Hapšenje, ubistvo, sud
Shutterstock
Hapšenje, ubistvo, sud

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

- Istragom smo utvrdili da je stariji brat M. S. pejserom razvalio zadnja vrata kladionice, pa su se zajedno ušunjali unutra. Pronašli su novac u fioci, a računare su ukrali iako to nisu planirali. Mislili su da kladionica ima nadzorne kamere, a da se snimci nalaze u tim računarima. Inače, kladionica uopte nije imala video-nadzor, a uhapšeni su baš zahvaljujući tim računarima! – kaže naš izvor koji je upoznat sa slučajemo.

- Čim su završili sa pljačkanjem, braća su pobegla iz grada. Putovali su okolnim mestima, provodili se, luksuzirali, kupili automobile "alfa romeo". Mi smo sumnjali da su oni izvršili pljačku, ali dokaza nije bilo – kažu nadležni.

Kada su mislili da se situacija "slegla", braća su se vratila u Bor. Njihov tek kupljeni "alfa romeo" zaustavila je policija, a iz auta je treštala muzika "za dobar provod".

- Počeli smo pretres automobila i pronašli nešto novca, verovatno od krađe, ali se to nije moglo dokazati. Onda smo otvorili gepek i pronašli ukradene računare koji su neosporno dokazali njihovu krivicu. Braća su onda priznala sve – rekao je naš izvor.

M. S. je nekoliko puta osuđivan, a iza sebe ima diše od desetak teških krađa.

Protiv braće je podneta prijava zbog teške krađe, ali je osnovno tužilaštvo dalo nalog da se M. S. i D. S. procesuiraju u redovnom postupku, nakon čega su oni pušteni da se brane sa slobode!