Simona G. (17)
Facebook
Simona G. (17)

Facebook

Simona G. (17), Foto: Facebook

- Ovo je veoma tragično. Mi smo činili sve da spasemo malu Simonu. Kada je njena sestra otišla u zatvor, zaposleni su skupljali novac kako bi devojčici dali za hranu i račune i ona je to prihvatala. Međutim, trudili smo se da je damo u učenički dom, ali socijalno, koje je njen staratelj, htelo je neki drugi, a Simonu niko nije mogao da primora ni na jedan - priča za „Alo!” direktor srednje škole za mašinstvo i umetničke zanate „Tehnoart Beograd”.

Deda u šoku

Kada smo pozvali kuću Simoninog oca Vlada G., koji je, inače, vojno lice iz Pule, od njenog dede smo dobili odgovor da je u Beogradu, jer mu je, kako je rekao, „stradalo dete”.

On kaže da su zaposleni u školi samo sumnjali da tinejdžerka uzima narkotike i da su uz pomoć pedagoga pokušavali da joj pomognu sa svim njenim problemima.

- Pedagog je radio sve što je u njegovoj moći da pomogne Simoni, kao i svakom detetu sa problemom. Ona nije bila problematična u školi, osim što je imala neke neopravdane izostanke, kao i drugi tinejdžeri, i svi su imali samo reči hvale za nju. Samo je njena sestra Damjana bila problematična, a na roditeljske i u školu niko nije dolazio. Veoma smo potreseni zbog ove tragedije - naglasio je direktor.  

POVEZANE VESTI:

Komentari (9)

Samoodrastanje

10.01.2017 07:08

Dete se samounistilo!Vise zaista nije bitno ko je kriv,i besmislena su sva pravdanja svih!Dete se vaspita do 7.g,budno prati,kontrolise i vraca u kolosek do 21.g!Odbacena i deca roditelja koji su slabi na svoju decu,sve im popustaju i za svaku gresku nadju drugog krivca,losu stazu trasiraju deci!Odgovornost je uvek i jedino za sve u zivotu,prvo na roditeljima,a onda na nama samima!I nagrada i kazna rezultat su tog stava!

mitar

10.01.2017 09:16

@Samoodrastanje - naka se sada zapita onaj ko joj je poslao sestru u zatvor za neku glupost, garant....a bilmezi slobodni po ulicama...

Biljana

10.01.2017 09:38

@Samoodrastanje - Nije se ona samounistila , nju je unistio zivot i okolnosti u kojima je odrasla. Glavni krivac je svakako njen otac a posle njega rodjaci , skola i institucije koje su morale da brinu o njoj. Ona je bila samo jedno dete , dete o kojoj mozda od rodjenja nije imao ko da brine.

eh

10.01.2017 17:37

@Samoodrastanje - Biljana,svaka Vam je na mestu.

Maja

10.01.2017 10:08

Za ubuduce,racune ste trebali placati i obezbediti u skoli obroke a ne davati novac koji joj je omogucio da kupuje ono sto ne treba. Strasna tragedija. Ode jedno dete.

meda

10.01.2017 11:55

Andjele, pocivaj u miru!

LEOA

10.01.2017 19:58

Zalost neprevazidena za cvetom koi nije uspeo da zamirise. Sta reci tuda bez kraja.Pocivaj u miru i nek ti je laka zemlja,neporasli Andjele.

Drugovi

10.01.2017 20:10

Sime,svi tugujemo i placemo. Bila si nam dobra i odana drugarica,za sve si uvek bila prva da podelis nase probleme. Za tebe vec u crkvi Svetog Marka gori bela sveca.

LEOA

10.01.2017 20:15

Sad scijalnu sluzbu otpustiti i zaposliti onog ko ce radi svoj posao odgovorno,zasta ce biti placen.