Muškarac
Profimedia.rs
Plodnost sperma spermatozoidi planiranje porodice

Shutterstock

Preterao sa donacijama, Foto: Shutterstock

Muškarcu iz Holandije se život pretvorio u pakao nakon što je otkriveno da je svoju spermu donirao u čak 11 klinika. Ovaj "darežljivi" muškarac je pomogao da se rodi više od 100 mališana, tačnije 102.

- Ja samo hoću da usrećim druge. Klinike inače imaju problem s donorima, pa su srećne kad neko prođe njihove testove. A ja ih sam svaki put prošao - rekao je neimenovani višestruki otac, prenosi britanski Telegraf.

Iako je želeo samo najbolje, ovaj neimenovani donor se suočio sada sa brojnim problemi. Nakon što su otkrile za njegovu "sklonost ka donaciji sperme", pojedine žene su protiv njega podnele prijavu. Istovremeno, saznalo se i da je svoju spermu nudio i na internetu.

I dok mnogi staju u njegovu odbranu, govoreći da treba da radi na natalitetu, ovaj muškarac je u ozbiljnom problemu sa zakonom. Naime, u Holandiji je postavljena granica prema kojoj donori mogu da imaju najviše 25 dece i to samo iz jednog razloga - da se ne bi dogodilo da djeca kasnije stupe u ljubavnu vezu, ne znajući da su rođaci.