Radenko Nikodijević preminuo od preloma ruke
Privatna arhiva
Radenko Nikodijević preminuo od preloma ruke

Privatna arhiva

Radenko Nikodijević preminuo od preloma ruke, Foto: Privatna arhiva

Rođaci i prijatelji Radenka Nikodinovića (8), koji je preminuo od sepse posle preloma ruke, u besu su razlupali Odeljenje hirurgije u Opštoj bolnici u Loznici, javljaju "Novosti".

Pomoćnik direktora lozničke Opte bolnice, zadužen za hirurški sektro dr Zoran Kovačević za Alo! kaže da ne može sa sigurnošću d apotvrdi da je to delo razjarene rodbine:

- Tačno je da je u subotu uveče, oko 21 sat, neko razbio staklo na ulaznim vratima na službi hirurgije, sa dva kamena. Policija je izvršila uviđaj i o svemu postoji službena zabeleška a u toku je pregled snimka video nadzora. Mislimo da to nije povezano sa nesrećnim slučajem i smrću dečaka, ali o tome nemamo zvaničnu potvrdu – kazao je pomoćnik direktora bolnice.

Razlupana stakla na hirurgiji Opšte bolnice u Loznici

S. Pajić

Razlupana stakla na hirurgiji Opšte bolnice u Loznici, Foto: S. Pajić

On je dodao da je u toku vanredni unutrašnji stručni nadzor nad radom službi i odeljenja u ovoj ustanovi i  potvrdio da lekar kojeg roditelji preminulog dečaka okrivljuju za nestreću ne radi i da će narednih nedelju dana odsustvovati sa posla. 

- Opšta bolnica je preduzela sve mere u smislu izvođenja vanrednog unutrašnjeg stručnog nadzora nad radom naših službi i odeljenja i taj nadzor je u toku. Najiskusniji specijalisti bolnice će proći kroz svu dokumentaciju i uzeti izjave od svih zaposlenih koji su učestvovali u zbrinjavanju pacijenta, zdravstveni inspektor iz Šapca je takođe obavio svoj posao u toku dana i očekujemo od resornog ministarstva da ka nama uputi komisiju, odnosno odredi vanredni spoljašnji stručni nadzor, koji se u ovakvim situacijama po pravilima radi – rekao je dr Kovačević.

On je naglasio da pre završetka analize konkretnog slučaja nije u stanju da kaže ništa drugo i da na ono što je već u medijima objavljeno nema ništa da doda. 

Njihova burna reakcija usledila je zbog propusta lekara u lečenju dečaka koji se prošlog vikenda povredio.

Povodom smrti Radenka Nikodinovića, dečaka iz Kozjaka kod Loznice, oglasila se loznička Opšta bolnica.

Bolnica je danas uputila saučešće porodici.

Tragedija je neopisiva i neizmeriva. Dete je pregledano i zbrinuto u Opštoj bolnici, a zbog komlikacija upućeno u Institut za majku i dete u Beograd. Danas je organizovan unutrašnji nadzor a očekujemo i spoljašnji. O rezultatima javnost će biti blagovremeno i adekvatno obaveštena – navodi se u saopštenju koje je potpisala v. d. direktora dr Mira Vučetić.

Tragedija kakva nije skoro zabeležena u lozničkom kraju dogodila se šest dana posle preloma ruke koji je dečak Radenko zadobio u nedelju 2. oktobra tokom igre.

Njega su roditelji istog dana prevezli do lozničke bolnice gde mu je na odeljenju ortopedije ukazana pomoć i stavljen gips. Prema tvrdnjama oca Milana i majke Zorice, dečak nije zadržan u bolnici iako je na ruci bio otvoren prelom, a komplikacije i temperatura javile se se kod kuće već iste večeri.

Tek u sredu, kada je bilo očigledno da se dečak ne oseća dobro i da je ruka modra, zadržan je na odeljenju, a iste večeri upućen u Institut za majku i dete u Beogradu.

Borba lekara da Radenku spasu najpre ruku, a potom i život, nije dala željene rezultate i dečak je zbog infekcije preminuo u subotu 8. oktobra oko 9.45.

Obdukcioni nalazi trebalo bi da potvrde i razjasne sve detalje i uzroke tragičnog kraja deteta koje je u kraju bilo poznato po svojoj izuzetnoj spretnosti, vedrini i dobroti. Porodica Nikodinović, kojoj već dva dana rodbina i prijatelji dalaze da izjave saučešće, očekuje rezultate obdukcije, a sahranu dečaka planiraju za utorak.

Komentari (31)

Vazi?

10.10.2016 10:16

Isto saopstenje kao za helikopter, Savamalu. Pojeo vuk magarca pa cekamo da se zaboravi. U sve mogu da poverujem (pa cak i u to da je ovoj direktorki makar u tragovima zao), ali u to da ta direktorka NE ZNA kakav joj je genije taj ortoped, kako joj se alkoholisu po bolnici (mozda i ona u tome ima deo) - NEMA SANSE. E, zbog toga, ona zasluzuje dugogodisnji zatvor. Predlazem za sefa Komisije, onog direktora bolnice iz Nisa, onog Radovanovica. Iz novina sam stekao utisak da je moralan covek

Ana

10.10.2016 13:45

@Vazi? - Moralni se iz zdravstva teraju, da ne smetaju. Gips navotvoren prelom?! Gospode Boze?!

jacket

10.10.2016 14:44

@Vazi? - Radovanovic je odvratan,zavisnik na belom.Manipulant.Niska bolnica je javasluk,ali sve za samopromociju ce Radovanovic da uradi.Sve to treba da se prebije.Saucesce porodici i opravdavam lomljenje.

Vule

11.10.2016 05:39

@Vazi? - PA TO SU SVE GASICEVI PRIJATELJI OLOSI SA KUPLJENIM DIPLOMAMA ,TREBA GOVNASTE MOTKE DA RADE

Petra panic

10.10.2016 10:47

Gospođa Mira Vučetić, kao član vladajuće stranke se nikom ne izvinjava!ovo je još jedna u nizu nesreća u ovoj bolnici!Ništa se ne menja,kadar po ključu a ne znanju!teško nama koji živimo u Loznici i okolini

Violeta

10.10.2016 21:18

@Petra panic - U pravu ste, teško onom kome treba ortoped u Loznici ,retko kome saniraju povrede kako bi trebalo,pacijenti posle nekog vremena ostanu sa kraćom nogom, rukom i td.,a takozvani ,,doktor,, Bojanić ne znam ni kako je završio medicinu, bolje mu je da ide u Korenitu da čuva ovce ,nego da uništava nedužne živote.V

Milena

10.10.2016 11:12

Pa se posle pitaju sto ozlojedjeni pacijenti potezu pistolje na njih.

RS

10.10.2016 12:31

Sve mesar do mesara! Užas!

doc78

10.10.2016 12:32

Uopste ne vidim ralog zasto bi razlupali bolnicu ako ljuti na njega, i treba da budu, zasto nisu njemu kuci otisli. Sta ako neko drugo dijete nastrada sutra zbog unistene hirurgije?

viktorijanaviki

10.10.2016 14:29

@doc78 - Pametnjakovicu,ne dao ti Bog njihove tragedije,ne bi znao sto prvo,koga i gdje da lupas i razvaljujes.U 21 vijeku da dijete umre a na vrijeme prijavljeno za problem od posljedica preloma ruke?????Daleko bilo,o daleko bilo...

Dr.Smrt

10.10.2016 12:48

Ko god u tom lancu smrti,pocev od ministarstva samo mogu reci ono sto su nasi stari izgovarali zlotvorima:Nemao ko svecu da vam upali!!!

sestra

10.10.2016 13:14

Moj brat od tetke je umro od sepse usred Beograda u jednoj od renomiranih bolnica.Niko od lekara nije odgovarao.Komisija od tri lekara nije htela da se zameri lekaru kojemu je bio poveren, pogotovo sta je taj lekar bio i na drzavnoj funkciji.Zamalo i moj kolega da umre od sepse tu u istoj bolnici.I nikom nista.Mislim da ce narod morati da uzme stvar u svoje ruke.Ovde imamo posla sa neznanjem ,jer se diplome mogu kupiti, ali jos vise sa nesavesnim radom.I odsustvom sankcija za ovakve pojave.

nina

10.10.2016 13:21

pa neka su, mogu da mislim kako se osecaju nakon onog sto su doziveli. Nisu oni to uradili iz zabave. Mozda su trebali i nekog doktora da zakace

Mina

10.10.2016 14:06

Davno sam cula da se uz pomoc lekara najlakse umire a njihove grehe zemlja pokriva.Uzas za mladi zivot.

Ona

10.10.2016 14:25

Strasna nesreca, andjeo mali. Neka mu je laka zemlja. Medicinsko osoblje se cudi kada se desi napad na njih, traze status sluzbenog lica.... ma kakav status imali, ja bih mu u ovakvom slucaju licno presudila!... da ne unesreci jos nekog nevinog pacijenta.

misho

10.10.2016 14:33

I ranije sam tvrdio da je potreban jedan policajac na jednog lekara.preventivno.da ne bi primio mito i da bi radio savesno.a za ministra bolesti kordon policije ispred koga bi on stajao.tek toliko da ne pobegne onima koji traže njegovu odgovornost..

sofi

12.10.2016 12:31

@misho - Pa nece doktor da deli mito sa policijom!Gde ti brate zivis? To je sve povezano, kao "lancani sudar"! Ne dao bog nikome ovakvu nedacu, a nama neka da bog zdravlje, jer ako se razbolimo, naj...ali smo!!!

meda

10.10.2016 15:02

Opravdavam njihov postupak, a ne daj Boze nikome da razume! Kod nas je uvek bilo i ostalo isto.

Novi Pazar

10.10.2016 15:02

Isto se desilo i mojoj majci u Novom Pazaru pre godinu dana.Sada sam se malo oporavila od soka i planiram da ih tuzim-to ne zastareva.E,ti vajni doktori se zale da u bolnici imaju puno posla,a ipak ovaj odgovorni vec radi na divlje i u svojoj privatnoj ordinaciji.Kako za to ima vremena?Bio je takodje otvoren prelom i pustio je kuci.Znam da cu biti uporna do te mere da svi odgovorni nece vise raditi,bar u bolnici.On te ne gleda kao pacijenta,samo kao cifru-20,30,50...

Dragy

10.10.2016 15:17

Ih dobro je da nisu razlupali doktore, ali za to nikada nije kasno!

Slavko

10.10.2016 15:25

ETO DO CEGA DOVODE OVI KRIMINALNI POLITICARI SA KUPLJENIM DIPLOMAMA ,NA SVIM MESTIMA NESTRUCAN KADAR

Nedja

10.10.2016 16:38

Sav mulj se popeo na VRH U SVIM SFERAMA SRPSKOG DRUSTVA ,POLITICI ,SUDSTVU ,MEDICINI ,SKOLSTVUU ITD I OVU JE SAMO POCETAK TRAGEDIJAMA KOJE CE SE NA SVIM NIVOIMA DRUSTVA DESAVATI

Stefan

10.10.2016 16:44

Trebalo je da razlupaju i doktore!

I MIGRANTI SU RAZLUPALI AERODROM PA NISTA

10.10.2016 19:05

Ovo je klasican odogovor da je nesto normalno i da ce se pratiti,I evo ispratise dete na onaj svet,Prstom makli nisu ,zamotali otvoreni prelom,pritegli i sikter. Da su kod veterinara otisli po pomoc nema sanse da bi se ovl desilo.. San srpskih kulova je da im dete postane doktor i vi sada imate na stotine njih koji nemaju sustinsko znanje,nisu dijagnosticari , nista ne povezuju ne usavrsavaju , Kome se u nekom manjm gradu desi bolesr i nesreca sanse su mu nikakve. Zataskace se i ovo..

RADI

10.10.2016 22:09

@I MIGRANTI SU RAZLUPALI AERODROM PA NISTA - istine migranti nisu razbili aerodrom NT. Razbili su jedno staklo Jadno.

poznavalac

10.10.2016 21:06

U SAD i u Kanadi, za ovako nesto se trajno ostaje bez licence za rad.Ovakav slucaj resava sud.Mnogi lekari uplacuju velike iznose osiguranja protiv greske jer ne samo sta zbog utvrdjene greske gube licencu za rad vec placaju i milionske odstete porodici unesrecenog.Zato mnogi lekari i bankrotiraju.Nema prastanja za ovakve greske.Moja cerka je lekar u Kanadi i kaze da je sve uradjeno da do greske ne dodje jer tu prestaje i karijera i dobar zivot.Sve se proverava, od dijagnoze do izdavanja lekova

mima

10.10.2016 21:09

Neće tu niko da odgovra, evo nama za 5 minuta nove afere. Sistem je katastrofa samo narod strada.

biljka

10.10.2016 22:06

Nestručnost i bahatost su postali definicija srpskog zdravstva.Čast izuzecima ali njih je sve manje.

Pantic

10.10.2016 22:34

Tesko nama sa ovakvim zdravstvom. Sta bi bilo da je decak bio stvarno bolestan? Ne razumem nepaznju doktora i da tako lako mogu da se igraju sa necijim zivotom. Tolika frka oko stakla, koje ne kosta ni 500 dinara, a oko decijeg zivota nista. Stvarno ne razumem. Izgubili smo sistem vrednosti, i najzad smo primili trend sa zapada, pare, pare, pare, pare..... J.... vas pare.

Ana

11.10.2016 09:53

Tuga koja ostavlja bez komentara. Ljudi a sta ako nije greska lekara sta ako je losa sudbina. Molim nekog lekara da objasni moguce komplikacije negde je i medicina nemocna. Mojoj koleginici sestra je dobila sepsu od obicnog zulja. Noga joj je otekla za pola Sata dok su je iz grcke u istom danu prebacili Avionom i smestili na banjicu vec je pala u komu za 3.5 sata 20 dana su se borili za zivot i za nogu da joj ne amputiraju spasli su je kako su tada rekli bila je u pitanju streptokoka mesozderka

Mgm

11.10.2016 10:07

Trebalo je doktore, a ne bolnicu. Sramota!