Jadranka Joksimović
Alo!/Marko Đoković
Jadranka Joksimović

Alo!/Marko Đoković

Jadranka Joksimović, Foto: Alo!/Marko Đoković

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kazala je juče da je dobro što ministarka Jadranka Joksimović u fokusu ima Srbiju, a da je njoj kao premijerki važna slika regiona. Joksimovićeva je za „Alo!” poručila da je tačno da su njoj interesi Srbije na evropskom putu najvažniji i dodala da veoma dobro poznaje i evropsku i regionalnu, ali i međunarodnu politiku, i u teoriji, i u praksi.

Naime, predsednica Vlade Ana Brnabić ponovila je juče da u Vladi nema sukoba, već ima različitih mišljenja, što je, kaže, u redu, mada bi ona volela da to ne dospeva u medije. Brnabićeva je navela da je u redu da ona i ministarka Joksimović imaju donekle različita mišljenja.

- Mislim da je potpuno prirodno da ministarka za evropske integracije prvo u fokusu ima Srbiju, i to je dobro. Meni je važno da u fokusu imam i širu sliku regiona, a bez stabilnog i povezanog regiona nema naših uspešnih evrointegracija - rekla je Brnabićeva.

Ana Brnabić

Alo!/Dejan Briza

Ana Brnabić, Foto: Alo!/Dejan Briza

Ona je kazala da je važno koliko poglavlja otvaramo, te da se nada da će u decembru biti otvorena tri ili četiri poglavlja, ali da je važno i da naš fokus ostaje na potpunoj implementaciji reformi, zbog građana i investitora. Upitana mogu li takve izjave pojedinih ministara da štete Vladi, Brnabićeva je rekla „da bi, najiskrenije, više volela da nema takvih izjava u medijima”.

- Ali ima ih, to je činjenica. Ljudi različito shvataju da li nešto treba da ide u medije odmah. Ne postoje sukobi u Vladi, postoje različita viđenja, i ona su u skladu sa tim ko kakav posao radi - zaključila je Brnabićeva.

S druge strane, Jadranka Joksimović je komentarišući premijerkinu izjavu istakla da je Brnabićeva dobro primetila da su njoj interesi Srbije na evropskom putu najvažniji.

- Tačno je da su meni Srbija i naši interesi na evropskom putu najvažniji, to je premijerka dobro primetila. Možda se to ne sviđa ni u EU svima, koji više vole paket, ali moje je da promovišem interese i ubrzanje procesa za našu zemlju. A regionalna saradnja se ne dovodi u pitanje, i to smo, posebno Vučić, pokazali tokom mnogih teških situacija. Ja, inače, veoma dobro poznajem i evropsku i regionalnu, ali i ukupnu međunarodnu politiku, i u teoriji, i u praksi - kazala je ministarka za „Alo!” i dodala:

- I nema potrebe da se kreira u medijima nekakav konflikt između mene i premijerke, jer sam svoje stavove njoj prenela, tako da ne postoji razlog za bilo kakav sukob.

Ministarka je istakla i da je u Vladi već nekoliko godina odgovorna za evropske integracije.

- I vrlo jasno ću iznositi svoje stavove i na sednicama Vlade, ali i pred građanima Srbije - rekla je Joksimovićeva za „Alo!” .

Sukob zbog EU!

 

Komentari (5)

Toza

21.11.2017 17:51

Ove naprednjake samo još Vučić drži da se ne pojedu. Kad to pukne smrdeće ceo region.

MILI

21.11.2017 18:19

@Toza - SMESNO .ANA U BRISELU PRICA JEDNO.PREDSEDNIK PRICA ZAKLJUCKE EVROPSKIH CELNIKA A ONA TO NE SLUSA.JADRANKA JE STALNO NA IZVORU I ZNA I TREBA JESLUSATI.

Pera Detlic

21.11.2017 18:02

Maricu organizuj boks mec u Parovima imaces planetarnu gledanost.

aca021

21.11.2017 18:25

Nije vazno koliko smo poglavla otvorili vec koliko smo ih zatvorili.

Kiro

22.11.2017 07:30

@aca021 - Ana je opasan konfuzni faktor, zbog SNS gubi mnogo. Ne zna nista, nejsan skroz. Vic medju ljudima non stop.