FK Partizan 2017/18.
Marko Metlaš
FK Partizan 2017/18.

Marko Metlaš

Crno beli slavili protiv Mačve, Foto: Marko Metlaš

Pobedu crno-belima i nova tri boda donli su legendarni Saša Ilić iskoristivši penal u finišu meča u 86. minutu, a konačan rezultat tri minuta kasnije postigao je mladi Đorđe Jovanović. Strelci su još bili Mladen Lazarević sa Mačvu, odnosno Leandre Tavamba za beogradski klub.

Mačva je odlično započela meč i imala mnogo više prilika od Partizana u prvom poluvremenu. Posle dve stopostotne šanse Protića i Gemovića, Mladen Lazarević je u 36. minutu doveo Šapčane u vođstvo prelepim golom iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara, a pre toga Everton je napravio faul nad Matićem koji je bio u kontranapadu.

U finišu poluvremena Partizan je imao jedinu pravu priliku kada je Tavamba izašao sam ispred golmana, ali ga je nespretno predriblao, a potom šutirao i pogodio u glavu Ristivojevića koji je na taj način sa gol linije izbacio loptu.

U drugom delu meča šampion Srbije zaigrao je znatno dominantnije, a Tavmba se u 53. minutu iskupio za ono što je uradio u završnici poluvremena. Vulićević je uputio odličan centaršut, a Kamerunac bio najviši u skoku i poravnao rezultat.

Napadali su crno-beli, ali gol nisu postigli sve do 85. minuta, kada je Ristivojević nespretno zakačio Danila Pantića u šesnaestercu, posle čega je arbitar Đokić pokazao na belu tačku.

Ta odluka naišla je na oštro negodovanje domaćih igrača, ali i šabačke publike koja je sa tribina uzvikivala: "Lopovi, lopovi...".

Saša Ilić nije se obazirao na to, već je iskusno rutinski zatresao mrežu, da konačan rezultat tri minuta kasnije postavio još jedan rezervista koji je pored Ilića ušao u igru u drugom poluvremenu, Đorđe Jovanović.

Partizan trenutno ima 39. bodova i nalazi se na drugom mestu na tabeli sa bodom manje, ali i utakmicom više od Crvene zvezde, koja će kasnije na "Čairu" odmeriti snagu sa niškim Radničkim.

Komentari (2)

Mihajlo

05.11.2017 15:44

Navijam za Partizan,ali najveće zadovoljstvo sa utakmice protiv Mačve je što nije dozvoljeno Tošiću da šutira penal.Promašio protiv Borca,pa potrčao da izjavi da će sledeći put opet šutirati.I to sve posle priznanja da u prethodnim klubovima ni pod razno nije bio predvidjen da u toku regularnog trajanja utakmice on šutira penal.

momazver

05.11.2017 17:35

Nije Terza jedini koji igra prelaze kad mu/klubu/ treba para.Setite se nedavnih Zvezdinih utakmica. Ovde kvota bila 28.Malo li je?.P.S. Jedino je *bet-at-home* imao nos da će biti sumnjivo.Kvota 18.