Bakir Izetbegović
Profimedia
Bakir Izetbegović

Profimedia

Bakir Izetbegović, Foto: Profimedia

"Gospodin Nikolić bi trebalo da dođe u februaru u Sarajevo. Kada je u pitanju dolazak u Banjaluku, javno bih ga zamolio da razmisli o toj stvari. Dobrodošao je uvek, ali zarad boljih odnosa na koje se zaklinjemo svi, neka razmisli o činjenicama", rekao je Izetbegović za TV N1.

Izetbegović, koji je i lider SDA, smatra da je 9. januar kao praznik ukinut odlukom Ustavnog suda BiH.

"Dakle, 9. januar je ukinut odlukom Ustavnog suda kao dan entiteta Republike Srpske. U apelaciji, ali i po mišljenju Venecijanske komisije, koja je savetodavno telo najreferentnije pri Savetu Evrope, utvrđeno je da se radi o diskriminišućem prazniku. Niko nema ništa protiv Republike Srpske i da ona slavi dan nastanka, ali to ne treba da bude dan koji vređa druge ljude u tom entitetu", naveo je Izetbegović.

Komentari (6)

nedjo

04.01.2017 20:15

nema toma konekciju da primi poruku

Dzibro

05.01.2017 00:24

@nedjo - A jos ako je poruka na bosanskom, ko ce ga razumeti.

Bosnjak

05.01.2017 00:10

Kada ovo ljudska zlo sklone sa politicke scene BIH mozda se medjunacionalne tenzije i smire. Ovaj zelenko, tatin ideoloski naslednik sve vreme izaziva, provocira, cacka mecku. I babo mu je tako radio i nije se dobro zavrsilo. Verovatno ima podrsku odnesu da, ali narod bi trebalo da bude pametniji i izabere put mira i zajednickog zivota. Sa Aljinim sinom perspective nema.

Vuk Karadzic

05.01.2017 00:16

Ako nije pisao cirilicom Toma ga mozda nije razumeo. Baki ponovi poruku, probaj te ti i Inc ko zajedno, mozda te neko i razume, ali te svakako niko poslusati nece.

deled

05.01.2017 08:34

Тешко је Бакира уразумити да браћа живе заједно па се поделе. Неће Срби са Бакиром јер Бакир је јад за Босну. Његошева изрека "дуге косе а плитке памети"!

baradja

05.01.2017 08:42

Šta se ovaj,i u čije ime javlja,,,,,,Ako želi da popravi one dvice iz đačke knjižice,moraće još da se potrudi,pa će ga naš"akademik" Toma propitati.!!!?