Veverica
Profimedia
Veverica

Profimedia

Izgrickaću te kao lešnik, Ilustracija: Profimedia

Policija u Detroitu uhapsila je 45-godišnju Dženis Smit zbog sumnje da je trenirala veći broj veverica radi napada na njenog bivšeg ljubavnika.

Džejms Robinson, 51-godišnja žrtva ovog suludog plana, samo u poslednjih mesec dana bio je žrtva više napada u kojima je učestvovalo desetak veverica.

On je u tim napadima pretrpeo više ozbiljnih povreda, a najgori su gubitak dva prsta i jednog testisa.

Robinson nije imao pojma zašto ga veverice napadaju, sve dok nije video svoju bivšu devojku, koja je inače bivši cirkuski dreser i trener životinja, kako bodri malene glodare dok ga napadaju.

- Bila je skrivena u grmlju, ali mogao sam jasno da je vidim i čujem. Izdavala je naređenja vevericama i govorila im da me napadaju - izjavio je Robinson.

Shvativši da bi u jednom trenutku čak i život mogao da mu bude ugrožen, Robinson se obratio policiji, koja je otišla u posetu kod Smitove.

U njenom stanu pronađene su desetine kaveza u kojima se nalazilo ukupno 27 veverica. Tamođe su pronašli i lutke pomoću kojih ih je trenirala, a na čijim su licima bile nalepljene Robinsonove fotografije .

Šef detroitske policije Džejm Krejg potvrdio je da je Smitova optužena za napad i da je tokom ispitivanja sve priznala.

- Ona je hvatala i trenirala veverice da uznemiravaju i napadaju gospodina Robinsona, inače njenog bivšeg momka. Pre je trenirala lavove u cirkusu, pa joj je dresura veverica bila veoma laka. Rekla je da je planirala da napravi vojsku od 50 do 100 veverica - izjavio je šef policije.

Smitova je suočena sa čitavim nizom optužbi, od maltretiranja životinja, pa sve do njihovog korišćenja kao oružja.

Njeni advokati zahtevaju da se izvrši procena sihijatrijskog stanja Smitove, pošto smatraju da dotična pati od ozbiljnih problema, zbog čega nije sposobna za suđenje.

Kao potvrdu psihičkih problema izjavili su da bi bilo kudikamo smislenije da je, kao dreser, upotrebila pse ili medveda, nego veverice.

U slučaju da ipak dođe do suđenja, Smitovoj preti maksimalna kazna od 65 godina zatvora.

Komentari (2)

valjevac

30.09.2017 22:27

A umesto lesnika stavljala mosnice

Тртрћко

01.10.2017 08:45

Веће глупости несам скоро читао?Ја сам познат у крају који је имао припитомљене веверице.Живеле су около куће а на тавану су им била гнезда.Дођеш код мене и ја их позовем јабуком и ето их.Држим их у руци и док се за столом на тераси частимо оне и слободно скакућу и досађују.Тренутмо их немам јер је у близини шума па оду ваљда због партнера или партнерке.То да су онакве како читам је ,,мало сутра,,?