Igor Vaclavić
EPA
Igor Vaclavić

EPA

Igor Vaclavić, Foto: EPA

Kako prenose španski mediji, Feher se od decembra nalazi u zatvoru "Zuera" u Saragosi, a italijansko tužilaštvo je protiv njega podiglo optužnicu za čak 11 krivičnih dela, među kojima su i ubistva i pokušaji ubistva, dok je u Španiji u toku istraga za još 12 krivičnih dela.

Ozloglašenog Srbina u španskom zatvoru nedavno su posetili psihijatri, a njihov zaključak zaprepastio je tamošnju javnost.  

- On je notorni lažov. Čovek koji je celi život proveo u fikciji, po ugledu na filmove. Većina onoga što je Feher pričao o sebi i svom životu jeste laž. Jedina istina o njemu je da je rođen kao Norbert Feher 1981. u Subotici. On je tamo bio osuđen na 11 godina zatvora zbog više krađa i silovanja, zbog čega je 2006. pobegao u Italiju, gde se odao kriminalu - prenose španski mediji.

Snimak pokazao da nije vojnik

Zaključak da je višestruki ubica notorni lažov, veštaci su potkrepili video-snimkom barmenovog ubistva kod Bolonje. - Na snimku se vidi da je u vojnoj uniformi i naoružan ušao u bar. Tražio je novac, ali mu je vlasnik oteo pušku i pretukao ga. Potom je pobegao u kuhinju, a kada mu je barmen prišao, izvadio je drugo oružje i ubio ga. Njegovo ponašanje na tom snimku nimalo ne liči na ponašanje vojnika i profesionalnog ubice - rekli su veštaci.

Mišljenje veštaka je da je Norbert Fher ili Igor Vaclavić koristio čak 23 različita identiteta, a priča da je bio pripadnik elitne vojne jedinice Vladimira Putina obična je izmišljotina. 

- On je zapravo imitirao život 23 čoveka. Recimo, identitet Igora Vaclavića je ukrao od svog bivšeg cimera iz italijanskog zatvora. Iza rešetaka je upoznao i Ivana Kazlavića, koji je bio snajperista ruske vojske. Priča ruskog snajperiste ga je toliko fascinirala da je po izlasku iz zatvora odlučio da uzme njegov identitet. Na osnovu priče cimera predstavljao se kao profesionalni vojnik, koji je boravio u Sibiru u nemogućim uslovima. Priča da je bio pripadnik ruske paravojne jedinice i Putinov vojnik i ubica, zadužen za ubistva najopasnijih kriminalaca, plod je njegove mašte - zaključili su veštaci.

Igor Vaclavić

Facebook

Igor Vaclavić, Foto: Facebook

 Srbin je u svojim lažima otišao toliko daleko, da je na članku istetovirao brojeve, koje je kasnije sam obrisao, tako što ih je ogulio nožem.

- Obrisanu tetovažu je pokazivao onima koji nisu verovali da je bio sibirski vojnik. Nevernim Tomama je govorio da je tetovažu morao da ukloni kada je pobegao iz vojske, pošto je ubio pogrešnu osobu. Oko ručnog zgloba je stalno imao vezano oružje, a to je pravdao profesionalnom deformacijom, pošto pravi vojnik uvek mora da bude spreman na život ili smrt - rekao je izvor medijima.

 

Ekspert za strane jezike

Srbin je svojim prijateljima voleo da se pohvali i boravkom u Kini, govoreći da je preživeo lutajući po planinama.

- Jedina istina je da je talentovan za učenje jezika. Pošto je nekoliko puta bio u zatvoru u Italiji, tamo je prevodio izjave stranih zatvorenika. Ima blistav um, a kineski jezik je proučavao, ali nikada nije bio u Kini - potvrdili su eksperti.

 Veštaci psihijatrijske struke ustanovili su da je Norbert Feher običan nasilnik i kriminalac, koji je celi život sanjao o tome da postane hrabri ratnik, ali je rat i vojnike video samo na filmovima.  

Feher je postao poznat javnosti u aprilu 2017, kada je u gradu Budrio kod Bolonje ubio barmena Davida Fabrija (52). Nakon ubistva je pobegao u šumu, gde je ubio čuvara Valerija Verija, dok je njegovog kolegu Marka Ravalja teško ranio. Posle serije zločina uspeo je da pobegne u Španiju, gde je i uhapšen 15. decembra 2017.

 

Ortak sa hrvatskim Spajdermenom

Španski mediji otkrili su i da je najbolji prijatelj Norberta Fehera, Ivan Pajdak (51), poznat kao hrvatski Spajdermen. Pajdak je u žižu javnosti dospeo 2015. godine, kada je sa dvojicom mladića provalio u kuću Italijana Pjerluđija Tartarija (73), koga su zarobili i pretukli. Italijan je 18 dana od provale nađen mrtav u lokvi krvi, a Pajdek je pobegao u Slovačku, ali je uhapšen.

- Kada je Feher došao u Italiju, postao je član Pajdakove bande. Pajdek je jedini čovek koji je poznavao pravog Fehera - preneli su španski mediji.

 

Komentari (2)

Ankica

23.04.2018 08:13

On je Srbin,ko i Seselj

nuzefekat

23.04.2018 08:26

da je uradio nesto dobro ne bi ga zvali Srbinom sve da je 100 x Srbin a pogotovo sto nije.