Dejan Kovačević sa porodicom
Privatna arhiva
Dejan Kovačević sa porodicom

Privatna arhiva

Dejan Kovačević sa porodicom, Foto: Privatna arhiva

Pirotehničari nastradali u eksploziji u Tehničko remontnom zavodu kod Kragujevca, koji su se od 28. februara vodili kao „nestali“, a čija su tela danas pronađena u ruševinama, Željko Nikolić (45) i Dejan Kovačević (42), bili su najbolji drugovi.

Zaposlili su se u vojnoj ustanovi istog dana, i u njoj, nakon 24 godine, i poginuli.

Porodice stradalih pirotehničara, zavijene su u crno. U porodici Kovačevića, supruga Ivana je bila gotovo nema od bola.

- Predstavnici vojske su u večernjim satima zakucali na vrata i saopštili mi da su u ruševinama pronađena tela. Uz to, rečeno nam je da mora da se uradi DNK analiza, kako bi se izvršila identifikacija, i to od brata mog pokojnog muža Dalibora, ili od njegovih roditelja. Nema reči koja može da opiše koliko nam je teško, ali, nakon tri dana agonije, neizvesnosti i čekanja, makar znamo ishod. Predpostavljala sam da će ovako da se završi, ali sam ipak gajila tračak nade da je živ, priča Ivana.

Željko Nikolić

Privatna arhiva

Željko Nikolić, Foto: Privatna arhiva

Porodice koje su od trenutka tragedije, od 15 sati i 19 minuta, kada je eksplodirao pogon za rasklapanje i uništavanje eksplozivnih sredstava, dok su radnici i vatrogasci pokušavali da ugase požar, bile u kontaktu, sada znaju jedno – sahraniće Dejana i Željka istog dana.

Vladika Šumadijski gospodin Jovan je pokrenuo inicijativu da im se održi zajedničko opelo. U Kragujevcu, petak je dan žalosti.
Obojica su, i Dejan i Željko, za sobom ostavili decu, i neutešne familije.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, pronađena su tri tela na mestu razorne eksplozije, od kojih su juče izvučena dva, a treće će ispod ruševina biti izvučeno danas, jer je noć odložila ovu akciju.

Među trojicom nestalih, je i vojno lice, kapetan Darko Kostić. Inače, podpukovnik Miroslav Perišić, čije je telo pronađeno odmah nakon eksplozije, sahranjen je juče uz najviše vojne, državne i verske počasti. Posthumno ga je Šumadijska eparhija odlikovala ordenom Svetog Simeona Mirotočivog.

 

Komentari (3)

deled

03.03.2017 14:16

Саучешђе породицама настрадалих. А какав коментар за ову несрећу дају политичари? Они се интересују за изборе, срам их било, нити морала нити поштовања.

Zli kermit

03.03.2017 16:48

Pa i ovi što daju minuse nemaju ni poštovanja i morala.U njihovim glavama su oni parovi,umesto da imaju barem malo poštovanja u toj glavi,ustvari nemaju ništa.Treba da vas je sramota i vi ste mi neki Srbi i vi da žalite nekog,vi ste obični zlobnici koji nemate ni dušu ni srce.A da je neko od vaših prijatelja tako stradao a drugi vam daju minuse bilo bi svašta.ZLOBNICI

Minusi

03.03.2017 19:35

Pa kada bih ja napisao ko lupa minuse vi ne bih objavili.Nisu srbi sigurno.