Tela Jugovića nađena u septičkoj jami
privatna arhiva
Tela Jugovića nađena u septičkoj jami

privatna arhiva

Tela Jugovića nađena u septičkoj jami, Foto: privatna arhiva

Obojica osumnjičenih optužena su za krivično delo teško ubistvo, zbog čega F. Đ. može da dobije do 10 godina maloletničkog zatvora, a njegov stariji saučesnik od 10 do 40 godina robije.

Predstojeći sudski postupak, koji će se voditi pred požarevačkim Višim sudom, biće zatvoren za javnost, jer je jedan od optuženih maloletan. Njega će tokom suđenja zastupati branilac koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, dok je Dragan S. sam angažovao advokata.

Motiv ovog zločina bilo je koristoljublje, jer su ubijeni supružnici bili devizni penzioneri, koji su godinama radili u Austriji. Tamo im žive dve ćerke, sin i devetoro unuka, po kojima su svom restoranu u Brodici dali ime "Devet Jugovića". U početku su za ovo dvostruko ubistvo bila uhapšena trojica Rumuna, od kojih su dvojica radila kod Jugovića. Međutim, oni su pušteni iz pritvora kada su tragovi u istrazi doveli do maloletnika i njegovog saučesnika. Za njih dvojicu meštani Brodice rekli su da su bili veliki problem u selu i da su već činili razna nedela. Takođe, rekli su da je maloletnik živeo sa babom i dedom, jer mu je otac u Crnoj Travi, a majka se preudala negde u Bosni. Dragan S. je živeo sa babom, jer mu je otac u Beču, kod koga je on pobegao nakon zločina.

Komentari (2)

viktorijanaviki

30.07.2016 00:39

10 godina maloljetniku starijem monstrumu od 10-40 godina za ovakvo svirepo ubistvo dvoje ljudi,ajde...pa oni su nagradjeni.Ovaj mladji ce da usavrsi klanje pa ce presudjivati nozem,sjekirom,kao obucen i iskusan momak,uz to ce trenirati ,ma tip top monstrum ...Ja ne razumijem ovaj sistem,ja sam zgrozena jer mi prolete sve ove i one zrtve u "zadnje" i od "prije" ja ne mogu da vjerujem da "neko vjeruje" u njihov "oporavak".I onda se desi Jelena,Tijana,Marijana,Ivana,Jovana...sto kazete...

Dejan

30.07.2016 08:06

Šta bre 10 godina. To treba ubiti odmah.