Poljska usputna stanica: Miroslav Radović
Aleksandar Dimitrijević
Poljska usputna stanica: Miroslav Radović

Aleksandar Dimitrijević

Poljska usputna stanica: Miroslav Radović, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ko će, u slučaju prolaska u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, biti novi rival crno-belih, odredio je žreb u Nionu. Crno-beli bi u naredoj rundi udarili na pobednika dvomeča u kojem će se sresti Sonderjiske (Danska) i Stromsgodset (Norveška). Danci posle prvog duela imaju prednost 2:1, ali revanš je u Norveškoj.

Miroslav Radović, povratnik u redove srpskog vicešampiona, smatra da navijači Partizana nemaju razloga za brigu pred revanš u Poljskoj jer će fudbaleri potvrditi klasu u odnosu na Zaglebje, a o novim opcijama iz Skandinavije za „Alo!“, kaže:

- I Norvežani i Danci imaju sličan stil kao poljska ekipa. Igra im se bazira na fizičkoj spremnosti, pa nas čekaju teške utakmice, ali ako budemo na svom nivou, ne moramo da brinemo za prolaz. Individualni kvalitet igrača Partizana nije sporan u odnosu na ekipe koje gaje takav stil igre. Da smo postigli gol na vreme protiv Poljaka, bila bi druga priča. Timovi koji igraju protiv kvalitetnijih od sebe obično se zatvore i pokušavaju da daju gol iz kontranapada. Očigledno nam žreb nije bio naklonjen, ali nema veće razlike između norveškog i danskog kluba. Samo, hajde da prvo preskočimo Zaglebje, pa da onda idemo u Norvešku - kaže Radović.

Miroslav je protiv Zaglebja imao svu slobodu u igri i nagovestio je da će biti lider ovog Partizana. Radović je diktirao tempo, radio u oba smera, ali je nedostajao presudni udarac ili asistencija.

- Možemo da budemo zadovoljni igrom, ali ne i rezultatom. Zvuči nerealno, ali bilo bi nam lakše da Poljaci poslednjih pola sata nisu ostali sa igračem manje na terenu. Ovako, zatvorili su se i bilo je teško probiti taj bunker. Iz iskustva znam da smo kvalitetniji. U revanšu će biti mnogo lakše. Igraće otvorenije, a mi, ako prikažemo igru kao na prvom susretu, nećemo imati nikakvih problema - rekao je Radović.

Ukoliko prođe Poljake, ekipa Ivana Tomića biće domaćin Skandinavcima u prvom meču 3. kola kvalifikacija 28. jula, dok je revanš na programu 4. avgusta.

Grobari

promo

Grobari, Foto: promo

 

Niko kao „grobari”

Desetka crno-belih objašnjava i kakav je bio osećaj kada je ponovo zaigrao pred „grobarima”. - Fenomenalno je posle 11 godina biti opet pred najboljim navijačima. „Grobari” su bili uz nas od početka meča i neizmerno sam im zahvalan na tome. Ovakvoj publici možemo da se odužimo jedino dobrim igrama - rekao je Radović.