Jelena Mitrović
Alo!

Iako su nadležni obećavali još od početka meseca najpre probe, polako, pa tek onda čitav sistem staje na noge, to se još nije dogodilo. Tako da je poduži spisak opština sa kvarovima na radijatorima i havarijama na mrežama u brojnm delovima grada. Mada, to i nije neko čudo ako uzmemo u obzir da centralni sistem grejanja verovatno podrazumeva instalacije iz doba jure.

Polovina oktobra je, a trenutne temperature nisu netipične za ovo doba godine, ali je krajnje neprimereno što i dalje ima delova grada u kojima nema grejanja, iako je izvesno da će nam se „usijati” računi za struju, jer se već neko vreme dogrevamo na peć, klimu i radijatore, kako ko. Pored toga što se smrzavamo, dok redovno plaćamo grejanje, jasno je da će većina nas ovog meseca imati nepotrebne dodatne troškove, pa kako čovek da se ne naljuti. Mada, džaba sve, na koga?

Krećem na posao i srećem baka Nadu, koja me pita da li su mi radijatori topli i šta se to dešava, a onako usput mi se požali kako je dobila upalu uha iako umotana u ćebe gleda večernju seriju, dok nas student Jova uz osmeh pozdravlja i dobacuje - hladno u stanu, hladno na fakultetu. Goran vodi dve devojčice u obdanište i u prolazu gunđa sebi u bradu kako ovo više nema smisla i da će se isključiti sa mreže centralnog grejanja, a isto i nama poručuje. Mislim se, polako, komšija... To tek možeš na kraju grejne sezone, a ona još nije pošteno ni počela.

Komentari (1)

Ing Zoran Vukov

12.10.2016 14:20

Šega građani nisu svesni? Plaćanjem sa 12 akontacionih uplata svaki Beograđanin je kupio u 2015/16 grejnoj sezoni 194,93 kwh/m2 stana a da je isporučeno upola manje t.j. 96,0166 kwh/m2. Time je platio i grejanje za 2016/17 sezonu .Kako obračun između kupljenih i isporučenih kwh nije prikazan kupljeni kwh je plaćen 13,87 din/kwh a ne koliko je u cenovniku 7,57 din. Pa i preko leta je sa novom cenom 1432,71 din/m2god kupio skoro celu potrebnu količinu kwh za za novu sezonu 2016/17 od 78,86 kwh/m2