Iranci oduševljeni Srbijom!
Promo
Iranci oduševljeni Srbijom!

Promo

Sviđaju im se istorija, kultura, ali i gastronomska ponuda, koja je za njih egzotična, Foto: Promo

Ovo potvrđuje i Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda (TOB), koji za “Alo!” kaže, da trenutno ne raspolaže tačnim brojem iranskih turista, koji trenutno borave u prestonici, ali da ih je samo u prvoj turi, u martu, došlo 2.000!

- Već neko vreme postoji interesovanje turista iz Irana za Beograd i Srbiju. Čitava ta priča polako se razvija. Naravno da TOB to prati i i u planu su nam aktivnosti za promociju Beograda i Srbije. Interesuje ih ovaj deo Evrope, koji im je prilično nepoznat. Obilaze Kalemegdan, muzeje, plove našim rekama. Zanimljiv im je turistički obilazak Beograda autobusom, a uživaju i u upoznavanju gastronomske ponude Beograda - navodi on.

Prema njegovim rečima, činjenica je da smo stabilna zemlja, što dovodi značajan broj gostiju.

- Srbija se u prethodnih nekoliko godina u svetu pominje u pozitivnom kontestu - zaključuje Popović. Da li će zbog povećanog priliva turista iz Irana biti pojačane avio-linije srpskog prevoznika, pitali smo u “Er Srbiji”.

- Direktnih letova do Teherana nemamo. Ali svakodnevno letimo do Abu Dabija, odakle se avionima našeg strateškog partnera „Etihad“ stiže do Teherana - kazali su oni.

Komentari (2)

XXL

14.05.2016 12:03

Verovatno ih je privuklo oblačenje Majino za vreme posete Iranu pa su došli da vide kako se to žene nose kod nas (lepe ove iranke).

ama

14.05.2016 16:34

pre merkaju nekretnine