Ana Dabović pozira sa šampionskim peharom
privatna arhiva
Šampionke WNBA:  Los Anđeles Sparks

privatna arhiva

Šampionke WNBA: Los Anđeles Sparks, Foto: privatna arhiva

Devojka iz Herceg Novog ispisala je nove stranice istorije srpske košarke, pošto je posle Mile Nikolić (1999. godina) postala tek druga košarkašica koja je osvojila prsten u WNBA ligi.

Njeni Los Anđeles Sparksi pobedili su Minesotu (77:76) u petoj utakmici finalne serije.Ana je u plej-ofu igrala prosečno 11,9 minuta i beležila 4,4 poena i 2,6 asistencija, ali nije dobila priliku da pokaže šta ume u finalu. Ipak, naša devojka jednostavno je predodređena za uspeh! Posle bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju može da se pohvali i najcenjenijim sportskim prstenom.

Ana Dabović pozira sa šampionskim peharom

privatna arhiva

Ana Dabović pozira sa šampionskim peharom, Foto: privatna arhiva

A kako je izgledalo slavlje u porodici Dabović za „Alo!“ je objasnila njena sestra Milica.
- Presrećna sam zbog Ane, ovo je dokaz da ima boga! Još jedna titula za porodicu Dabović i verujte mi da ne postoji ponosnija sestra na svetu! Anči nije ni svesna šta joj se dešava. Nije se nadala prstenu kada je otišla u Ameriku, već je želela da dobije iskustvo. Nije se ni naigrala, ali kada se osvoji šampionat, to se zaboravlja. Ovaj prsten iz WNBA lige je drugi za našu zemlju i uverena sam da će biti poslednji - istakla je Milica Dabović za naš list.

Okupana šampanjcem

privatna arhiva

Okupana šampanjcem, Foto: privatna arhiva

Košarkašica je upoznata sa daljim planovima rođene sestre.
- Anu očekuju novi izazovi već od 1. novembra, pošto je potpisala ugovor sa Dinamom iz Moskve. Ipak, pre toga mora malo da se odmori. Ne razmišlja o povratku u SAD, jer se nije naigrala, a najbitnije je da je prsten otišao u prave ruke. Iako puno volim nakit, neću joj ga uzeti, jer to je njeno vlasništvo. Ja čekam svoj, ali ne taj košarkaški iz WNBA lige - rekla je Milica.

Zagrljaj legende: Ana je dobila i čestitke Medžika Džonsona

privatna arhiva

Zagrljaj legende: Ana je dobila i čestitke Medžika Džonsona, Foto: privatna arhiva

Starija sestra Dabović nema dilemu da li je dres „orlica” bio pravi izbor za nju i Anu.
- Napravile smo pravi izbor kada smo odlučile da igramo za Srbiju. Mnogi nam zameraju zbog toga, ali mi se osećamo kao Srpkinje crnogorskog porekla. Živim za ovu državu, naš narod, a tako i Ana. Dale smo mnogo našoj zemlji, a iz godine u godinu rezultati to pokazuju. Ponosne šetamo sa osmehom na licu, a dušmani neka plaču - zaključila je Milica.

„Seko, ti si čudo”:  Milica i Ana Dabović

instagram

„Seko, ti si čudo”: Milica i Ana Dabović, Foto: instagram

 

Hoće srce da mi pukne!

- Ne mogu rečima da vam opišem koliko sam srećna! Srce hoće da mi pukne. Bila je puna dvorana, a posebno mi je drago što je utakmicu gledao i naš reprezentativac Nemanja Bjelica. Veća želja moje ekipe je presudila da osvojimo najjaču ligu na svetu. Ovaj prsten je samo rezultat velikog rada i zalaganja. Srušile smo Minesotu, koja je godinama najbolja ekipa. Presrećna sam - rekla je za „Alo!” Ana Dabović.

Save