Ceca, patrijarh i otac Stefan
Zoran Ilić
Ceca, patrijarh i otac Stefan

Zoran Ilić

Ceca, patrijarh i otac Stefan , Foto: Zoran Ilić

 Na Svetom arhijerejskom saboru Srpske pravoslavne crkve koji će biti održan početkom maja, osim rasprave o predlogu novog ustava SPC, na dnevnom redu biće i izbor nova dva episkopa. Trenutno su upražnjene mesta u Eparhiji osečkopoljskoj i baranjskoj i Eparhiji frankfurtskoj i sve Nemačke, a glavni kandidati za dolazak na njihovo čelo su arhimandrit Stefan Šarić, nastojatelj Hrama Svetog Save, koji je poznat kao duhovnik folk zvezde Svetlane Cece Ražnatović, i Tihon Rakićević, iguman manastira Studenica. U igri je još nekoliko imena ali, prema rečima našeg izvora iz vrha SPC, sigurno je da arhimandrit Stefan, koji svake godine ide na slavu kod pevačice i koji je ispoveda, ima najveće šanse. Razlog je to što upravo on ima ogromnu podršku patrijarha srpskog Irineja.

- Patrijarh je oca Stefana iz manastira Rajinovac postavio za starešinu najvećeg srpskog pravoslavnog hrama, Hrama Svetog Save, i ukazao mu time veliko poverenje, koje je on u potpunosti opravdao. U Hramu je zaveden red i nijedno neprijatno iznenađenje nije zateklo patrijarha od kada sveštenik Šarić vodi hram, za razliku od svih prethodnih godina, kada se u toj bogomolji svašta loše dešavalo, konkretno, silne finansijske malverzacije i pljačke. U ovog sveštenika patrijarh Irinej ima beskrajno poverenje jer je u crkvenim krugovima, osim kao veliki duhovnik, poznat i po svom poštenju i mudrosti - priča naš izvor.

Bodrio Cecinog Veljka na boks-meču

Cecin sin Veljko Ražnatović je prvi profesionalni boks-meč u karijeri, koji je održan u Jagodini, dobio tehničkim nokautom protiv Krastje Jordanova. Iz publike mu je podršku pružao upravo arhimandrit Stefan Šarić, koji je i njegov duhovnik, a duhovnik je njegove sestre Anastasije.

On dodaje da neke vladike imaju svoje favorite...

- Otac Stefan se i ranijih godina pominjao kao jedan o kandidata za vladiku, ali nije zadobio poverenje, odnosno nije izglasan, a sada uz snažnu podršku patrijarha to može vrlo lako da se desi. Vladike koje su standardno uz patrijarha podržaće ga sigurno nakon što ih on još jednom dodatno zamoli, ali oni koji su protiv nametaće svoje kandidate kako bi ojačali sopstvene tabore, odnosno svoje struje u okviru SPC - kaže naš izvor, dodajući da se odlično zna na koje vladike misli.

Inače, arhimandrit Stefan Šarić nikada nije skrivao da je duhovnik poznate pevačice, čak je više puta javno govorio o tome.

- Veoma dobro sam je upoznao kroz njenu ispovest. Ceca preda mnom nema tajni i prava je retkost da jedna tako poznata ličnost otvoreno priča o svemu. Nije lako poveriti nekome sve svoje tajne. Jedno vreme sam bio i opterećen time da se ne čuje neki trač u vezi sa onim što je meni ispovedala. Čak sam joj i rekao: „Svetlana, vi ste imali hrabrosti da se meni ispovedate, ali time ste mi stavili veliki teret na leđa“ - pričao je nedavno on, dodajući da Ceca svakodnevno čita Sveto pismo, ali i drugu duhovnu literaturu.

Otac Stefan juče nam je kratko poručio da se nalazi u manastiru i da ima ispovest sveštenstva, zbog čega ne može da razgovara sa nama, ali i da naša saznanja nisu dobra.

 

Komentari (9)

Sony bree

22.03.2018 07:20

Bradate lopuže!

ja

22.03.2018 08:10

@Sony bree - lopovi i dileri droge ..to bre treba plj.... kada ih vidite

pjevac

22.03.2018 09:53

@Sony bree - Ej, njen ispovednik. Vala da je cuo od nje delic price zavrsio bi u Lazi.

Драагооољуб

22.03.2018 07:43

Не верујем да му је ТО био главни адут што је постао владика. А што се лопужа тиче, не верујем да су ови без браде поштењачине??

Vladimir

22.03.2018 08:07

Jedno je vera u Gospoda i njegove svetitelje,a drugo su vladike koji se voze u skupim automobilima a pričaju o carstvu nebeskom.To nije vera

Vlade

22.03.2018 08:10

Neka mi neko navede primer samo jedan kad je crkva, eparhija,vladika ili pop dali samo jedan dinar za poplavljene,pogorele ili za operaciu nekog deteta.Samo uzimaju tj. otimaju. Vernik sam. Zbog njih u crkvu ne idem. Ako su mi oni veza sa Bogom ni on mi ne treba.

joka

22.03.2018 09:25

a šta Ceca glumi???vernicu...??? eeeee kad si grešan....čudo je to...a ne briše se tek tako lako...

pop

22.03.2018 09:29

Samo da nije pedofil i da ne cini nepotizam!

sima

22.03.2018 09:59

Popovi kao da imaju grabulje u rukama(cast izuzecima) pa samo skupljaju pare. Navedite mi jedan primer da su pomogli nekoj bolnici, bolesnoj deci, beskucnicima, ...... Ja im neverujem nista, a Vi.