Zorana Mihajlović
Promo
Zorana Mihajlović

Promo

Zorana Mihajlović, Foto: Promo

"Smatram da je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da za mandatara predloži Anu Brnabić doneta u najboljem interesu naše zemlje i njenih građana i nakon pažljivog sagledavanja svih okolnosti u kojima se nalazimo", navodi se u saopštenju.

Ona je dodala da očekuje da će Ana Brnabić dobiti ubedljivu podršku poslanika u parlamentu i da će biti vođa tima koji će Srbiju i dalje da vodi ka Evropskoj uniji.

"Uverena sam da će novi mandatar uz podršku članova Vlade, ali i predsednika Srbije, nastaviti da vodi zemlju putem saradnje sa regionom, Evropom i čitavim svetom", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je kazala da očekuje da će novi mandatar voditi Srbiju putem daljeg ekonomskog razvoja, ulaganja u infrastrukturu i nastavka započetih reformi u svim oblastima društva.

Ružić: Predlaganje Brnabić promišljen, državnički potez

Potpredsednik SPS Branko Ružić izjavio je večeras da predlog predsednika Republike Aleksandra Vučića da mandatar za sastav nove Vlade bude dosadašnja ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, predstavlja duboko promišljen, državnički i politički odgovoran potez.

"Potez koji pokazuje pre svega viziju, širokogrudost i prepoznavanje želje onih koji su vlasni da nose suverenitet ove zemlje, a to su građani i građanke Srbije", ocenio je Ružić u izjavi za javnost.

On je naveo da je takođe ovo i epilog velike i zajedničke pobede SNS i SPS, dvojice predsednika Vučića i Dačića, i armije birača koji su dali jasnu poruku da žele politički stabilnu, ekonomski razvijenu, socijalno pravednu, međunarodno uvaženu i Srbiju evropskih vrednosti.

"Uveren sam da će Vlada Srbije pod dirigentskom palicom premijerke Brnabić nastaviti da se na uspešan način hvata u koštac sa svim izazovima na spoljnopolitičkom, unutrašnjepolitičkom, ekonomskom i socijalnom planu koji stoje pred nama", rekao je Ružić.
On je istakao i da će SPS svoju državotvornost pokazati i dokazati kroz još predaniji i posvećeniji rad ministara koji će se naći u Kabinetu Ane Brnabić", saopšteno je iz SPS. 

Komentari (6)

Zoran

15.06.2017 19:30

A ti si merodavna da daješ ocene oko toga ko je najbolji izbor za tu funkciju.Da je AV izabrao Mbutija iz Svazilenda , ti bi rekla da je to pravi izbor.

Dr Miggyy

15.06.2017 19:49

E, Zoko, lepša si od nje (Brnabićke) i iskusnija u svakom pogledu, al' nisi što je ona. Nema veze, guraj dalje. Pokušaj da RTB Bor stane na noge, imaš veze sa Borom. Pusti Sosu neka laprda, kada mu dozvoljava ΛV da radi šta hoće, može i šta mu kažu, a možda te narod prokleti, što ne želim. Tvoj voljeni šef je mnogo učinio, to što nije morao, a da narod ispašta njihove grehe od tzv, Nove topionice nerentabilne, promašene i ubitačne za Bor i Srbiju, na žalost, ne njihovu, no našu.

Baltazar

15.06.2017 20:23

Umalo da nas ubedis. Da mozes eksplodirala bi od muke. Ovo je jos jedan dokaz da ste kao stranka nula, nemate kadrove, imate najvise glasova na izborima i sta ????? i ovim potetom veliki vodja se uvlaci bolsenoj EU kao "eto on je izabrao gej premijerku" jer ga nije briga njeno seksualno opredeljenje vec kako radi. U sredjenoj drzavi i poverovao bih u to, ali ovde ne.

Gavra

15.06.2017 20:27

Svakog trenutka se ocekuje izjava Armani levicara Vulina, najvaznijeg koalicionog partnera SNS sa o,oooo2 % glasackog tela o predlogu A.Brnabic za mandatara.

Poslednji tango

15.06.2017 20:31

Auuu,Zorana,pa ja sam sve nade polagala u tebe!Zasto si skrajnuta?Pa ti si za nju munja nebeska!Nepravda!!!

Kvazimodo Sorabius

15.06.2017 21:29

Izbor Brnabicke je pocetak kraja, koji ce biti brzi nego sto ocekuje, napuderisane Zorane. Posle toga, a posle propasti ovog rezima, Zorana ce pred tuzioce za veliku stetu koju je ucinila Srbiji...