Halid  Bešlić
Alo!/Rajko Ristić
Nastavio prekinutu turneju: Halid  Bešlić

Alo!/Rajko Ristić

Halid Bešlić, Foto: Rajko Ristić

Halid Bešlić priznaje da mu je teško palo što je pre sedam godina u saobraćajnoj nesreći izgubio oko, ali kaže da je srećan što je tada dobio priliku za nov život.

Bosanski pevač će 3. decembra održati koncert u Beogradu.

Dačić dobro peva, "Miljacka" nas je zbližila

"Dačić je moj prijatelj, pesma nas je upoznala. Ivica je dolazio u Sarajevo službeno i zamolio kolegu da budem i ja tu. Za stolom su bili brojni ministri iz regiona. Do mene je sedeo Dačić. Ja sam zapevao, a onda sam mikrofon dao njemu i on je otpevao nekoliko pesama, među kojima je bila i "Miljacka'", ispričao je Bešlić.

"Zbog oka i dalje osećam posledice nesreće. Jedno nemam, a na drugom mi je smanjena vidljivost za 30 odsto, pa sam tu malo hendikepiran. Moram više da se pazim kada hodam, a smetaju mi naočare", rekao je on.

Halidu nije samo oko stradalo u nesreći, već je pregrizao i jezik.

"Jezik se najbrže regeneriše. Da sam sasvim ostao bez njega, ne bih mogao da pevam. Ali to nije ono najgore. Zbog nesreće sada moram i nos da renoviram", ispričao je Bešlić.

Halid je u komi proveo 10 dana, a tokom perioda oporavka imao je problem sa vodom u plućima jer je pušač.

"Odmah sam znao da sam izgubio oko. Ali kad sam udahnuo vazduh, disao sam kao dečak. Pre toga sam pušio, bio mi je slab imunitet i, kad sam upao u komu, nakupila mi se voda u plućima. Doktori su mi vadili vodu, spasavali pluća i izvadili dve boce katrana. Tada sam skontao da je to kao most i ćuprija - oko sam izgubio, ali dobio nova pluća", priča Halid.

Nakon nesreće prestao je da puši.

"Prestao sam da pušim, ali sam dobio 25 kilograma. Stalno sam jeo u pekarama, pa sam svaki dan dobijao po kilogram. Do sada sam uspeo da smršam 15 kilograma, ostalo mi je još deset", dodaje Bešlić.

U tom periodu ga je stalno proganjao isti san.

"Noćima sam sanjao kako sam pevač NATO pakta i kako se vozim u supersoničnim avionima", otkrio je Bešlić.

 

Komentari (3)

Marko

03.11.2016 00:18

NATO pakta, a ?! Cudno !!!

Srbin

03.11.2016 00:21

I dan, danas, u sred Beograda, iskljucivo trazi, "zelenu pivu" , pivo u zelenoj flasi ?!

blagoje supic

03.11.2016 04:42

@Srbin - zato kazi nema zelena i tacka.ima crna cice draze i ima da je pijes ili zna se!