Ušla i ona u  kampanju:  Donald i  Melanija
Associated Press
Ušla i ona u  kampanju:  Donald i  Melanija

Associated Press

Ušla i ona u kampanju: Donald i Melanija, Foto: Associated Press

Kako se Melanija ne petlja u posao svoga muža DOnalda, zaposleni u Beloj kući njegovom ženom zovu Ivanku Tramp, dok su njenu ulogu "prave ćerke" dali direktorki komunikacija Houp Hiks koja je Trampu vodila predsedničku kampanju, bar tako tvrdi Volf u knjizi "Vatra i Bes: U Trampovoj Beloj kući" oko koje se digla velika bura, a porodica Tramp je bezuspešno pokušala da spreči da ugleda svetlost dana.

Advokati američkog predsednika pokušali su da spreče objavljivanje knjige koja je izazvala političku buru i u kojoj se navodi da Donald Tramp nije očekivao izbornu pobedu, da nije bio pripremljen za tu funkciju, kao i da "predsednik SAD ništa ne čita".

Posle toga, izdavač je odlučio da knjiga bude objavljena ranije, već danas.

Uoči objavljivanja knjige, Tramp je sinoć objavio tvit u kom tvrdi da nikada nije pričao sa autorom Majkom Volfom, niti mu je ikad dozvolio pristup Beloj kući.

Knjiga je zasnovana na više od 200 intervjua sa predsednikom SAD, najbližim saradnicima i članovima administracije, a u kojoj se opisuju unutrašnje borbe u Beloj kući, čak i to da neki od najbližih Trampovih saradnika izražavaju prezir prema njemu.

Houp Hiks

EPA/Peter Foley

Houp Hiks, Foto: EPA/Peter Foley

Kako piše Volf, a prenosi "Hollywood Reporter" glavni zadatak za lepu Houp je da brine o Trampovom egu, da ga neprestano uverava da će sve biti dobro, da ga teši i brine o njemu. 

"Hiks je svesna Trampovih lapsusa i ponavljanja, pa je od njega tražila da odustane od dogovorenog intervjua u '60 Minutes' i da da intervju Šonu Hanitiju sa Foksa, koji im je ranije dostavio pitanja", otkrio je za knjigu izvor iz Bele kuće.

Ivanka Tramp i Džared Kušner
Ivanka Tramp i Džared Kušner, Foto: Instagram/ivankatrump

Volf kaže da Tramp ne može da odbije molbe svoje dece, a odluku da svojim savetnicima proglasi ćerku Ivanku i zeta Džareda Kušnera nazvao je "malo, malo komplikovanom".

Ipak to nije bilo dobro rešenje.

"Do jula Džared i Ivanka, koji su od bogatog para postali najmoćniji par na svetu, očajnički su pokušavali da spasu svoje pozicije, uglavnom okrivljujući Trampa za sve", piše Volf.

"Ćerka će srušiti oca", navodno je rekao bivši savetnik Stiv Banon koga Tramp planira da tuži jer ga smatra kao glavnog krivca za objavu ove knjige i za jednog od najvažnijih Volfovih izvora.

Volf: Tramp pomaže da prodam više knjiga, poslaću čokoladice

Majkl Volf izjavio je da mu američki predsednik Donald Tramp pozivima da se zaustavi publikacija te knjige pomaže da proda više primeraka i da bi želeo da mu pošalje čokoladice.

"Gde da pošaljem kutiju čokoladica?", upitao je Volf, gostujući u emisiji "Tudej šou" na NBC, preneo je AP.

Volf je rekao da je razgovarao sa Trampom posle inauguracije i da je "opušten" što se tiče svega što je napisao u knjizi.

BBC prenosi da je Volf rekao da Tramp ima "manje kredibiliteta od možda bilo koga ko je u ovom trenutku hodao Zemljom".

Volf navodi da svo Trampovo osoblje smatra da se američki predsednik "ponaša kao dete".

"Ovaj čovek ne čita, ne sluša. On je kao fliper, samo puca sa strane", rekao je Vulf.

 

Komentari (2)

milan

05.01.2018 20:49

sve moj do mojega

nedjo

05.01.2018 23:33

znači ,i oni odozgo se švaleraju