Raša Popov
M. Milanković
Raša Popov

Zoran Lončarević

Raša Popov, Foto: Zoran Lončarević

Dočekao je da na poslednji dan vidi svog sina Bojana, koji je doputovao iz Rusije gde živi i radi kao sveštenik.

- Pre nedelju dana mi je obećao da će ostati živ, dok ja ne stignem u Srbiju da se oprostimo. Znao je da ne mogu ranije da dođem. Ispunio je to obećanje – rekao je Bojan dodajući da je ocu očitao molitvu nakon ćega je on preminuo.

On je takođe dodao da njegovog oca nisu hteli da prime u bolnicu iako je bio teško bolestan. Govorili su da je zdrav iako je bio u vidno lošem stanju.

Njegova ćerka Dijana kaže da je u decembru prvi put pokazao znake slabosti.

- Imao je nelečeni dijabetes, a povrh toga znao je i da se najede kolača. Tada bi mu skočio šećer i razum odlutao. Do poslednjeg trenutka želeo je da piše. U januaru mu je bilo bolje, te je počeo da sprema novi roman o druženju dva despota Stefana Lazarevića i Đurđa Brankovića. Vid ga je skoro napustio, pa smo se dogovorili da on diktira, a ja da prekucavam. Eto, nismo stigli tu želju da ostvarimo – rekla je Dijana Topolac.

Raša je u poodmaklim godinama ovladao grčkim, a i pisce drugih nacija čitao je u originalu. Njegova formula sreće funkcionisala je besprekorno, a onda je došla usamljenost. Jednom prilikom je za sebe rekao:

"Ja sam bio donedavno srećan čovek, a onda mi je umrla žena. To je bio težak udarac, bili smo zajedno 55 godina, to je jedan život. Sad se osećam kao na godišnjem odmoru iz paklene kuće smrti , još sam živ, nisam u kući smrti gde mi je žena", pričao je Raša.

Komentari (13)

GLUMICA

21.04.2017 13:49

STRASNO JE KADA JE COVEK STAR I SAM,OTUDJEN OD PORODICE.....JER VISE NIKOME NE TREBA

Dragana

21.04.2017 14:18

@GLUMICA - A gde ste Vi procitali da je gospodin Rasa bio otudjen od porodice?

GLUMICA

21.04.2017 14:34

@GLUMICA - Znam jer je prijatelj mojih ,,starijih,, rodjaka.....Nije bukvalno otudjen,ali niko nije imao dovoljno vremena za njega i niko nije zeleo dA ZIVI SA NJIMA......ziveo je sam i bio je tuzan

GLUMICA

21.04.2017 13:50

PUTUJ RALE I NE OKRECI SE........SVE SU FAZONI I FORE....

Sanja

21.04.2017 14:13

Divan gospodin. Heroj našeg detinjstva.... Verujem da je sada sa svojom voljenom ženom i da je bezbrižan...

nedjo

21.04.2017 17:44

@Sanja - neka mu je laka zemlja ,a sad sam se prisetio i one gamadi od balavaca sto su ga nedavno napali. bas i zao coveka

samo da kazem

21.04.2017 16:32

Ako je tačna tvrdnja njegovog sina Bojana da bolnica nije htela da ga primi, da li će i ko za ovo da barem snosi moralnu odgovornost. Znam, sad će mnogi "pa imao je 84 godine"! tačno imao je, ali ima pravo na lečenje, plaćao je porez, ziveo u ovoj drzavi, doprineo njenoj kulturi bez nacionalne penzije jel nije bio Miroslav Ilić i ostali koji zgrću hiljade evra ne plaćaju porez i još im drzava dala penziju, čista zajebancija što rekla pokojna Rahela Ferari, e Srbijo medju šljivama...

Milic

21.04.2017 16:49

Istina je da doktori hirurzi u bolnicama starijeg coveka vec sa 60 godina smatraju da je jednom nogom u grobu za ovog coveka koji je zasluzio i vecu negu jer sa tom negom doprineo bi jos vise, vec su ga sahranili i to je ono sto se kod nas nece iskoreniti. Rasi Popovu neka je laka zemlja i neka ga sahrane pored velikana po zasluzi.

Lena

21.04.2017 17:09

ZBOGOM LJUDINO, LEGENDO!!!

starost

21.04.2017 18:16

Tuzno je biti sam, ali je neminovno ako porodici nismo potrebni... Otezava i to sto su i prijatelji vec u godinama i iz raznih razloga manje pokretni i spremni na lepo druzenje... Pocivaj u miru Raso i odmori se pored svoje supruge koja ti je toliko nedostajala..

Nn

21.04.2017 21:09

Glumice!!!! Ima nas koji zelimo da budemo u svojoj Kuci I da imamo svoju slobodu kad dodjemo u te stare Godine. Ne mislim da je Gospodin bio odbacen.

Maja

21.04.2017 21:29

Da li znate da Rasu zadnjih meseci nisu hteli da prime u bolnicu ,ZASTO DRAGICA IZ SVOJE FONDACIJE NIJE DALA PARE DA SE IZGRADI I OTVORI BOLNICA ZA PALIJATIVNU NEGU ,TJ DA LJUDI KOJI SU TESKO BOLESNI MLADJI ILI STARIJI MOGU SA ADEKVATNOM NEGOM I POSTOVANJEM DOSTOJANSTVENO DA UMRU

fasizam

21.04.2017 21:48

radi se o ubistvu jer i bolesni ako im s eukaze pomoc ma koliko bili stari mogu duze da zive mozda godinu ili dvepa i više . Ko ima pravo to da im uskrati? Nema evroskih vrednosti ?necemo onda NI evropske cene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Obustavi sve i sjaši.