Uostalom Tanja Miščević TO SVE bolje radi,dok se ova samo slika i prima nezaslužene nagrade.