Nemanja Matić
Profimedia
Nemanja Matić
Nemanja Matić, Foto: Profimedia

 

Vezista Čelsija, koji je bio laureat i prošle godine, svakako je najbolji fudbaler kojeg Srbija ima u ovom trenutku. Osvojio je titulu sa Čelsijem i dogurao do četvrtfinala Lige šampiona, što su rezultati za ponos, koje niko nema prava da osporava.


Međutim, petočlanoj komisiji za dodelu priznanja kao da su vrane popile mozak, pa joj je tako iz sećanja obrisan najveći uspeh u istoriji srpskog fudbala. Titula koju su „orlići“ predvođeni Veljkom Paunovićem osvojili na Novom Zelandu. Ne bi bila greška da je nagrada pripala bilo kom omladinskom prvaku sveta, a isto mišljenje deli i potpredsednik FSS-a Goran Milanović. On je na slikovit način poručio da nagradu zaslužuje i ekonom zlatnih „orlića“ Nenad Dragaš.

Zlatni „orlići“
Zlatni „orlići“, Foto: Profimedia


- Po mom mišljenju, najveći uspeh srpskog fudbala u poslednjih 10 godina mora biti vrednovan kroz priznanje. Na taj način dokazalo bi se da je titula na Novom Zelandu bila plod ozbiljnog rada, ovako može da se tvrdi da je bila čista slučajnost. Imamo šampionsku selekciju kakvu možda više nikad nećemo imati i koga god da odaberemo, neće biti greška. Desnog beka, levog beka, rezervnog golmana... čak i ekonom zaslužuje tu nagradu - rekao je Milanović za „Alo“.


Briga baš FSS za maestralne odbrane Predraga Rajkovića, genijalne partije Andrije Živkovića ili hladnokrvnost i snalažljivost koju poseduju samo retko nadareni momci poput Nemanje Maksimovića. Tako se bar da zaključiti posle njihovog izbora, ali konačnu odluku daće Izvšni odbor FSS-a na sednici zakazanoj za 30. novembar.


- Mi imamo ozbiljan problem u glavi ako ne umemo da prepoznamo o čemu se radi. Ovo nije konačna odluka, to je samo predlog. Biće na diskusiji u ponedeljak, a kao član Izvršnog odbora, ja ću svoj stav izneti i boriću se za njega. Videćemo kakva će biti odluka - rekao je Milanović.

 

Ćurković: Paunović je nagrađen za svetsku titulu

Potpredsednik FSS-a Ivan Ćurković istakao je da je titula svetskog prvaka dobila priznanje kroz nagradu Veljka Paunovića, koji je proglašen za najboljeg trenera u 2015. godini. - Njihov predvodnik bio je Veljko Paunović, koji je dobio nagradu za najboljeg trenera. Niko od zlatnih „orlića“ nije se posebno istakao, osim možda Rajkovića ili Živkovića. Svi oni će imati priliku da u budućnosti osvajaju priznanja - rekao je Ćurković.