Olivera Katarina
Facebook
Olivera Katarina

Facebook

Olivera Katarina, Foto: Facebook

Olivera Katarina je takođe za "Blic" otkrila kroz kakve neprilike je prošla na snimanjima.

Neprijatnost ju je sačekala na snimanju filma "Derviš i smrt" kada je sarađivala sa proslavljenim rediteljem.

- Svi reditelji su od mene tražili da se skidam, a to nikada nisam htela da prihvatim, zato sam odbijala uloge. Retko koji film je bio da reditelj nije hteo da me svuče. Bila sam istrajna i tu je bilo problema. Smatrala sam da je ulaženje u moju intimu nedopustivo. Ima jedan slučaj u filmu “Derviš i smrt” Zdravko Velimirović je nagovorio Voju Mirića, bez mog znanja i dopuštenja da povuče i pocepa haljinu u kadru. On je meni trgao haljinu, ali nije uspeo da me obnaži, odmah sam regovala i skupila ruke i poderanu haljinu. A dokle je to išlo, na svašta su bili spremni. Međutim, naprvila sam skandal kako su smeli to da se usude da mi urade, nisam to dopustila. Uspela sam da budem dosledna, ali sam platila cenu. Neke kolegnice smatraju da je dužnost od glumce da sluša sve što reditelj hoće, ne mislim tako. Nije potrebno biti nag da bi dočarao bilo koje stanje, mislim da je to neportrebno - priča Olivera Katarina koja je obeležila jedan period jugoslovenske kinematografije.

Snežana Savić

Printscreen

Snežana Savić, Foto: Printscreen

 

Komentari (4)

deda Vasa

11.10.2017 22:07

Pa dobro sad.Nije baš sve tako.Ratko Dražević te je čuvao samo za sebe. Ko je smeo da se suprotstavi Ratku?Ko pamti, zna o čemu pričam.

nada

11.10.2017 22:23

Tacno je to da je niko nije mogao videti ni u jednom filmu obnazenih grudi ili golu !!!!!!!!!!!!!! Bas zbog toga sam je puno postovala i volela - jedna od retkih !!!!!!!!!!!!

xxxxx

12.10.2017 11:48

...posetoje...lepe glumice... i samo glumice....ove sto su lepe a i glumice su..veci su izazov....

BATA

12.10.2017 17:16

Ma sta pricas bre Olivera pa ti znas ko te je cuvao i za koga i sada prodajes finocu ovoj deci i nisi samo bila ti na toj listi,ajd zdravo i uzivaj u starosti i lepim secanjima na to vreme