Konvoj američke vojske
Profimedia
Konvoj američke vojske

Profimedia

Konvoj američke vojske, Foto: Profimedia

Oni predstavljaju deo odgovora američkog predsednika Baraka Obame na zabrinutosti NATO saveznika zbog Rusije.

Ovo je najveće američko vojno angažovanje u Evropi u poslednjih nekoliko decenija.

Više od 80 tenkova i stotine oklopnih vozila već je stiglo u Nemačku i sada se premještaju prema istočnoj Evropi drumskim putem i železnicom, navodi Bi-Bi-Si (BBC).

Američka Oklopna jedinica, takođe, će izvoditi vojne vežbe na Baltiku uz rotiranje snaga svakih devet meseci.

Komentari (3)

miki

12.01.2017 08:58

Zalosno je sto ce ta tehnika za uvek oststi tu. Od amera zavisi u kom obliku. Ako dirnu Ruse bice istopljeni u zeljezari Smederevo ili ns licu mesta. Moci ce da biraju, a domacini recimo Poljsci. Njima vise nista nece biti potrebno za sva vremena.

XXL

12.01.2017 09:06

Žalosno kuda srljaju države gde će biti stacionirano ovaj vojni otpad iz zalivskog rata. Amerikancima je preskupo da tu rashodovanu ratnu tehniku lageruju na stajanci u Kaliforniji koju čeka demontaža sa hiljadama čija je takva sudbina. Čak ih nisu ni prefarbali u boje armija kojima ih 'doniraju' već će teret remonta i održavanje pasti na te države. Takođe tog otpada ima i u Velikoj Britaniji na stajanci čekajući demontažu. Al' da nije dobro - nije dobro.

Rade

12.01.2017 17:30

@XXL - Neka daju nama ovde su kruzile price od raznih analiticara kao sto su Drecun ,Lazanjski da je US steal bio u Smederevu dok je bilo vrednog belog celika sa starih oklopnih vozila iz vojske Jugoslavije rako da bi mohli ponovo naci partnera za zeljezaru i zaposliti 12 godina 5000 ljudi sa platom u proseku 45000 din koliko je us steal placao i sve redovno