Doktor Nikolić tvrdi da je spasao karijeru Sulejmaniju
Privatna arhiva
Doktor Nikolić tvrdi da je spasao karijeru Sulejmaniju

Privatna arhiva

Doktor Nikolić tvrdi da je spasao karijeru Sulejmaniju , Foto: Privatna arhiva

Čovek je Srbin, rođen je u Čačku pre 60 godina i zove se Milisav Nikolić. Za ovog čudotvorca šira javnost je čula tek nedavno zahvaljujući izlaganju dr Miroljuba Petrovića, koji se proslavio serijalom klipova na „jutjubu” i čuvenom poštapalicom: „Pod mač, bato“.

Politika me je oterala iz Srbije

Kada ste otišli u Švajcarsku i zbog čega?

- Moj deda je bio solunac, a otac je bio vojnik u vojsci Kraljevine Jugoslavije, zbog čega nisam bio omiljen kod onih koji su bili vlast u Titovoj Jugoslaviji. U svakom slučaju, ja sam veoma ponosan na oca i dedu. U vreme ratnih sukoba i previranja devedesetih, na mene je vršen veliki pritisak da budem deo neke stranke. U to vreme sam bio selektor nemačke karate reprezentacije i da bih se sklonio od političkih pritisaka, započeo sam posao u Švajcarskoj, iako sam imao pozive na više strana.

 Redakcija „Alo!” je stupila u kontakt sa doktorom Milisavom Nikolićem, koji u razgovoru za naš list tvrdi da je svojim neoperativnim metodama lečenja spasao karijere fudbalskim asovima kao što su Luka Modrić, Miralem Sulejmani, Slobodan Rajković, da je mnogo pomogao i Urošu Đurđeviću, Nemanji Gudelju, čak i Predragu Mijatoviću...

- Lečio sam mnoge poznate sportiste. Miralem Sulejmani je bio jedan od najboljih mladih fudbalera sveta i potpisao je za Benfiku. Međutim, dugo ga je mučila povreda mišića i kičme i nije mogao da igra ceo meč, već je ulazio u igru na 10-20 minuta, a jednom u dve sedmice je dobijao injekcije u koleno. Nakon nekoliko terapija i saveta za ishranu koje je sam mu sugerisao, on se potpuno oporavio i postao najbolji igrač Benfike. Kasnije sam izlečio i njegovog predsednika Luisa Filipea Vijeiru.

Modrić je pravi domaćin

Kakav je Luka Modrić privatno?

- Sjajan momak i odličan domaćin. Bio sam gost u njegovoj kući i zaista me je ugostio na najvišem nivou. Čovek je opušten, nimalo mu slava nije udarila u glavu. Fudbal ne pratim, kao ni druge takmičarske sportove, tako da me prijatelji obaveštavaju ko se od sportista povredio i kome bi trebala moja pomoć - iskreno će Nikolić.

 Kažu da je na vaša vrata zakucao Luka Modrić, jedan od najboljih fudbalera Reala?

- Luka je imao tešku povredu kičme, a lekari Reala su tvrdili da mu je pukao pršljen i da treba da ide na operaciju. Ustanovio sam da je u pitanju skolioza, a ne pucanje pršljena, i jednom jednosatnom terapijom sam ga oporavio, dao mu savete u vezi sa ishranom i on je u nastavku sezone bio jedan od najboljih u timu.

Dolaze li kod vas i igrači iz Superlige Srbije?

- Uroš Đurđević, možda najbolji fudbaler države, dva puta je dolazio kod mene. Posle Evropskog prvenstva je imao povredu stopala koju niko nije mogao da reši, tako da nije mogao da igra. Njegov menadžer je čuo da sam došao u Banjaluku i dovezao ga je kod mene. Pregledao sam ga i video da je glavni problem u kičmi, pa onda u stopalu. Kada sam im to rekao, oni su se smejali, jer nisu verovali. Ljudi se smeju kad ne znaju anatomiju i da je ceo organizam inervisan iz kičme. Kada sam mu rešio problem u kičmi, posle je stopalo lako bilo sanirano i on je odmah zaigrao. Ubrzo je ponovo došao kod mene jer je imao probleme sa teškom alergijom, jedva je disao, uzimao je kortizone. Dao sam mu program čišćenja i sugerisao kako da se hrani. Ubrzo su svi problemi nestali, a on je postao jedan od najboljih.

Ne poznajem Marijanu Kovačević 

U medijima se doktorka Marijana Kovačević „proslavila” svojim alternativnim načinom lečenja svetskih fudbalskih zvezda. Kakvo mišljenje imate o njoj?

- Nisam upoznat sa njenim metodama rada, pa ne bih mogao da komentarišem.

Bilo je još poznatih pacijenata?

- Lečio sam Nemanju Gudelja, koji je nakon terapije ubrzo prešao u Ajaks, hrvatskog reprezentativca Šimu Vrsaljka, ali i svetskog šampiona u rvanju Gorana Jakšića i druge.

Nisu samo sportisti dolazili kod vas?

- Pomenuo bih Metodija, igumana manastira Hilandar, kome povredu skočnog zgloba niko u Grčkoj nije mogao da reši. Lečio sam uspešno i vladiku banjalučkog Jefrema i vladiku Porfirija, veoma umne ljude, od kojih sa naučio mnogo pametnih stvari - otkriva doktor Milisav Nikolić, koji je završio fakultet za fizičko vaspitanje, diplomirao na medicini sporta i doktorirao na fakultetu za prirodnu medicinu.

Naš sagovrnik, iako živi u Švajcarskoj, s ponosom ističe da je u Čačku otvorio ordinaciju u kojoj je sportske povrede rešavao bez operacije, na prirodan način, pomoću posebnih tehnika masaže i korišćenjem melema od lekovitog bilja.