kuvanje povrće
Shutterstock
kuvanje povrće

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Mnogi ne vole da jedu povrće, ali ono može biti izuzetno ukusno ako se spremi na pravi način.

Dakle, ako ne volite mahunarke, korenasto povrće, poput cvekle, ili razne vrste zeleniša, obratite pažnju na to kako ih spremate.

Najlakše i najukusnije je pečenje u rerni, ali i za to su potrebne određene pripreme.

Isecite povrće na komadiće, posolite i pospite ih uljem. Da bi se lepo ispekli, komadi ne bi trebalo da budu zbijeni, već svakom od njih valja ostaviti prostor da diše.

Pecite povrće na 170 stepeni i to:

- korenasto povrće (cvekla, krompir, šargareša): 30 do 45 minuta

- tikva: 20 do 60 minuta

- brokoli, karfiol, paprika: 10 do 20 minuta

- tanko povrće (mahunarke): 10 do 20 minuta

- luk: 30 do 45 minuta

- paradajz: 15 do 20 minuta