Tuširanje
Profimedia.rs
Tuširanje

Profimedia.rs

Tuširanje, Foto: Profimedia.rs

Tuširanje hladnom vodom blagotvorno je za dušu i telo. Na taj način se jača imunitet, oslobađa od stresa, povećava budnost i mentalna pažnja.

Istraživanje sprovedeno u Holandiji dokazalo je da su se bolesnici, koji su primenjivali ovu kuru, brže oporavljali i manje odsustvovali sa posla, prenosi "Independent".

Učesnici istraživanja su tvrdili da ih tuširanje hladnom vodom ujutru razbuđuje bolje nego šoljica kafe, podiže im raspoloženje i energiju.

Lekari su to objasnili time što zbog ledene voda, posle šoka, počinjete ubrzano da dišete, to vam povećava broj otkucaja srca, ubrzava cirkulaciju i oslobađa endorfin, hormon sreće.

Pojedini lekari u Velikoj Britaniji čak leče i depresiju ovom metodom, a tvrde da su neke svoje pacijente uspeli potpuno da "skinu" s lekova zahvaljujući 'ladnoj vodi.

Komentari (1)

ortodoxni

08.10.2016 15:54

"Lekari su to objasnili time što zbog ledene voda, posle šoka, počinjete ubrzano da dišete, to vam povećava broj otkucaja srca, ubrzava cirkulaciju i oslobađa endorfin, hormon sreće." How yes no:) Usput sužava krvne sudove a može da dođe i do infarkta... Gde li samo nalazite ove "naučnike". Ne zamajavajte narod.