Trener Partizana Miroslav Đukić
FK Partizan
Trener Partizana Miroslav Đukić

FK Partizan

Trener Partizana Miroslav Đukić, Foto: FK Partizan

Od izveštača Alo! sa Kipra

Fudbaleri Partizana odigrali su prvi prijateljski meč na Kipru. Protiv poljskog Gornjika iz Zabreža bilo je 0:0, a rezime svega viđenog dao je šef struke kluba iz Humske Miroslav Đukić.
- Veoma sam zadovoljan ekipom. Igrali smo dobro, agresivno, tvrdo, bila je ovo prava takmičarska, evropska, utakmica. Zadovljan sam kako smo trčali i koliko smo držali loptu. Nedostajala nam je završnica. To su stvari koje će doći same po sebi - počeo je priču Đukić.
Kako su se uklopili novi igrači?
- Nismo imali previše se uigramo jer je sada akcenat na fizičkoj spremi. Odlično su uradili sve. Prezadovoljan sam njihovim učinkom i zalaganjem, kao da su deo Partizana već dugo.
Konkretno, Slobodan Urošević je igrao desnog beka?
- Uroševića guramo na poziciji koja nije njegova. Može da nam donese dosta po desnom boku u ofanzivi. Njegov mesto je levi bek, ali sada pokazuje dodatni kvalitet. Radi za ekipu.

Đorđe Ivanović na meču protiv Gornjika

FK Partizan

Đorđe Ivanović na meču protiv Gornjika, Foto: FK Partizan

Kako ste zadovoljni igrom Đorđa Ivanovića?

- Videli smo u par poteza da je moćan sa loptom. To je igrač koji će nam dati plus u špicu. Opasan je po protivnika i po gol. Kada bude bio svežiji biće sve to mnogo bolje. Oseća se na njemu teret svih pretrčanih kilometara. Veliko pojačanje, odlično se uklopio.
I Ukrajinac Jurij Vakulko je dobio prilku?
- Fizički, on najviše trpi. Njegovi fizički rezultati nisu bili na nivou na kome je trebalo da budu. Igrački se vidi potencijal koji će u budućnosti dati mnogo stvari. Ima dobar izlazak sa loptom, agresiju, vidi, priključuje se zvaršnici, ima dobar šut.
U drugom poluvremnu šansu ste pružili mlađim igračima?
- Gotovo svi mladi igrači su dobili šansu. I nije se videla razlika. Iamo veliki fond igrača i možemo na sve da računamo - zadovoljno je konstatovao Đukić.