Rusi otputovali za Rio
Tanjug/AP
Rusi otputovali za Rio

Tanjug/AP

Rusi otputovali za Rio, Foto: Tanjug/AP

"Takmičite se tako da celi svet zadrhti i da se ruska himna stalno čuje u sportskim arenama u Riju", poručila je Isinbajeva svojim kolegama.

Ona ističe da su se ruski sportisti "suočili sa bezakonjem, nepravdom i samovoljom izvesnih ljudi u svetu sporta koji rade šta hoće".

Ruska šampionka je, kroz suze, poželela članovima ruske reprezentacije da svima pokažu šta mogu da učine, kako bi svi "pseudo-čisti" strani sportisti shvatili da su se "namerili na pogrešne ljude".

Isinbajeva, koja nikada zvanično nije bila pozitivna na doping, smatra da su ruski atletičari "tretirani bezobrazno i da su grubo isključeni sa takmičenja".

Mnogi sportisti su se godinama pripremali za Olimpijske igre, ali su im oduzeti san i cilj koji ih je pokretao, navela je ona i dodala:

"Mi kolektivno plaćamo za greške manje odgovornih sportista koji su prekršili pravila".

Ona je podnela žalbu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, pošto Međunarodni olimpijski odbor njoj i drugim ruskim atletičarima nije dozvolio da učestvuju na najvećoj sportskoj smotri u Rio de Žaneiru.

Komentari (2)

milan

28.07.2016 12:51

to mala svaka cast,napred braco rusi....jeste da vi nas bas nesto ne cenite ali nema veze napred srbijo da se i nasa himna jos vise cuje pozdrav Za SRBIJU

Roka

28.07.2016 15:00

smeje vam se svet !"!!!!!!!!!