FK Partizan
Marko Metlaš
FK Partizan

Marko Metlaš

FK Partizan, Foto: Marko Metlaš

 

Ovo su dva moguća ishoda večerašnjeg finala Kupa Srbije. Meč će biti odigran u Gornjem Milanovcu (19.00, Arena sport).

- Javor nikada do sada u istoriji dugoj 104 godine nije imao prilike da osvoji trofej. Finale kupa je, pored derbija Partizana i Crvene zvezde, najveća utakmica našeg fudbala. Znamo da se Partizanu ne može pretiti, ali mi želimo da prvi put donesemo Javoru i Ivanjici trofej. U proteklom periodu takmičenja dobro smo igrali u Kupu. Nadam se da će tako biti i i finalu - jasan je trener Javora Mladen Dodić, čija je ekipa na putu do finala eliminisala Novi Pazar, Čukarički, Vojvodinu i Borac.

Uloga favorita na današnjem meču sigurno pripada beogradskim crno-belima. Tim Ivana Tomića je put do borbe za trofej vodio preko Sinđelića, Voždovca, niškog Radničkog i Spartaka.

- Kup je ovog proleća za nas bio prioritetno takmičenje. Osvajanje trofeja za nas je osnovni cilj ovog proleća. Mi poštujemo Javor, koji je protiv Partizana uvek igrao motivisano. Prihvatamo ulogu favorita, ali nismo nadmeni. Imamo puno mladih igrača, koji u kombinaciji sa starijima mogu da donesu Partizanu novi trofej - nema dilemu Ivan Tomić.

Osvajači Kupa Srbije
2006-07. Crvena zvezda
2007-08. Partizan
2008-09. Partizan
2009-10.Crvena zvezda
2010-11. Partizan
2011-12. Crvena zvezda
2012-13.Jagodina
2013-14.Vojvodina
2014-15.Čukarički

Mažić

Aleksandar Dimitrijević

Mažić , Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Mažić deli pravdu

Finalni meč poveren je našem najboljem arbitru Miloradu Mažiću. Ovo će biti četvrti put da Mažić vodi meč finala Kupa Srbije. Poslednji put arbitar iz Vrbasa je sudio meč za trofej 2013. godine kada je Jagodina savladala Vojvodinu (1:0), a pre toga delio je pravdu i 2009. (Partizan - Sevojno 3:0) i 2012. godine (Crvena zvezda - Borac Čačak 2:0). Prema pravilima, ukoliko posle 90 minuta igre rezultat bude nerešen, igraće se produžeci, dva puta po 15 minuta. Ako i posle dodatnog vremena pobednik ne bude poznat, osvajača trofeja dobićemo posle izvođenja jedanesteraca.