Šampionski  dogovor:  Nenad  Zimonjić i  Novak  Đoković
profimedia
Šampionski  dogovor:  Nenad  Zimonjić i  Novak  Đoković

profimedia

Šampionski dogovor: Nenad Zimonjić i Novak Đoković, Foto: profimedia

Novak Đoković ima neverovatnu šansu da u Riju napravi uspeh kakav Srbija u svojoj istoriji ne pamti! Ali to nije sve od našeg asa, pošto će se boriti za još jedno najsjajnije odličje - u dublu sa Nenadom Zimonjićem.

Čitava nacija računa na to da je Noletovo zlato u konkurenciji singlova već u džepu. Tako razmišlja i Bogdan Obradović, ali u razgovoru za „Alo!“ selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije otkriva da i naš dubl „puca“ na postolje.

- Voleo bih da vidim naš dubl u sastavu Đoković-Zimonjić. U najavi je da će njih dvojica biti par, a to znači da, ako se kockice poklope, Srbija može do još jednog zlata. Obojica su sposobni za najviše domete i zaslužuju to. Dobro je da su igrali zajedno pre olimpijskog turnira, bez obzira na poraz na turniru u Torotu. Vreme koje su proveli na terenu biće im samo od koristi u Riju - počeo je priču Obradović za „Alo!”.

Bogdan Obradović

profimedia

Bogdan Obradović, Foto: profimedia

- Šuška se da bi možda mogli da odustanu od učešća na Igrama?

- Ne znam. Verovatno zavisi od toga kako će se Nenad osećati, pošto je i dalje na rehabilitaciji zbog problema sa zglobom, a dosta zavisi i od Novaka. Najviše bih voleo da njih dvojica predstavljaju Srbiju u dublu, jer nam je to najjači sastav. Ukoliko Nenad bude sposoban za olimpijski turnir, Novak će sigurno da igra sa njim u paru.

- Odakle Srbiji preti najveća opasnost?

- Ozbiljnu konkurenciju u parovima imamo u braći Brajan. Ti momci već imaju zlato iz Londona 2012. godine i ako budu na nivou, kao što umeju, biće teško. Jesu oni sjajni igrači, ali nisu nepobedivi. Izdvojio bih i dubl Nestor-Pospešil, koji nije naivan - zaključio je Obradović razgovor za „Alo!“ uz napomenu da mu je jako žao što je Rodžer Federer odustao od takmičenja, jer je turnir izgubio mnogo.

Moram da napunim baterije

- Zbog čega nećeti biti na OI?

- Stvar je tehničke prirode. Moje mesto popunio je Dušan Vemić. Bio je dugo i sa Noletom, pa zna kako stoje stvari. Imam mnogo posla u akademiji, a moram i da napunim baterije - otkrio je Obradović.

Komentari (3)

posmatrac

28.07.2016 11:49

Svako bi voleo da se to desi, ali mi nije jasno da li taj Obradovic gleda tenis , kad ne vidi, da je Zimonjic primeran sportista , cije je vreme davno isteklo , a Djokovicu bi bilo bolje se ne petlja u dublove , jer mnogo losiji teniseri od njega se bolje snalaze u dublu .

чика Драган

28.07.2016 16:24

@posmatrac - Делим твоје мишљење . Нека Ноле успе у синглу..............пуна капа.

Vasa

28.07.2016 13:05

Daj covece, izadji im vec jednom iz pozadine....Kakvo postolje?!?! Pa, oni ne mogu da prodju prvo kolo, a kamoli da osvoje medalju. Djokovic nikako da shvati da u dublu ima jos jedan igrac i da ne treba da trci na svaku loptu...