Srce od  kapitena:  Branislav  Ivanović
Marko Metlaš
Uskoro na Apeninima: Branislav Ivanović

Profimedia

Branislav Ivanović, Foto: Profimedia

 Ova njegova želja je proistekla iz dobrog raspoloženja koje vlada među „orlovima” pred meč sa Austrijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pa je kapiten našeg nacionalnog tima pristao na malu igru...

- Sa 12 golova ste najbolji strelac reprezentacije Srbije. Razmišljate li da se prekomandujete u napad? - glasilo je pitanje na konferenciji za štampu.

Uz osmeh Bane je odgovorio:

- Na početku karijere sam bio napadač i u šali sam rekao da bih voleo da je završim na toj poziciji. Naravno, ne na ovom nivou. Odgovara mi što igram beka jer se ne podrazumeva da dajem golove. To je velika prednost i ja je koristim - izjavio je Ivanović.

„Alo!” je otišao korak dalje i kontaktirao sa Zvezdanom Terzićem, čovekom koji je 2003. godine posredovao kod Ivanovićevog transfera iz Srema u OFK Beograd, sa pitanjem: „Da li bi Crvena zvezda bila spremna da Ivanoviću ispuni želju i ponudi mu mesto u špicu jednog dana?”

Odgovor prvog čoveka crveno-belih je bio zanimljiv:

- Ta priča nije realna. Ivanoviću su vrata Crvene zvezde uvek otvorena, ali on u naš klub može da dođe kao štoper, a ne kao špic. Znate, logičnije je da se iskusniji igrači vraćaju na poziciju štopera gde se fizički troši manje energije, a na tom mestu je iskustvo najdragocenije - smatra Terzić.

Zvezdan Terzić

Oliver Bunić

Zvezdan Terzić, Foto: Oliver Bunić

Predsednik Zvezde je objasnio kako je u OFK Beograd odlučeno da se Ivanović prekomanduje u odbranu.

- U Sremu, tada trećeligašu, igrao je visoko desno, nešto kao desno krilo, i bio je uspešan kao napadač. Mi smo ga zbog fizičkih predispozicija vratili na desnog beka, pa na desnog štopera. Nije se bunio. On je sjajan momak, sportista za uzor - naglasio je Zvezdan Terzić.