Zvezdan Terzić
Oliver Bunić
Zvezdan Terzić

Oliver Bunić

Zvezdan Terzić, Foto: Oliver Bunić

"Sve što je imala da kaže, Crvena zvezda je rekla za FSS i Kokezu, i iza svega čvrsto stojimo. Osećamo da je javnost uz nas uprkos naručenim tekstovima iz raznih fudbalskih regiona. Kokezi želimo sve najbolje, samo neka je dalje od Zvezde. Ne bežimo od odgovornosti i analize, kritike prihvatamo, ali nije lako voditi Zvezdu. Ko nije u stanju da radi u njoj, bolje da se povuče. Crvena zvezda godinama zakopava ratne sekire sa Fudbalskim savezom. Vodili smo rat sa Karadžićem, koji smo dobili, ali smo ga zapravo izgubili. Sada se pojavio novi Tomislav Karadćić. Kokeza koristi političku moć. Ne dozvoljavamo da neko otima Zvezdi, a to se radi decenijama. Kokeza je nastavio putem Karadžića. Oglašavaju se fudbalski regioni, šta će, mučenici, kada im je tako naređeno. Kokeza ima iste mehanizme kao Tole ranje", rekao je Terzić.

On se potom posvetio i analizi stanje u crveno-belom taboru:

"Svako mora da preuzme dozu odgovornosti. Ko radi, taj i greši. Rad u Crvenoj zvezdi ima dodatni pritisak, postavlja se pitanje da li je kritika na mestu. Na skupštini ćemo napraviti analizu urađenog i podnećemo izveštaj. Ali, svedoci smo najprljavije kampanje centara moći koji žele da od Zvezde naprave igračku. Nećemo to dozvoliti. Predstavlja se kao da je Zvezda u blatu. A Zvezda 17 puta u poslednjih 25

"Hteo bih i ja da Zvezda bude šampion Evrope"

"Crvena zvezda sada nije imala kvalitetan tim kao prošle godine. Ja bih hteo da Zvezda bude šampion Evrope, ali moramo da shvatimo da je klub devastiran. Sve je u parama, jer kupujete najbolje igrače i trenere. Nije ovo vreme kada su Džajić i Cvetković vodili klub, sve se promenilo. Mala je bila razlika između budžeta Zvezde i madridskog Atletika, sada je ona nekoliko puta veća. Da smo imali para, ne bismo morali da prodajemo Grujića, Kataija, Ibanjeza, Vijeiru. Kažu, Terzić je uništio Zvezdu, a šta sad nije uništeno? Zvezda je uništavana 25 godina, a ja sam došao kada je klub bio klinički mrtav - rekao je Terzić.

godina nije bila šampion, pa nije dotakla dno. Bolno je za sve što Crvena zvezda nije uzela titulu, ali moramo da rešimo ono što je do nas. Ne možemo da ćutimo na ono što nije do nas. Nismo mogli da se izborimo sa FSS-om, koji ima sve elemente moći u svojim rukama - poručuje Terzić.

Tokom analize sitaucije u klubu, on je govorio i o prodaji igrača i oslanjanju na mlade snage:

"Mogao sam da tražim period od pet godina i da garantujem igranje Lige šampiona. Mnogo je urađeno za tri godine, a Zvezda je tada bila pred gašenjem... Problem nam prave spin majstori koji tvrde da je neosvajanje titule najveći problem. Crvenu zvezdu su sve vreme vodili veliki Zvezdaši, ali je klub sve ove godine devastiran. Da bi se vodio klub, nije dovoljna samo ljubav, već rad i energija. Mi smo to doneli. Prihvatam kritike za neosvajanje titule. Ne želim da svalim odgovornost na prethodnog trenera, nije u redu ni da se ja krijem iza njega - rekao je direktor kluba iz Ljutice Bogdana.

Upitan ko će da vodi ekipu Crvene zvezde, Terzić je istakao da će predložiti upravi da to bude Boško Đurovski:

"Blažo Raosavljević ostaje u klubu, ali ne na mestu sportskog direktora. Razgovaraćemo sa Đurovskim, on zaslužuje respekt jer je prihvatio da bude trener na 20 dana. Sviđa mi se kako je tim izgledao u finalu Kupa. Odluku će doneti Upravni odbor. Moja želja je da Đurovski ostane, ali ćemo i razgovarati sa ostalim trenerima - ističe Terzić.

On se osvrnuo i na temu "promašaji u dovođenju stranaca".

"Da je uzeta titula, pisalo bi se o tim igračima sa hvalospevima. Teško je naći odličnog igrača bez obeštećenja. Prethodnu titulu su doneli stranci bez obeštećenja. Stranci posle njih su došli bez obeštećenja, samo smo im davali plate i raskidali smo ugovore kada nismo bili zadovoljni.

Na kraju, on je govorio i o ostanaku u klubu iz Ljutice Bogdana.

"Neka dođe u klub neko kvalitetniji od mene, ako postoji. Veliki Zvezdaši su i sad u klubu - Džajić, Kule Aćimovic, Pižon, Ratomir Dujković... Svi imaju šansu da se kandiduju za skupštinu, da učestvuju u njenom radu, zašto se svi ne uključe? Niko od kritičara nije pokazao želju. A zašto niko od njih nije istupio 2014. godine, a sada se oglašavaju preko medija? Umesto da razmišljam o tome kako da napravim tim i obradujem zvezdašku javnost, moram da razmišljam kako da nabavljam pare i držim plafon koji pada - zaključio je Terzić.

Komentari (8)

mico

29.05.2017 15:26

ma daj vise sjasi lopino Sam sebe hvalis kako te nije sramota treba da si u bajbokani olosu

sale

29.05.2017 15:49

Covek bez obraza i morala i dalje kadrira a o sebi nista a on najveci krivac za sunovrat Zvezde, dovodi i odvodi igrace Bezanija koju vode krimosi mu filijala hahaha slican sa slicnim pravi kombinacije ma sve u svemu umesto da je u zatvoru on vodi klub koji ima zagarantovanih 5 miliona godisnje od gasproma i on time raspolaze ma uzas jedan da li ce ikad odgovarati za sve sto je ucinio u srpskom fudbalu.

Kvazimodo Sorabius

29.05.2017 16:44

Sto dikla navikla! Kad je UDBA osnovala Zvezdu, pa otimala igrace iz Srbije i dilovala s Hajdukom i Dinamom, kad je Miljanic s Šajberom otimao Partizanu titule - sve je bilo OK? Srbija je prestala biti drzava 1. 12. 1918., nije je bilo do 21. maja 2006: od kad postoji nezavisna Srbija, zvezda je bila prva TRI puta a Partizan OSAM puta. Sve ostalo je propaganda bolesnika poput krimosa Terzica!

Dil sa dinamom!

30.05.2017 13:20

@Kvazimodo Sorabius - Miljanić sa Šajberom otimao titule Partizanu? Pa ta tutula je vaša druže neobavešteni. Kad nemate šta da kažete vi o udbi. U staroj državi kada je liga bila jaka bili ste nekoliko dužina iza nas. Kada ste se dokopali političke moći u novoj državi odjednom ste veliki klub. Toliko o udbi. Za ravnanje i jedni i drugi kradu i otimaju ali dosta više o vašoj prepoštenosti. Tole karadžić, Mirko Marjanović, svi predsednici grobari... Pametnom dosta.

Travijata

29.05.2017 19:23

Nema niko bolji doktore. Ti si najbolji na svetu, a sad dodji da popijes lekic. Nije ti dobro poslednjih mesec dana i stanje se pogorsava svakim danom.

Đoko

29.05.2017 19:36

U normalnoj državi ovaj bi odavno gulio krompir u Zabeli.Kažem u normalnoj i pravnoj državi.

Dragan

29.05.2017 19:57

Da valjas ne bi imao potrebe da se pravdas. Izgovori da je prvenstvo pokradeno su otrcani. Nadji drugi posao.

Dejan

29.05.2017 21:32

Njegov otac je unistio Topiko ( sadasnja Perutnina) i PD Pobeda ... hiljade radnika je ostalo bez posla