Lezbejke, poljubac seks krevet devojke
Profimedia
Lezbejke, poljubac seks krevet devojke

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Naučnici su grupama volontera, ženama i muškarcima, pokazivali različite pornografske materijale. Ali umesto da se oslanjaju na njihove usmene odgovore, pratili su širenje njihovih zenica, koje su znak seksualne uzbuđenosti.

Studija je otkrila kako se zenice šire kod žena za vreme gledanja seksualnog odnosa muškarca i žene, jednako kao i za vreme gledanja odnosa dve žene.

Sličan se fenomen pokazao i kod muškaraca.

"Pokazali smo muškarcima fotografiju žene koja se samozadovoljava i reagovali su kao heteroseksualci, ali onda smo im pokazali sliku muškarca koji masturbira i njihove zenice su se proširile. To je pokazatelj da nijedan muškarac nije potpuno heteroseksualan ili homoseksualan", kaže Rič Savin-Vilijam, lider grupe za razvojnu psihologiju na Univerzitetu u Kornelu.

Iste rezultate pokazalo je istraživanje dr Gerilfa Riegera iz 2015. godine, koje je sprovedeno na 345 žena.

"Zenice žena jednako su se proširile kod gledanja snimaka dve žene kao i kod gledanja muškaraca i žene, iako su se izjsnile kao heteroseksualne. Ovo jasno pokazuje da se nijedna žena ne može definisati kao potpuno heteroseksualna", izjavio je dr. Rieger sa katedre za psihologiju Univerziteta u Eseksu.

Da li mislite da postoje potpuno heteroseksualne osobe?

 

Da li mislite da je ovo istraživanje svojevrsna kampanja, odnosno lobiranje pojedinih grupacija?

 

Da li vas privlači osoba istog pola?

 

 

Komentari (2)

ms

12.03.2018 20:12

Nije iskljucena ova mogucnost, moguce, moguce

dr

13.03.2018 01:32

Predaću vam znanje, imate tu čast. Za žene je ovo tačno jer su žene površna bića usled nedostatka testosterona, njima je to svejedno jer nisu teritorijalna bića.Rasa, nacija, vera pol..mnogo im je manje važno sve to. Za muškarce nije tačno, privlači ih isključivo penis kao sredstvo uporedjivanja, autoerotizam.Naravno za gejeve neka druga priča.