Stefan Mitrović
Profimedia
Stefan Mitrović

Profimedia

Stefan Mitrović, Foto: Profimedia

Štoper Genta je za šest godina promenio osam klubova. Nosio je dres Petržalke, Zbrojovke iz Brna, Metalca iz Gornjeg Milanovca, Kortrajka, Benfike, Valjadolida, Frajburga, a sada se odlično snalazi u Belgiji. U Srbiji nije uspeo da ostavi dublji trag, što ne znači da možda jednog dana i neće...

Ćerka mi je preokupacija

Stefan je pre tri nedelje postao otac. Ne krije da ga ta uloga ispunjava...

- Dugo živim porodičnim životom. Devet godina sam sa Kristinom, četiri smo u braku i ćerka je kruna naše ljubavi. Detetu smo dali ime Milica, po mojoj pokojnoj majci. Moj najveći pokretač je porodica, koja je zaslužna za svaki moj uspeh - iskreno će Stefan.

- Odrastao sam na severu „Marakane“ sa bratom Aleksom i sanjao sam da zaigram u Zvezdi. Iz raznoraznih razloga taj san nisam dosanjao. Ne žalim zbog toga, ali ako ćete iskreno - voleo bih da odigram neku utakmicu za crveno-bele. Iz ove perspektive je to veoma teško. Znate i sami u kakvoj je situaciji naš fudbal. Evropa je miljama daleko od srpske lige, ali se nadam nekom boljitku - kaže Stefan za „Alo!“.

Hoće li biti boljitka i na reprezentativnom planu?

- Verujem da hoće! Imamo selektora koji je jasno predočio šta očekuje od svakog igrača. Na treninzima se radi konkretno, a sistem je odličan. Imamo odličnu atmosferu u ekipi i ako nastavimo ovako, uveren sam da možemo da doguramo daleko.

Šta očekuješ od puta u Moldaviju?

- I u Moldaviji i u Beogradu, tri dana kasnije protiv Austrije, najvažnije nam je da pobedimo. Moldaviju ne smemo da doživimo kao ausajdera, jer danas svi igraju fudbal. Uostalom, smatram da će selekcija koja u mečevima sa Gruzijom i Moldavijom osvoji najviše bodova biti najbliža plasmanu na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Nije daleko ni susret s Austrijom?

- Na toj utakmici, koju ćemo igrati na „Marakani“, očekujem veliku podršku s tribina. Austrija ima ozbiljnu ekipu i kvalitet je pokazala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Potreban je oprez, ali je pobeda imperativ.

Sa Gentom fino guraš, prošle sezone si 13 puta bio u idealnom timu belgijskog prvenstva?

- Mnogo mi je važnije da pokušam da osvojim titulu, koja nam je zbog umora izmakla u završnici. Ciljamo kup, a hoćemo daleko da doguramo i u Ligi Evrope.

Komentari (1)

Slavko Knezevic

03.10.2016 12:06

Boze kako je ovo bolesno.Izjavi covek ne trepnuvsi samo da bi se dodvorio kokezi muslinu svima u savezu jer su svi cigani.