Zvonko Cvetković
privatna arhiva
Zvonko Cvetković

privatna arhiva

Zvonko Cvetković, Foto: privatna arhiva

Da sve bude još intrigantnije, jedna od njegovih žrtava mu je bila devojka, a druga je bila njena dobra prijateljica!

Najgore je prošla Nišlijka koja je dala 30.000 evra da bi izbegla navodno političko hapšenje, dok je druga žena iz Ćuprije dala 350.000 dinara kako bi dobila posao u Narodnoj banci Srbije. Ipak, veštu prevaru raskrinkala je niška policija operativnim radom, pa su Cvetkoviću u Kragujevcu 19. oktobra stavljene lisice na ruke.

- Osumnjičeni je sa Nišlijkom stupio u kontakt preko žene iz Ćuprije, njene prijateljice sa kojom je bio u vezi. Žena iz Ćuprije je pozvala Nišlijku i rekla da „savetnik” ima važne informacije za nju. Nišlijka je, inače, vlasnica firme koja je vodila sudski spor sa gradom Nišom radi naplate izvršenih usluga, što je osumnjičeni saznao preko njene drugarice sa kojom je bio u vezi. Kada su se našli na jednoj benzinskoj pumpi na autoputu, osumnjičeni joj je predočio da SBPOK, navodno, sprema hapšenje „politički nepodobnih” privrednika, među kojima je i ona, jer vodi spor sa gradom - kaže naš izvor.

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Kako bi ostavio utisak da je Nišlijka pod lupom tajnih službi, izneo joj je još neke detalje iz njenog ličnog života, koje je saznao od njene prijateljice, svoje devojke.

- Kada su se rastali posle prvog razgovora, on je svojim „sitroenom C5” sa tamnim staklima pretekao njen auto sa upaljenim blinkerima, kakve imaju službena vozila. Pošto je Nišlijka poverovala da joj se sprema nepravedno hapšenje, ponovo su se našli posle nekoliko dana. On je tada odglumio da razgovara telefonom sa tužiocem koga je oslovljavao sa „Miljko”. U toku razgovora na papiru je zapisao brojku 30.000 evra i pružio joj papir, što je značilo da je toliko trebalo da plati - dodaje naš sagovornik.

Nišlijka mu je iz dva dela dala ukupno 30.000 evra tako što je stavila novac u flašu od viskija, kako je zahtevao.
- Kada je osumnjičeni zatražio još 15.000 evra, ona je sve prijavila policiji - kaže naš sagovornik.

Kako saznajemo, osumnjičeni je pratio na vestima gde se tog dana nalazi premijer Vučić, pa je „žrtvama“ govorio da se nalazi sa njim na terenu kako bi ih ubedio da je zaista njegov savetnik.

Sumnja se da ovo nije konačan spisak prevarenih. Ukoliko je još neko prošao slično, trebalo bi da slučaj prijavi na broj 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Blindirani automobil

Milorad Milanković

Blindirani automobil, Foto: Milorad Milanković

 

Kako je Cvetković ubeđivao žrtve:

 - Vozio automobil s blinkerima

- Glumio razgovor s tužiocem koga je oslovljavao sa „Miljko”

- Na vestima pratio gde se tog dana nalazi Vučić, pa žrtvama govorio da se nalazi sa njim na terenu

 

Gašić

Goran Srdanov

Gašić, Foto: Goran Srdanov

 

Tražio pare da ide na svadbu kod Bate Gašića!

Cvetković je držao u zabludi i ženu iz Ćuprije da je savetnik premijera i da se zove Miroslav Milenković. - Žena iz Ćuprije je podigla kredit u banci u iznosu od 350.000 dinara jer su mu bile potrebne pare kako bi, navodno, otišao u Kruševac na svadbu kod sina Bate Gašića, što je takođe bila laž. Zauzvrat joj je obećao posao u Narodnoj banci - kaže naš izvor.

 

Savetnik, lekar, inspektor...

Cvetković je poznat pod nadimkom „Doktor” jer se lažno predstavljao kao lekar. On je privođen i pre tri godine jer se predstavljao kao radnik BIA i obećavao naivnim ljudima da će ih zaposliti u Kliničkom centru. Uzimao je od njih od 3.000 do 7.000 evra, a koliko je bio vešt u svom nastupu, govori i to da je čak i uspeo da zaposli jednu medicinsku sestru. Koliki je stvaran broj prevarenih u periodu od 2009. do 2012. godine, ne zna se. - Pozvao je telefonom direktora i predstavio se kao radnik BIA. Uljudno je zamolio da primi na razgovor medicinsku sestru koja traži posao. Ovaj je to i učinio i ženu zaposlio u najkraćem roku. Kada je policija uhapsila Cvetkovića, došlo se i do sestre koja je uveliko radila. Ona se, međutim, pokazala kao izuzetan radnik i profesionalac, pa je na zahtev lekara ostala da radi gde je i bila - kaže izvor „Alo!”. Cvetković je pre više od 30 godina nekoliko meseci radio kao pravi lekar. Od njegove medicine niko nije stradao, ali je otkriven kada je ostao sam i kada je trebalo da izvede manji hirurški zahvat. Torbu sa medicinskom opremom je, kako je sam pričao, dobio od udovice poznatog lekara koji je nekada radio u Libiji. Otišao je kod nje u Beograd, ispričao joj je kako su bili dobri prijatelji, a ona mu je kao znak pažnje dala lekarsku torbu. Dok je ordinirao kao „doktor”, prevarant se predstavljao kao profesor dr Popov.N. Radišić

Save

Komentari (6)

Zoran - Tico - Tico

22.10.2016 18:17

Pa kad tako, ''uliva poverenje'', nije ni čudo! Neverovatno. Kakve nas ruine zajebavaju!?

bosko

22.10.2016 22:47

Ovo je zezci prevarant, sad dok citam izaziva mi gadjenje a i simpatiju

kobasica srbije

22.10.2016 23:47

Ljudi pustite ga na slobodu on zaslužuje da bude savetnik AV njih dva bi super saradjivali. Imaju istu ideologiju isti plan, puštajte čoveka dobar je treba nam takav u visokoj politici ovi dosadašnji su već dosadili.

nedjo

23.10.2016 00:14

kakav car,ovaj lik bi zaista trebao za savetnika sns-u

jeka

23.10.2016 09:41

@nedjo - Hahaha_ da znas !!!!! Koja budalaa

Nena

23.10.2016 09:09

O ovom coveku definitivno treba film snimiti.