Ivana Španović
Profimedia
Slavlje... Ivana i Aco

Instagram

Slavlje... Ivana i Aco, Foto: Instagram

Lepa Zrenjaninka, koja nas već godinama oduševljava medaljama i uspesima na najvećim takmičenjima, ne „leti” van atletike.

A kakva je Ivana devojka u stvari i kakva je u privatnom životu, za „Alo!” govore njeni poznanici, pevač Aco Pejović i glumac Nikola Škorić, ali i njen mentor i trener Goran Obradović.

Pevač narodne muzike Aco Pejović bio je očaran nebeskim skokom Ivane Španović.

Mama Vesna: Nema ponosnije od mene

Cela Srbija se radovala zbog Ivaninog neverovatnog podviga u „Kombank areni”, ali su čitavu situaciju najemotivnije doživeli njeni najbliži. U razgovoru za „Alo!” Vesna Španović, Ivanina majka, ističe da ne postoji srećnijeg roditelja od nje.

- Najponosnija sam majka na svetu! To je sve što mogu da kažem o ćerki Ivani posle osvajanja zlatne medalje - rekla je Vesna Španović.

- Bio sam u „Kombank areni” kada je Ivana postigla najbolji skok u karijeri. Želim joj svu sreću ovoga sveta, da postavi novi svetski rekord, jer sam ubeđen da je spremna za najviše domete! Ona je uz Novaka Đokovića najveći ponos Srbije! Oni imaju najozbiljnije karijere u individualnim sportovima. Ponosan sam što sam državljanin iste zemlje kojoj i oni pripadaju. Video sam je nekoliko puta na nekim događajima, upoznao sam je i mislim da je divno stvorenje. Da se razumemo, takva sportistkinja ne može ni biti loš čovek. Jednom prilikom imala je muzičku želju - moju pesmu „Taksi”. Rado sam joj otpevao, a ona je bila baš srećna. Takve stvari se ne zaboravljaju - poručio je Aco Pejović.

Španovićevu su na bojištu bodrili i momci iz „Državnog posla”, a Nikola Škorić, poznatiji po ulozi Dragana Torbice, imao je samo reči hvale za našu atletičarku.

- Zbog onakvog Ivaninog skoka ostao sam zabezeknut i oduševljen istovremeno. Utisci me još drže. Mislim da njen let ima veze s tim što je rođena u Zrenjaninu, a živi u Novom Sadu. To pokazuje da je ipak nešto bolje nego u Beogradu (smeh). Mogla bi lagano da preskoči četiri dvometraša, ali nema šanse da preleti mog kolegu Đorđa Čvarkova. Jedino ukoliko on uvuče stomak - rekao je čuveni Dragan Torbica.

Ivanin trener Goran Obradović ističe da će njegova učenica pokoriti svet.

- Sve ono što se desilo protekla tri dana je nestvarno. Ceo taj paket u kojem je organizacija Evropskog prvenstva bila sjajna, publika, na koju sam beskrajno ponosan, i Ivanin skok učinili su da ovo takmičenje ostane u najlepšem sećanju. Ovakav doživljaj imao sam samo u Splitu na Evropskom prvenstvu 1990. Valjda je ovo podneblje takvo. Emotivni smo. Hvala svima, ovo je sigurno naša omiljena medalja. Do nedelje uveče je bila ona osvojena u Moskvi 2013, a od nedelje uveče je ova. Za nju granice ne postoje. Ima nekih sitnih detalja koje je trebalo da ispravi. Sledi Svetsko prvenstvo u Londonu, gde ciljamo zlato. Skok preko 7,20 će tamo vredeti za medalju! Konkurencija će biti paklena, ali Ivana je pokazala da može. Naravno, zlatna medalja sa Olimpijskih igara je takođe nešto što sanjamo, ali još je rano za priču o tome - zaključuje Goran Obradović.