Đorđe Ivanov
Profimedia
Đorđe Ivanov

Profimedia

Đorđe Ivanov, Foto: Profimedia

"Presedani kojima se uvodi praksa, a nelegalno postaje legalno potkopavaju osnovne demokratske principe", izjavio je Ivanov tokom sastanka sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Hojtom Brajanom Jiom.

Ivanov traži od lidera SDSM Zorana Zaeva da ispuni ono što je rekao da će "zajedno sa koalicionim partnerima doći i obezbediti garancije za jačanje jedinstvenosti države i da će sve biti u skladu sa Ustavom Makedonije".

Ivanov je naglasio da platforma iz Tirane ne može biti uslov, niti osnova za formiranje vlade Makedonije, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Predsednik Makedonije pozvao je građane da ostanu uzdržani i strpljivi, zato što postoje odluke koje treba da se donesu razumom i u direktnom dijalogu.

Ivanov je osudio svako političkog i fizičko nasilje u Makedoniji i naglasio da jedino dijalogom moraju da se traže rešenja.

Komentari (6)

To Ivanov

01.05.2017 14:17

Nije Makedonija vlasništvo balista. Albanija neka vodi svoju politiku u svojoj zemlji a ne huškačku.

Petar

01.05.2017 14:59

Gospodine Ivanov, Ja sam Srbin, ali sam služio JNA u Makedoniji. Imam dosta Makedonaca prijatelja. Emotivno sam vezan za Makedoniju i veoma teško podnosim ono šta zapad radi Vašem NARODU. Ostanite čvrsti u svojim stavovima i ne dozvolite da vam razbiju DRŽAVU!!!! Ako je sada izgubite nećete je vratiti stotinama godina.

Pera Detlic

01.05.2017 15:49

Makedonci nemoj da dozvolite siptar da vam bude nadredjeni.

Paja

01.05.2017 16:05

Ivanov koji je izgubio na izborima, poziva SAD da "pomognu vecini da dobije mandat"? Covek je skroz odlepio.

Oscar

01.05.2017 18:14

@Paja - @paja Tvoji komentari su za posmatranje.Pitam se na cemu si.

mrki

01.05.2017 17:17

ne daj te se makedonci.i ne oslanjajte se na amere.oni nikome dobro nisu doneli.samo su razbijali drzave.