Mesto tragedije
Foto: M.Jošida
Mesto tragedije

Foto: M.Jošida

Mesto tragedije, Foto: Foto: M.Jošida

Stravična nesreća dogodila se u noći između srede i četvrtka oko 2.20, na avalskom putu kod broja 145, u neposrednoj blizini prodavnice pogrebne opreme.

Kako saznajemo, nesreća se dogodila na opasnoj i nepreglednoj krivini.

Kako se sumnja, vozač „audija”, u kojem je devojka bila na mestu suvozača, izgubio je kontrolu krećući se prema Avali.

Sumnja se da je Marko Đ. prešao u suprotnu traku, gde je direktno naleteo na automobil „astra”, koji mu je dolazio u susret. Posle silovitog direktnog sudara „audi” se prevrnuo, pao u jarak, a devojka je poginula na mestu.

Povrede su zadobili Marko Đ., koji je prevezen na VMA, i vozač drugog automobila Predrag V., koga su lekari Hitne pomoći zbrinuli na mestu udesa i on je, prema našim saznanjima, odbio da ide u bolnicu.

Jedan od neposrednih očevidaca za „Alo!” je rekao da ga je na putu prema Avali pretekao jedan „audi” neposredno pre udesa.

- Nekoliko minuta pre nogo što sam stigao na mesto gde se dogodila tragedija, pretekao me je „audi” za koji i mislim da je učestvovao u udesu. Čini mi se da je vozio tad malo brže, ali nisam siguran. Sam prizor udesa je bio strašan. Momak je zapomagao iz sveg glasa da neko pozove Hitnu pomoć, usput je dozivao i devojčino ime. Drugi vozač, koji se od šoka i, prepostavljam, ugruvanosti malo teturao, pokušavao je da im pomogne. U tom trenutku počeli su da nailaze ostali učesnici u saobraćaju, ali i žitelji iz obližnjih kuća - objašnjava naš sagovornik, neposredni očevidac nesreće.

Prema njegovim rečima, ubrzo su došli policajci, a za njima i lekari Hitne pomoći, koji su zbrinuli povređene.

Meštani koji žive duž avalskog puta rekli su da ih je iz sna trgao strahovit prasak i da su odmah znali da se dogodio udes.

- Spavala sam, kada me je iz sna trgao prasak, pretpostavila sam da je došlo do sudara jer se često na toj krivini dešavaju nesreće. Nakon što sam se spremila i istrčala, imala sam šta da vidim. Izgubljen je jedan mladi život. Ovde je problem ta krivina, a i vožnja. Često voze baš brzo, pogotovu noću, pa seku tu krivinu i eto udesa. Znam samo da još ne mogu da se oporavim od prizora: momak leži nad telom devojke i kuka na sav glas - ispričala je žena koja živi u blizini mesta gde se nesreća dogodila.

Nakon završenog policijskog uviđaja oba vozača su podvrgnuta alko-testu, a automobili su prevezeni na vanredni tehnički pregled.

Nakon policijske istrage, pikupljanja izjava i veštačenjem tragova odlučiće se protiv koga će biti podneta krivična prijava.

Nesreća i kod Aerodroma „Nikola Tesla”

Saobraćajna nezgoda dogodila se i na autoputu za Zagreb kod skretanja za Aerodrom „Nikola Tesla” juče oko 3.30, a teško je povređen vozač „forda” Srboljub J. (63), koji je odmah prevezen na VMA. Nezgoda se dogodila kada je Srboljub, najverovatnije velikom brzinom, udario u zadnji deo kamiona „Beogradputa“, koji je bio natovaren solju. Taj kamion je bio težak 15 tona. Od siline udarca oba vozila probila su bankinu i sletela u kanal pored puta, a vatrogascima je trebalo više od deset minuta da iseku zgužvani auto i iz njega izbave vozača „forda”, koji je bio u svesnom stanju.

 

Komentari (3)

vladimir

20.01.2018 09:49

Losi putevi puni rupa i neosvetnjeni a pri tome prljavi i klizavi po ovom vremenu i u ovo doba godine pri tome sa losom signalizacijom su najveci uzrocnik ovakvih udesa sa tragicnim krajem ..!!

Сараџогла

20.01.2018 15:10

@vladimir - Владимире,брза вожња и тренутан сан пошто је било у 02 часа и 20 минута после поноћи.На том потезу постоје сви потребни саобраћајни знаци а истина је да ту није никада било судара.Питајте мештане који ту живе у близини.Неко је написао ,,како су ту чести удеси,, ШТО НИЈЕ ТАЧНО!Да поновим - Брза вожња и сан!Крај приче!

nedjo

20.01.2018 14:22

losi putevi,jos losi vozaci sa kupljenim dozvolama