Pre samo tri godine, vaterpolisti Zvezde pokorili su Evropu
Aleksandar Dimitrijević
Pre samo tri godine, vaterpolisti Zvezde pokorili su Evropu
Pre samo tri godine, vaterpolisti Zvezde pokorili su Evropu , Foto: Aleksandar Dimitrijević

Upravni odbor regionalne Triglav lige doneo je odluku da se crveno-beli izbace zbog spora u vezi sa registracijom trojice vaterpolista, dok je njen predsednik Viktor Jelenić suspendovan na 18 meseci.

Bord Triglava nije dozvolio registraciju Filipa Kljajevića, Dragana Draškovića i Srđana Aksentijevića jer su igrali za gruzijsku Lokomotivu u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Njih trojica su, međutim, nastupili za Zvezdu u pobedama nad Radničkim i Vojvodinom, ali su ti mečevi registrovani porazima beogradskog kluba, uz oduzimanje šest bodova.

Viktor Jelenić, prvi čovek crveno-belih, kaže za „Alo!“ da je odluka sramna.

- Kaznili su nas na osnovu toga što se nismo pojavili na utakmici protiv Primorja u petak. Kažnjen sam jer nisam pristao da sklonim „sporne“ igrače, iako toga na šta se pozivaju nema u njihovom pravilniku. Nečuveno. Njih trojica imaju uredne licence Vaterpolo saveza Srbije i LEN sertifikate. Nuđen nam je čak i kompromis, da nam vrate bodove, ali da sklonimo trio za meč s Primorjem. Pitam ih, kako mogu da nam ih odobre za meč sa Radničkim i Vojvodinom, ali nam ne daju da igraju protiv hrvatskih klubova? Mogu samo da pretpostavim da nas se plaše jer smo sa pojačanjima postali mnogo jaki - rekao je Jelenić.

On je dodao da će klub od VSS-a, OKS-a i Ministarstva sporta zatražiti pravnu zaštitu, dok Zvezda i on imaju pravo žalbe u roku od osam dana od izricanaja kazne.

- Triglav je privatna liga koju drže Hrvati, Crnogorci i Slovenci, a mi smo samo priključeni. Imaju većinu u Upravnom odboru, pa donose odluke kako im se prohte. Ta liga nema izlaz u Ligu šampiona, u Ligu Evrope. Ne dobijamo nikakve pare od Triglava, sve klubovi sami finansiraju, jedino imamo od lige to što nam se računaju bodovi sa srpskim klubovima i u domaćem prvenstvu. Ne mogu da predvidim šta će se dalje dešavati, mi ćemo posegnuti za pravnim merama, ali ću sigurno na konferenciji imati još šta da kažem - zaključio je Jelenić.

Suspendovan na 18 meseci: Viktor Jelenić
Suspendovan na 18 meseci: Viktor Jelenić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Srpski klubovi istupaju iz lige?

Spor je nastao početkom februara, posle odluke rukovodstva Triglav lige da se Zvezdi oduzme šest bodova i kazni je sa 5.000 evra. Tada se pokrenula priča da bi ostali srpski klubovi (Vojvodina, Radnički, Partizan) mogli da se solidarišu sa Zvezdom i da istupe iz lige. - Ne znam zasad ništa o tome, moraćete da pitate predstavnike ostalih srpskih klubova - rekao je Jelenić.

Komentari (2)

Mika

08.02.2016 10:11

Ha,ha,ha...

vaso

08.02.2016 11:23

Svi u znak solidarnosti izstupite iz Triglav lige,samo ime kaže da se tu nalazi sam ološ i da mrze sve naše klubove zato što smo najbolji.