Zorica Krsmanović
Dejan Briza
Zorica Krsmanović

Dejan Briza

Zorica Krsmanović, Foto: Dejan Briza

Zorica kaže da je Jelenin telefon uzela policija nakon što ga je pronašla pored njenog tela.

- Znam i da je njen broj u MUP-u i da je isključen, ali navika je ostala. Često smo se čule, svako malo... U imeniku pored Jeleninog je i broj njenog muža Zorana, koga zovem kada se dogovaramo o Jani. Jedno iza drugog su mi upisani i tako je i sada ostalo - priča nam Zorica, koja je juče čekala da je neko odvede na ćerkin grob.

„Mama mi je nestala u travi“

Zorica kaže da mala Jana stalno pita gde joj je mama. - Ode ona u vrtić, istrči se, malo se zaigra sa drugom decom. U februaru je napunila pet godina. Ali često nas pita kada će mama da se vrati. Kaže nam da čeka mamu: „Mama je otrčala i nije se vratila. Izgubila se u travi.“ Zna dete da nešto nije u redu, a meni se srce cepa - priča Zorica.

Zorica kaže da na grob njene ćerke na groblju Zbeg u Borči ide i Jelenin muž Zoran, a da ponekad odu zajedno.

- Ide on... Nosi cveće na Jelenin grob. Plače za njom. Ja čujem razne priče o Zoranu. Ne branim ga, ali ne mogu da kažem ružnu reč o njemu i da nešto izmišljam. Prema meni je korektan, kao i prema maloj Jani. Mala Jana traži da ide kod njega i da spava u njihovoj kući, pa ja zbog nje odem kod njih ili je on dovede kod mene. Samo kaže da hoće kod tate i trči za njim. Čujem se i vidim i sa Zoranovim roditeljima. Evo, Zoran se sad dogovorio sa kamenorescem u vezi sa spomenikom. Uklesaće stihove pesme za Jelenu, ne znam još koje - rekla nam je juče Zorica.

Jelena Marjanović

Facebook

Jelena Marjanović, Foto: Facebook

Jelenina majka kaže da je prekjuče išla i na mesto gde su u kanalu našli telo njene ćerke, ali ističe da spomen-ploča nije zarasla u korov, nego da je okolno područje puno šiblja.

Svađali se u restoranu

Jelena i Zoran su se žestoko posvađali u jednom od najpoznatijih restorana u beogradskoj Skadarliji, a njihovu svađu su čuli brojni gosti i osoblje. - Ne znamo tačno zbog čega su se svađali, ali su privukli pažnju svih - kaže sagovornik „Alo!“.

- Ne stignem da odem tamo jer moram da idem i na grob. Ne mogu više da izdržim sve ovo. Dođe mi da odem u policiju i da ih pitam kada će već jednom da nađu ubicu moje ćerke. Samo da ga nađu i da saznam zašto mi je ubiše. Šta je to ona bogu skrivila? - očajna je majka ubijene pevčacice.

Zorica naglašava da ne želi da upire prstom ni u u koga dok istraga ne pokaže zbog čega je njena Jelena ubijena.

- Nikad mi se ni na koga nije žalila, ni na kakve sukobe i svađe. Možda se poveravala svojim prijateljicama jer sam ja zbog karcinoma i zračenja ležala tri meseca na onkologiji i ne znam šta se dešavalo tada - kaže Zorica.

Zoran Marjanović sa Janom

alo.rs

Zoran Marjanović sa Janom, Foto: alo.rs

 

 

Komentari (38)

citateljka

26.06.2016 07:56

Dani su odbrojani i ubici i pomocniku i tihim posmatracima. Polako sve izlazi na videlo. Po mom misljenju - ubica je u porodici Marjanovic i to je moj osecaj od samog pocetka koji je cesto potkrepljivan kroz izjave odredjenih clanova ove porodice, kroz njihovo ponasanje i slike u javnosti.

Pravda

26.06.2016 08:57

@citateljka - Dijelim Vaše mišljenje.Svjedoci smo koliko je u poslednje vrijeme ubistava od strane partnera,porodičnog nasilja, čini mi se kao nikad do sada ili možda nismo znali za to?Kad razmišljam o ovom slučaju stalno se pitam zašto bi je neko ubio tek tako?Stručnjaci su rekli zločin iz strasti,emocije a onaj ko je najviše imao emocija,bilo koje vrste,prema njoj je svakako njen muž!Razvod,odlazak je okidač za njegov nekontrolisan bijes.Tražimo pravdu za Jelenu!

Agata

26.06.2016 08:37

Njoj dođe da ode u policiju i pita ih kad će da uhvate ubicu! E to je reakcija ožalošćene osobe, koja nije kriva. Odsustvo takve potrebe kod Marjanovića, jer njima to nikad ne "dođe", govori o "ožalošćenosti" i "nevinosti" dotičnih.

danijela

26.06.2016 12:41

@Agata - Ne treba da joj dodje, treba da ode da je to zaista zanima. Pravi primer ozaloscenosti je otac koji je danima stajao na Brankovom mostu kada mu je sin ubijen i trazio da se radi na pronalazenju ubice. To sto njoj `dodje` da ode u policiju, nije pokazatelj ozaloscenosti, cak naprotiv.

blagodatni oganj totalna nebuloza

26.06.2016 15:24

@Agata - @danijela - slazem se. to je primer takozvane "gotovanke". ona bi sve na gotovo. da policija resi ubistvo, da je odvezu na groblje, da joj dovedu janu, da joj se donese hrana, da ode rodjenoj majci na sahranu joj mnogo daleko...uzas! imam utisak da je stalno cimala jelenu telefonom za svaku glupost. pazi znala je da jelena tamo dirinci: kuva,cisti,sprema onim dzabolebarosima...imala tezge nocu i opet je zvala i cimala da joj donese hranu! mislim ukljuci sporet, skuvaj sama, nisi nepokretna!

MM

26.06.2016 18:16

@Agata - @blagodatni oganj Na tvoju sreċu, vidi se da nisi imao svog bližnjeg koji boluje ili je bolovao od raka. Ja jesam, i to što si napisao je zaista ružno. Nadam se da nikada neċeš saznati kako je to... PRAVDA ZA JELENU!

Stela

26.06.2016 10:17

Ubica muz ili svekar. Motiv nemoc da je zadrzi pored sebe po svaku cenu. Htela je razvod, i kada je shvatio da vise nema čime da je zadrzi, isplanirao je zločin!

Majka na vetrometini

26.06.2016 11:24

Ne postoji strasniji bol od bola majke za izgubljenim detetom! Nas narod za to kaze:Boze ne daj mi da dozivim ono sto mogu da prezivim.Zorice,zasto na tacni servirate svoju patnju? Niko od nas vam nikako ne moze pomoci! Samo ce vam kopati po ranama i sejati u misli i Dusu zlo seme! Molim i vas da cutite! Imate sa kim deliti i bol i misli,imate se kome radovati,izbegnite nas! Pisace uskoro i o vama od kada ste bili mali, i sta prica komsiluk!Molim se za Jelenu i za sve vas!

Lana

26.06.2016 12:40

@Majka na vetrometini - Da nema novinara .. slucaj bi vec bio zataskan .. kako vam to nije jasno

mitzy

26.06.2016 12:00

oprosti majko Jecina samo ti hvali svog zeta imas i zasto ,pa dete ti je na sigurnom u grobu.0prosti ali d si bila mozda snalazljivija ,tolerantnija da tvoje dete oseti sigurnost makar emocijanu smislu mozda bih ti se vise otvorila .ovako jadna mlada zena u viru krokodila spasa ni od kuda .zalim je zalim do bola .a tebeJecina momo nevolim vise da vidim na bilo kojoj slici .krivim te .

Andja

26.06.2016 13:22

@mitzy - Nemoj ... Ne znam koliko imas god , ali ces jednog dana shvatiti da ljudi, deca( zenska pogotovu ) se na neki nacin brze odvajaju od roditelja nego muska .. Zensko dete je odgovornije i zrelije , svojim ponasanjem zele da i roditelji to shvate ( majka ) mozda odsustvo te vrste poverenja . Neke stvari se ne pricaju roditeljima , pogotovu u patrijahalno vaspitavanim porodicama .. Ovo ti govorim iz licnog iskustva , koliko god pokusavam mojoj cerki da pridjem , ona misli da hocu da je kontrolisem.

Podsetnik

26.06.2016 13:27

@mitzy - Dobro si je podsetila gde je njeno dete!Tvoj bol je mnogo veci od njenog! I presudila joj: KRIVA! Nesreco ne znas sta buncas! Niko od nas ne zna sta ce mu naredni dan servirati,a sta zivot.Mozda se lako i tebi desi da potpuni neznanci kazu:kriva je!

danijela

26.06.2016 12:37

Dodje joj da ode u policiju???!!! Meni kad su ukrali bicikl, nije mi doslo da odem u policiju, vec sam otisla pet dana posle prijave da pitam kako napreduju i jesu li nasli lopova. Usput sam se raspitivala gde god sam mogla da li je neko nesto cuo ili video. Ova majka ne cini nista da se ubica pronadje, a mogla bi. Svaka njena ispovest za medije se svodi na pohvalnu pricu o Marjanovicima. Ajmo sada komentari dusebriznika kako sam ja psihopata koji napada skrhanu majku...

Andja

26.06.2016 13:14

@danijela - Majko moja sta ti pricas , Ova zena ne moze da se pribere . jos u soku .. To je jedno , 2) u tu Policiju treba i da ode a mislis da ima snage po tim vrucinama da se davi u gradskom prevozu .. a da joj ne pozli ..3) Ona ne moze da prihvati da je porodica Marjanovic umesana na bilo koji nacin , njena psiha to ne moze da shvati da je moguce .. Rastrzana je , ne zna po kome da se orijentise ..

Lola

26.06.2016 13:43

@danijela - Pravo poredjenje. Kradja i ubistvo. Bravo. Sve sto si imala u zivotu ti je bio taj bicikl. Ova zena, pored terminalne bolesti, gubitka DETETA, sirotog unuceta, godina starosti...je u istoj poziciji kao ti i nestanak tvog bicikla?

mitzy

26.06.2016 13:47

@danijela - apsolutno delim vase misljenje .cudna neka zena .nista nije znala ,nista osetila .nista predpostavljala .i sad nista ne cini .samo hvali zeta gde god joj se ukaze prilika .jadna Jeca sa kim je zivela .

blagodatni oganj totalna nebuloza

26.06.2016 14:16

@danijela - potpuno si u pravu i tvom komentaru mogu samo da se prikljucim. mislim sta ocekivati od osobe koja nije otisla na sahranu rodjenoj majci pod izgovorom "mnogo je daleko" a u pitanju su samo 4 sata voznje! dakle to je zadnje! dno dna! kad vidim sta drugi roditelji sve ne cine (otac od luke- slucaj kantrimen, roditelji kojima su ukrali decu - afera ukradene bebe) onda mi ova zena dodje kao - ma bolje da ne kazem sta mislim! fora "bolesna majka skrhana bolom" ne prolazi kod mene.nista joj ne verujem

ddd

26.06.2016 15:52

@danijela - Komentar vam je uzasan. Govorite o majci kojoj su ubili dete. Kako ona moze da pronadje ubicu? Strasno.

Molba

26.06.2016 13:44

Gospodja Dragica Nikolic, velika dama sa izuzetnim stilom, na prijemu povodom dolaska kines.pred. imala je prelepu D&G haljinu.Vrednu samo 275.000.Al vredi! Posto je ona zaista ostavila trag u nasem vremenu svojom odanom pratnjom supruga po belom svetu,a pri tom uvek izgledala vedro,besprekorno a i skupo MOLIM KUMA VERU da i o njoj napise jednu pesmu! A da moze uz gusle da se peva! Dokazala je da ume to!

Kuma Vera nešto smera

26.06.2016 15:54

@Molba - Ovde je rec o dve razlicite teme,tako da ne bih ovde komentarisala nesto sto nije u vezi sa nerasvetljenim slucajem. Alal vera kuma Vera, nakon akcije sve je čisto, ali nije više ništa isto. Neće pomoći ni varikina da se sazna prava istina. Banja Zabela stalno zove, srećan put ko zna jos kome...

kuma

27.06.2016 00:39

@Molba - Kuma Vera,kako ste ? Da li mozete mirno da spavate?

Dema

26.06.2016 14:49

To što kaže da ne brani zeta,nije tačno! Razumem da ne želi da ga unapred osuđuje,dok se ne dokaže ima li krivice,ali je pristrasna prema njemu.Uvek tvrdi da nema šanse da je on ubica (možda i nije,ali kako to ona zna),da jedva čeka da vidi ubicu (indirektno nam stavljajući do znanja da to nije on,jer ga gleda svakodnevno) i da ubicu uhapse,da se ne bi šetao okolo (Zoran je praktično u karantinu,znači opet ne može biti on).Osuđuje Radu,a pritom ni reč o zetu,koji se dopisivao sa tom istom Radom.

Katarina

26.06.2016 15:35

@Dema - Na cemu si ti? Otkud toliko mrznje prema bolesnoj majci koja je izgubila dete, a koju ne poznas? Ti kipis od zlobe. Zasto bi branila zeta? Zena veruje samo policiji i nece za razliku od tebe da upre prst u bilo koga dok istrazni organi ne kazu ko je to uradio i zasto, a ti prestani. Ne radi drugome, ono sto ne zelis da ti rade. Fuj!

Dema

26.06.2016 15:43

@Dema - Samo što mi je objavljen komentar i odmah preko 50 minusa.Tako je to kada se kažu činjenice.Istina najviše boli.Kako gađam tačno u centar ostrašćene komentatore! :-)

ddd

26.06.2016 15:48

@Dema - Zasto ovoliko surovosti prema majci koja je osetila najvecu bol u zivotu. Ubili su joj dete. Umesto ubice novinari se bave zivotom majke posle ubitstva deteta. Uzasno

blagodatni oganj totalna nebuloza

26.06.2016 15:57

@Dema - @Katarina - a ti je poznajes pa je branis ili kako? kazes: zena veruje samo policiji i nece prstom da upire ni u koga? pa policija od pocetka ima zeta kao glavnoosumnjicenog koji 2x pada na poligrafu i vec po drugi put ih sve zajedno privodi na razgovor!

Katarina

26.06.2016 16:09

@Dema - E nesrecnice, samu sebe gadjas da ti ne kazem cime.

Katarina

26.06.2016 16:20

@Dema - @blagodatni oganj totalna nebuloza Policija NEMA osumnjicenog. Da ima taj bi vec bio iza resetaka. Osumnjicenog imas ti na osnovu natpisa iz novina koje su se najvecim delom pokazale kao lazne. Od ljubavnika iz Zabele, obesenog ubice pa do sekte. Porodica nije sasvim u vinklu, ali to ne znaci da su ubice! Majku ostavite na miru. Zena ima vec dovoljno svoje boli za izgubljenim detetom, samo jos vi nedostajete da solite ranu. Kao da ste zeljni da pati jos vise, kao da vam nije dovoljno.

Dema

26.06.2016 16:54

@Dema - Samo da podsetim,da sam pre dva dana ostavila komentar na tekst "Svekrva i dever uhvaćeni u laži" u kome sam jasno stavila do znanja da se više neću obraćati osobi koja se predstavlja pod imenima Kuglof,Katarina,Zoki treće oko,Psiho itd.Mislim da sam bila dovoljno jasna,tako da ne znam zašto ta osoba uporno insistira da vodi dijalog sa mnom.Možda se jednog dana i sažalim,ako promeni svoj čuveni stil pisanja,koji ne može da prođe bez osuda i vređanja.Do tada može da vodi samo monolog!

blagodatni oganj totalna nebuloza

26.06.2016 18:31

@Dema - @ Katarina - policija ima i te kako osumnjicene ali nema dokaza za privodjenje i to je problem! razgranici te dve stvari i bice ti jasnije! novine jesu mozda pisale nebuloze ali znamo vrlo dobro da niko sem porodice nije bio visestruko pozivan na ponovna saslusanja! kad to budes shvatila mozda ce ti biti jasnije. majka nije cvecka da bi bila postedjena komentarisanja i nema razloga da joj budes drveni advokat.

Andja

26.06.2016 20:16

@Dema - U pravu su i Dema i blagodetni oganj.... Katarina ... Osumnjiceni su tu ali fale dokazi , kad - tad ce se otkriti .., To sto ja podrzavam ovu zenu ( Jeleninu majku ) je to da duboko saosecam sa njom ..i njene neke izjave shvatam kao bezanje od istine iz straha za dete ... svoje nemogucnost da mozda nece moci da se stara o unucici , msm mi ne znamo kakvo je njeno zdravstveno stanje , i da dete ako je izgubilo majku ima bar drugog roditelja kao podrsku za buducnost ...

rada

26.06.2016 15:10

Majka totalno razbijena. Ne zna, šta da misli.,Gubitkom deteta osetila je sav čemer i jad ovog zemaljskog života.Naime, posle kancera, teraije zračenja od tri meseca, dešava joj se brutalno ubistvo jedinog deteta. Šok!.Stresovi!Naravno, ona više ne može da funkcioniše. Čiji zdrav razum bi mogao sve to prihvatiti u tako kratkom periodu? .Dragi moji, lako je pametovati i deliti savete, ali je teško po njima postupati!

GLUMICA

26.06.2016 18:58

Ti koji su vama i za vas dobri ubili vam dete gospodjo

Totalna Nebuloza

26.06.2016 19:34

Jedina neinteresna ljubav na svetu je ljubav majke prema detetu!Na zalost nekada dodje do neke greske u majci i ona vise nije ta majka.Potreba za ovolikom osudom Jecine mame refleksija je licnog problema sa majkom!Nije zastitila dete kao ni njena-nju!I zasluzuje sve najgore!Majcino srce jeste blagodatni oganj koji se odrzava ljubavlju!Ako je nisi primala-uci polako da je pruzas!

danijela

26.06.2016 23:29

Auu, Lola@, prosto ne mogu da verujem da niste shvatili moj komentar. Namerno sam uporedila tako beznacajnu stvar kao sto je bicikl sa tako teskim ubistvom. Ako ne mozete ukapirati sta sam htela reci, onda nema svrhe da objasnjavam, jer verovatno opet necete razumeti. Ne brinite za moj imovinski status, to uopste nije poenta price. Andjo, prica o vrucini i padanju u nesvest je vise nego smesna. I za sve ostale dusebriznike-odakle vam uopste to da je majka skrhana, ima i losih majki, nazalost.

danijela

26.06.2016 23:41

A tek kada vidim komentare tipa 'sta vise hocete od jadne zene, kao da zelite da jos vise pati'- pozli mi. Zasto bi iko tako nesto pozeleo osobi koja pati. Moje je misljenje da je ovo jedna od losih majki i taman i da nije umesana u samo ubistvo, kriva je jer pokriva ubicu. I sta je tu cudno? Seca li se iko slucaja Marine Andrejic(nisam sigurna da se bas tako zove) koja je ubila svog sina na njivi i posle izmislila nebuloznu pricu,a na kraju bila cak i oslobodjena? Dokaz da ima i takvih majki.

@@@@

27.06.2016 14:52

Sram vas bilo SVE koji pljujete po ovoj zeni Bez obraza i bez pardona..Bez osecaja, tako prema majci koja je izgubila dete. Zle i pakosne duse, kako se ne plasite..Jednoga dana cete valjda i vi biti roditelji Vama je kao zao vise Jelene nego njoj Foliranti bestidni Molite se da vam Bog oprosti vase zle misli i reci.i ne kusajte Boga..da vam ne bi pokazao kako izlgleda kada razjarena rulja upire prstom u vas i kaze ''ona je losa majka..kriva je''

UZAS

27.06.2016 14:53

Nek vam Bog oprosti za svaku ruznu rec upucenu ovoj zeni Neka vam oprosti i neka vam nikada ne da da osetite njen bol Od cega se pametan stidi budale se ponose A vidim ih ovde dosta ponosnih na svoje ljigave prljave reci