HAARP
Profimedia
HAARP

Profimedia

HAARP, Foto: Profimedia

 

Sajt Dnevno.hr objavio je tekst o klimatskim promenama na lokalnom i na globalnom nivou, podsećajući na nekontrolisane poplave koje se javljaju na nekad pustinjski suvim predelima i odnose živote, dok istovremeno na drugom kraju sveta moraju da uvode sisteme navodnjavanja tamo gde su nekada bile plodne regije.

Mediji prenose i da se pojavila dojava o lokaciji HAARPA u Hrvatskoj koja se donedavno mogla naći na Google map, ali da je to pre nekoliko dana izbrisano u Fotošopu.
Objavljene su i fotografije pre i posle fotošopa, navodi se na novootvorenoj Fejsbuk stranici “Uklonimo HAARP s hrvatske zemlje".

Na stranici su priložene i fotografije s navodnim koordinatama mesta na kome se, kako se tvrdi, nalazi HAARP sistem u Hrvatskoj, a radi se o šumi u vlasništvu Hrvatskih šuma u blizini Petrove gore i Karlovca.
U tekstu se navodi da je za HAARP sistem većina hrvatske javnosti čula tek prošle godine kada su Hrvatska, Srbija i BiH dramatično stradale u poplavama.

Tada su mnogi svedoci pričali kako nikada nisu videli ništa slično i da je količina kiše bila neobjašnjiva, kaže se u tekstu.
Projekt HAARP (High-frequncy Active Auroral Researć Program) inače je predstavljen kao civilni naučni projekt, a njegov cilj je da pomoću veštačkih promena temperature u jonosferi istraži njene karakteristike.

HAARP može da se opiše kao džinovski grejač koji je sposoban da u jonosferi napravi velike promene, navela je Rozali Bertel, zvaničnica Internacionalnog instituta za brigu o ljudskom zdravlju.

Komentari (1)

mileva

10.03.2016 05:30

ostavimo se hrvatskog haarpa kad imamo vukovog u bregaljnicu