jelena tejić
Privatna arhiva
jelena tejić

Privatna arhiva

Jelena Tejić vodi bitku da joj ne oduzmu trogodišnju ćerku koju je sama gajila, Foto: Privatna arhiva

Jelena Tejić strahuje da je čeka sudbina Olge Lovrić (39), koju je muž zverski ubio kamenom ispred Centra za socijalni rad na Novom Beogradu ili jeziva smrt kakvu je doživela Maja Đorđević (38), kojoj je muž pred očima zdavio sina Mihaila (4), a onda je preklao naočigled prolaznika ispred Centa za socijalni rad u Rakovici!

Jelena Tejić tvrdi da se obratila Centru za socijalni rad Voždovac i rekla da joj bivši nevenčani muž preti “da će je vezati kao kera, lomiti joj kičmu, seći je na komade i izvaditi joj džigericu”, ali da je umesto zaštite dobila odgovor “da je to za sud”!

U ispovesti za “Alo!” žena otkriva da su u Centru za socijalni rad Voždovac dva dana uoči Nove godine pokušali na prepad da joj zaplene dete kao da je stvar, a ne živo biće!

- Helena je imala zakazano viđenje sa ocem 26. decembra, ali mi je socijalna radnica rekla da ima pregled kod lekara i zamolila me da susret odložimo za dva dana. Sutradan, 27. decembra, na vrata mi je došao policajac i bez ikakvog rešenja mi je saopštio da moram dete da predam ocu!

Helena je sve čula i počela da plače, govoreći: “Ukrašće me!” Na dan susreta se razbolela, a kada sam otišla da opravdam njen izostanak, doživela sam šok. Sudski izvršitelj, policija i bivši muž priredili su mi sačekušu u nameri da mi zaplene dete! - uzrujano priča Jelena Tejić i dodaje da je njena agonija počela čim je ostala trudna.

- Heleninog oca upoznala sam dok sam pevala u jednoj beogradskoj kafani. Odbijala sam njegovo udvaranje, ali je na kraju uspeo da se nametne i osvoji me. Oboje smo imali brakove i decu, ali smo se upustili u vezu i počeli da živimo zajedno, zbog čega su odmah i počeli problemi. Kao pevačica obišla sam pola sveta, pevala i gospodi i bitangama od Beograda do Dohe u Kataru, menadžeri “Energoprojekta” zvali su me da pevam za novogodišnje i božićne praznike na gala večerama za svoje poslovne partnere i evo ni sada ne mogu sebi da objasnim kako sam dozvolila da mi jedna nepromišljena veza uništi život! Prve batine dobila sam u trudnoći. U automobilu mi je olupao glavu o instrument-tablu i sedam sati držao me je na parkingu, jer je umislio da flertujem! Posle toga mi je lupao glavu o zid, pretio da će me vezati kao kera, seći me na komade, lomiti mi kičmu i vaditi mi džigericu! Dete maltene i ne poznaje, jer sam pobegla od njega kada je ćerka imala 35 dana. U nastupu besa tukao je mog prvog muža Ž. T. kada sam mu se vratila i nasrtao na moju majku, kad je stala u moju odbranu. Posle svega me je tužio za utvrđivanje očinstva, a sud je presudio u njegovu korist, iako nikada nisam dobila poziv za suđenje niti su socijalni radnici izašli na teren da utvrde kakva sam majka! - tvrdi Jelena Tejić.

Otac: Omiljen sam u gradu!

Jelenin bivši nevenčani suprug tvrdi da ga ona optužuje bez dokaza.

- Ne dozvoljava mi kontakt sa ćerkom, jer sam počeo da se zbližavam sa njom. Detetu priča da sam klovn, koji će doći sa policijom da je ukrade! Problem je u tome što sam prestao da joj dajem pare! Njen sin izbo je dva maloletnika nožem i sada je u zatvoru u Valjevu, a sa 17 godina je imao devet razbojništava. Njenom rođenom bratu pomagao sam i davao mu novac na zajam. Imam sina (19) i ćerku (12), koji su odlični đaci, nikoga nikada nisam maltretirao i omiljen sam u gradu - poručio je B. D. za “Alo!”.

maja podnunavac

Privatna arhiva

Advokat Maja Podunavac kaže da treba brinuti o psihičkom zdravlju deteta, Foto: Privatna arhiva

Advokat Maja Podunavac, punomoćnik zlostavljane žene, kaže da je Centar za socijalni rad Zvezdara radio majci iza leđa i dao mišljenje Višem sudu u Beogradu da dete poveri ocu na čuvanje, negu i vaspitanje.

- Majka nije znala da je podneta tužba za utvrđivanje očinstva! U šturom obrazloženju presude navodi se da je socijalni radnik procenio “da će otac obezbediti najbolje moguće životne i zdravstvene uslove detetu”. Kao argument se navodi da žena, navodno, nije raspravljala o tužbi za utvrđivanje očinstva, nije se odazivala na pozive socijalnih radnika da ocene kakva je majka, kao i da često menja prebivalište i boravište! Navedeno je “da postoji opravdan interes da ćerka bude poverena ocu”, jer joj je sin iz prvog braka delinkvent. Zašto se niko nije bavio detetom? Zašto nisu pokucali na vrata da vide zašto je nema na sudu i kakva je majka, već su prihvatili izjavu oca zdravo za gotovo?! Zašto dete traži da majka bude uz nju kada se igra s ocem? Majka je podnela protivtužbu i traži da ćerka bude uz nju. Međutim, Centar za socijaln rad nije našao za shodno da to združi s tužbom muža i da zajedno rešava - kaže advokat.

Pokušali smo telefonom da dobijemo odgovor od Gradskog centra za socijalni rad, ali su nam rekli da pitanja pošaljemo mejlom.

jelena tejić

Privatna arhiva

Deca najviše trpe zbog razmirica roditelja, Ilustracija: Shutterstock

 

Pišao po dečjim stvarima!

Jelena Tejić priznaje da je proživela pakao, ali da neće dozvoliti da joj otmu dete.

- Posle svih batina i psihičkog zlostavljanja prinuđena sam da komuniciram sa bivšim mužem zbog deteta. U telefonskom imeniku mi je upisan kao “monstrum”, što to dovoljno govori kakav je! Bežala sam bezbroj puta, ali mi nije dao mira. Jednom je čak urinirao po ćerkinoj garderobi i dupku, jer nije našao dete. Posle porođaja je mene i dete držao pod ključem. Niko nije smeo da mi dođe niti sam smela da izlazim. Kada sam mu to prebacila, govoreći: “Držao si nas dva meseca u pritvoru”, mirno je uzvratio: “Nisam dva meseca, nego 24 dana!” - ogorčeno priča Jelena Tejić.

 

Komentari (10)

Bura

08.01.2018 15:40

Koji polusvet...

Marko

09.01.2018 00:00

@Bura - Mislis na ziku

zika

08.01.2018 15:45

kako se brine za prvo tako ce i za drugo.

Cvetta

08.01.2018 16:11

Ova advokatica izgleda kao starleta Ljudi sta vam je?! Upristojite se

Sneza

08.01.2018 16:11

A nevencani nema ime i prezime ?Zar i na ovaj nacin stitite pojedince?Njeno puno ime i prezime a gospodin inicijali.Ima decu odlicne djake a ovamo pravi decu pevaljkama.Strasno!

momazver

09.01.2018 07:40

Odličan scenario,tragedije u najavi!

milos

09.01.2018 08:11

Vrati ocu dete,ne moze on da ti otme svoje tacnija je predstava da si ti njemu uz pomoc suda otela dete jer da nema zakona njemu bi svakako islo dete jer je jaci. Ako se desi zlo zakon je kriv jer nije slusao sta mu se kaze a otac lepo na vreme kaze da mu se vrati dete...

Rale

09.01.2018 09:12

Mama spakuj ti koferce i bezi kod meine u nemacku tu ces biti bezbedna ako ti nezelis posalji advokaticu super je riba

Tića

09.01.2018 09:29

Nadam se ovo neće biti nova tragedija o kojoj ćemo danima čitati i zgražavati se, kao u prošlogodišnje dve koje su se desile ispred Centra za socijalni rad. Kako je moguće da iz tih tragičnih priča nisu izvučene nikakve pouke i ponovo se o Centru, koji pre svega treba da zaštiti dete, piše u negativnom kontekstu. Da li će se nadležni pozabaviti ozbiljnije ovom pričom ili će i ona puniti rubrike Crne hronike?! Krajnje je vreme da se nasilju u porodici stane na put i da se zaštite deca.

Maksa

09.01.2018 10:38

Socijalne službe su leglo neznanja, prevara i nerada ! Sve više i više izbija na površinu sve navedeno i to kao masovna pojava ! Te službe treba dobro pretresti i većinu "stručnjaka" otpustiti bez prava na rad u sličnim institucijama !