Zagrljaj
shutterstock
Zagrljaj

shutterstock

Zagrljaj, Foto: shutterstock

ZAŠTITNIK

Poza „zaštitnik“ je najbolja ukoliko vam hitno treba osećaj sigurnosti. Ova poza izgleda tako što jedan partner stane iza drugog, obujmi mu struk rukama i pruži mu fizičku podršku, a istovremeno pokaže i svoju zaštitničku stranu.
Ova poza u grljenju ukazuje na visok stepen poverenja među ljubavnicima. Time što vam štiti leđa, partner pokazuje da želi da vas zaštiti od svega što vam preti.

TAPŠANJE PO LEĐIMA

Kada se zagrlite i međusobno se potapšete po leđima, time jedno drugom poručujete da vam je stalo. Ova poza je takođe veoma intimna, iako možda ne deluje tako. Leđa su vrlo ranjiv deo tela. Ne možete da ih vidite, pa nije prijatno da vas iko dira po njima, osim ukoliko u tu osobu nemate potpuno poverenje, kažu psiholozi.

PLESAČKI ZAGRLJAJ

Ovo je pravi romantični zagrljaj u kojem jedan partner drugog obuhvati oko struka, a ovaj njega oko vrata. U suštini, deluje kao ples - onakav kakvim ga zamišljaju klinci u osnovnoj školi. Ovaj zagrljaj je tipičan za mlade parove i za parove koji nisu dugo u vezi. Ako se ovako grlite i nakon više godina braka, stvarno se volite kao tinejdžeri i čestitamo vam!

ZAGRLJAJ JEDNOM RUKOM

Ovo nije tipično partnerski zagrljaj, već prijateljski i/ili zaštitnički. Ljudi se dodiruju kukovima i poručuju jedno drugom da su tu jedno za drugo i u dobru i u zlu. Ovakvim zagrljajem pokazujete da vam prija i fizička i emotivna bliskost sa prijateljem, rođakom ili bilo s kim sa kim se ovako grlite.

LETEĆI ZAGRLJAJ

Ovo je strastveni zagrljaj pun požude. Jedan partner stoji, a drugi je ili u vazduhu oslonjen na njega ili sedi. Ova poza otkriva da žudite jedno za drugim.