Los Anđeles čeka novog kralja: Zlatan Ibrahimović
profimedia
Los Anđeles čeka novog kralja: Zlatan Ibrahimović

profimedia

Los Anđeles čeka novog kralja: Zlatan Ibrahimović, Foto: profimedia

Švedski napadač je navodno nezadovoljan rezultatima kluba sa „Old Traforda“, čije je učešće u Ligi šampiona naredne sezone neizvesno. Sjajni fudbaler se u međuvremenu odlučio za Los Anđeles Galaksi, a kako se navodi, tri strane (Zlatan, Mančester junajted i Los Anđeles Galaksi) našle su zajednički jezik.

Ibrahimović će dobiti najveći ugovor u istoriji ove lige, ali će se tek u martu sledeće godine preseliti u „grad anđela”. Ovo je rešenje koje odgovara i „crvenim đavolima“, a i američkom šampionatu će doneti ogromno bogatstvo tako što će postati zaštitno lice kluba i čitavog MLS-a (Prva liga u fudbalu).

Ibrahimović je na „Teatru snova” parafirao ugovor na jednu plus jednu sezonu, a često je ponavljao kako je došao zbog velikih stvari.

Junajted nije ispunio njegova očekivanja, koja podrazumevaju plasman u Ligu šampiona i osvajanje titule u Engleskoj. U međuvremenu su otpočeti pregovori sa Los Anđelesom, koji su, po britanskim medijima, sada već u poodmakloj fazi. Šveđanin bi postao najplaćeniji igrač u istoriji MLS-a, zarađivao bi deset miliona dolara po sezoni, a ugovor bi bio na tri godine. Između ostalog, interesantna stavka je da bi Zlatan u Ameriku stigao tek narednog marta, jer tada počinje šampionat u SAD. Naime, opcija na koju bi pristao i sam fudbaler jeste da odmah bude pozajmljen Junajtedu, to jest da do trećeg meseca 2018. godine igra za „đavole”. Ova formula nije nepoznata, jer je Galaksi svojevremo primenio u slučaju trasfera Dejvida Bekama, koji je 2009. i 2010. pozajmljivan Milanu.

Pomenute navode komentarisao je i Tom Pen, vlasnik američke fudbalske franšize iz Los Anđelesa.

- Polemisali smo o želji za angažovanjem fudbalera globalne popularnosti. Mi želimo da dovedemo Zlatana, koji sa strašću priča o tome da postane legenda Los Anđelesa i MLS lige. Ukoliko bi došao, verovatno će biti pozajmljen Mančesteru, kojem je potreban u borbi za evropska takmičenja - rekao je Pen.

Ibrahimović ove sezone briljira u Premijer ligi sa postignutih 28 golova. Ukoliko se preseli u SAD, pridružiće se Sebastijanu Đovinku, Kaki, Davidu Vilji, Frenku Lampardu...