Oliver Ivanović sa sinom
Privatna arhiva
Oliver Ivanović sa sinom

Privatna arhiva

Oliver Ivanović sa sinom, Foto: Privatna arhiva

Kako saznajemo, Ivanović treba sredom i petkom treba da se javlja vlastima u Kosovskoj Mitrovici.

- Ovo je samo prvi korak do konačnog rešenja jer mislim da je to sasvim logičan potez suda - rekao je Oliver Ivanović.

Oliver Ivanović posle tri godine prošetao Kosovskom Mitrovicom

Oliver Ivanović je danas prvi put posle više od tri godine prošetao Kosovskom Mitrovicom, pošto mu je sud ukinuo kućni pritvor.

"Svako poboljšanje mog statusa korak je napred, a današnju odluku suda vidim kao ozbiljan korak ka istini i potpunoj slobodi. Ništa se nije promenilo u vezi s konačnom presudom - za nju treba još da se borim, ali sa slobode je mnogo lakše boriti se za ono za šta sam ja mislio da je izvesno od samog početka", rekao je za televiziju "Most" Ivanović, lider Građanske incijative Srbija, demokratija, pravda.

Ivanović je dodao da nema nikakve veze s "groznim zločinom" koji mu se stavlja na teret i da je uveren da u to niko nije poverovao.

"Možda je neko u to poverovao, ali sumnjam, jer, koliko znam, niko od Albanaca, Bošnjaka koje ja poznajem, u tako nešto nije poverovao", rekao je Ivanović.

Ivanovićev sin Bogdan, koji je danas prvi put posle 3,5 godine prošetao sa ocem, rekao je da je zato "srećan do neba".

On je dodao da je do sada ispunjavao sve zahteve suda.

- Ja imam cilj, a to je da skinem ljagu sa svog imena i da jednostavno ovu stvar jednom zauvek razrešim. Apsolutno nemam nikakve veze sa onim što mi se stavlja na teret, ali to moram da dokažem - rekao je on.

Ivanoviću je pre mesec dana u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici pred međunarodnim, Euleksovim, sudskim većem počelo ponovno suđenje.

Tužilac Romulo Mateuš rekao je u uvodnom izlaganju da će tokom procesa tužilaštvo dovesti takođe tri nova svedoka i predstaviti nove materijalne dokaze, dok je Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić izjavio da njegov klijent nema ništa sa događajima iz aprila 1999. godine za koje je optužen, da zločin koji se desio zaslužuje pravdu ali da pravda nije kažnjavanje nevinih.

Suđenje je vraćeno na početak zbog odluke Apelacionog suda u Prištini koji je poništio prvostepenu presudu suda u Kosovskoj Mitrovici kojom je Ivanović bio osuđen na devet godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina.

Ivanović, koji je u bio u kućnom pritvoru, uhapšen je 27. januara 2014. godine pod sumnjom da je izvršio ratni zločin.

 

Komentari (1)

Hvala bogu

21.04.2017 15:25

da Bogdan može mirno šetati sa ocem. Srecni bili.